Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-02-12, 13:10
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Πολύ καλά ακούγονται όλα! Απο ψαράκια τι σκέφτεσαι να βάλεις;

Οι συγκεκριμένοι λαθρεπιβάτες είναι πολύ ωραία και όμορφα σαλιγκαράκια. Δεν πειράζουν τα φυτά. Δεν χρειάζεται να ανυσυχεις για αυτά!

Καλή συνέχεια, αναμένουμε τις φωτογραφίες!
Παλιά 10-02-12, 13:22
Το avatar του χρήστη Stivv27
Stivv27 Ο χρήστης Stivv27 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γιαννιτσα
Προεπιλογή

Kαλημερα και καλως ορισες.Οντως ακουγετε ωραιο βαλε φωτο να δουμε και πες μας ποια απο τα φυτα παρεμιναν στασιμα αυτα απο τα ΙΚΕΑ γιατι εχω παρει και γω αλλα δεν τολμω ακομη να τα βαλω στο ενυδρειο γιατι εχει ακουστει οτι απο τα λιπασματα που εχουν σε αρκετους ψωφισαν τα ψαρια τους.
Παλιά 10-02-12, 13:28
Το avatar του χρήστη beeromixalhs
beeromixalhs Ο χρήστης beeromixalhs δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ηρακλειο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stivv27 Εμφάνιση μηνυμάτων
Kαλημερα και καλως ορισες.Οντως ακουγετε ωραιο βαλε φωτο να δουμε και πες μας ποια απο τα φυτα παρεμιναν στασιμα αυτα απο τα ΙΚΕΑ γιατι εχω παρει και γω αλλα δεν τολμω ακομη να τα βαλω στο ενυδρειο γιατι εχει ακουστει οτι απο τα λιπασματα που εχουν σε αρκετους ψωφισαν τα ψαρια τους.
καλή αρχή βλέπω ότι έχεις κάνει
και εγώ λίγο θα τα φοβόμουν τα φυτάκια. Δε θα έκανε κακό να βάλεις λίγες μέρες λίγο άνθρακα στο φίλτρο. Περιμένω και εγώ φωτό να θαυμάσω το έργο σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-12, 15:39
Το avatar του χρήστη vipera
vipera Ο χρήστης vipera δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Tsoum, από ψαράκια δεν έχω σκεφτεί ακόμη τι θέλω να βάλω και δεν βιάζομαι ιδιαίτερα. Θα μου άρεσε η ιδέα να βάλω κάποιες γαριδούλες αλλά δεν είμαι βέβαιη αν οι γαρίδες είναι το επιπέδου μου όσον αφορά τις απαιτήσεις. Χαίρομαι που ο συγκεκριμένος λαθρεπιβάτης είναι άκακος γιατί τον συμπάθησα πολύ! Είναι το καημένο του ενυδρείου γιατί σε σχέση με τα δύο apple snail είναι μικροσκοπικό!

Όσον αφορά τα φυτά από το ΙΚΕΑ, τα φύτεψα σε άδειο ενυδρείο οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι επιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν σε ψάρια. Τα σαλιγκάρια τα πρόσθεσα 2 εβδομάδες μετά τα φυτά και μετά από 2 αλλαγές νερού. Οπότε φαντάζομαι ότι αν υπήρχαν βλαβερά λιπάσματα αυτά απομακρύνθηκαν ικανοποιητικά από τις αλλαγές και δεν υπήρξε πρόβλημα με τα ζωντανά.
Αν και σκεπτόμενη απλά και ορθολογικά, δεν νομίζω ότι ένα φυτό μπορεί να δεσμεύσει τόση μεγάλη ποσότητα λιπασμάτων στους ιστούς του και μετά τα την αποδεσμεύσει σε ένα ενυδρείο και να σκοτώσει ψάρια. Και αν υπάρχει αυτή η υπόνοια, κρατάς το φυτό στο πλαστικό του ποτηράκι για μερικές μέρες και του κάνεις συχνές αλλαγές νερού για να απομακρυνθεί όποια τοξική ουσία έχει δεσμευτεί στους ιστούς του. Φυσικά μπορεί και να κάνω λάθος.. αν το θέμα είναι κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να τον απομακρύνουμε με αυτόν τον τρόπο!

Beeromixalh, δυστυχώς δεν θα απολαύσεις ακόμη το "έργο μου" γιατί δεν κατάφερα να επισυνάψω τις φωτογραφίες..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-12, 16:00
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Μια όμορφη επιλογή θα ήταν οι αρλεκίνοι (rasbora heteromorpha) ενα κοπαδάκι 12-14 ατόμων μαζί με 5-6 borneo sucker στον βυθο.

Γαριδούλες, μπορείς να βάλεις τις red cherry που είναι πολυ ευκολες. Απλα συνήθως περιμένουμε μερικούς μήνες προτού τις βάλουμε (π.χ. 2-3 απο τοτε που στήθηκε το ενυδρείο) γιατί είναι καλύτερα να μπαίνουν σε στρωμένο βυθό!
Παλιά 10-02-12, 16:16
Το avatar του χρήστη vipera
vipera Ο χρήστης vipera δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Εντάξει.. την βρήκα την άκρη!
Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για την ποιότητα και την αισθητική των φωτογραφιών. Επίσης ζητώ να είστε επιεικείς στην κριτική για την διαμόρφωση του ενυδρείου. Είναι η πρώτη μου προσπάθεια, μη με αρχίσετε στις καρπαζιές!

Το ενυδρείο μία εβδομάδα μετά την φύτευση των πρώτων φυτών από το ΙΚΕΑ

Πως είναι σήμερα

Ο λαθρεπιβάτης μου

Και διάφορες φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsoum Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια όμορφη επιλογή θα ήταν οι αρλεκίνοι (rasbora heteromorpha) ενα κοπαδάκι 12-14 ατόμων μαζί με 5-6 borneo sucker στον βυθο.

Γαριδούλες, μπορείς να βάλεις τις red cherry που είναι πολυ ευκολες. Απλα συνήθως περιμένουμε μερικούς μήνες προτού τις βάλουμε (π.χ. 2-3 απο τοτε που στήθηκε το ενυδρείο) γιατί είναι καλύτερα να μπαίνουν σε στρωμένο βυθό!

Είμαι τόσο άσχετη που πρέπει να ψάξω για να δω τι ψαράκια είναι αυτά που προτείνεις!
Για κάποιο περίεργο λόγο μου έχουν καρφωθεί οι γαρίδες, τόσο που είμαι διατεθημένη να περιμένω όσο χρειάζεται για να στρώσει ο βυθός.
Όμως και κανένα ψαράκι να κόβει βόλτες δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vipera : 10-02-12 στις 16:16 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-12, 16:27
Το avatar του χρήστη beeromixalhs
beeromixalhs Ο χρήστης beeromixalhs δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ηρακλειο
Προεπιλογή

είσαι σε πολύ καλό δρόμο πιστεύω
Μερικές παρατηρήσεις καλό θα ήταν πρίν βάλεις ψάρια (όποια και αν είναι αυτά) θα σου έλεγα να ψάξεις να αγοράσεις ένα άλλο φίλτρο. Μιας και αυτό είναι κοροϊδία για να έχει πιο φτηνά τα ενυδρεία το Carrefour. Έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα όταν θα αυξηθεί η ιχθυοφόρτιση. Δεύτερο θα σου έλεγα να βάψεις τη πλάτη ή να βάλεις κάποιο μαύρο χαρτόνι. Θα έχει μεγάλη διαφορά αισθητικά
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές