|
|
||||
|
||||
![]()
http://kounelia.blogspot.com/2008/01...post_7758.html
Mιας και ρωτάς για την διατροφή τον κουνελιών . Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι από το ηράκλειο κρήτης .
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!!ναι απο ηρακλειο κρητης ειμαι γιατι;;!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Συντέκνισσα ρωτα καμια γιαγιούλα η κανέναν παππούλη από το νησί ,αυτοί έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές κουνελιών .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μανωλη εαν δεν γνωριζεις το αντικειμενο,δεν χρειαζεται να ποσταρεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα δικά μας είναι καλύτερα..
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zalk είχες ποτε κουνέλι για pet ?
|
|||
|
|||
![]()
τα κουνελια ολα εχουν ενα θεμα με την διαροια αν κ δεν ξερω ακριβος τι γεινετε.
απο οσο ξερω τουλαχηστον με χορτα κ λαχανικα τον χειμονα θελουν προσοχη ιδιετερη. με την κουνελο τροφη εχεις το κεφαλι σου ησιχο. |
|
||||
|
||||
![]()
τα κουνελια που προοριζονται για τροφη καλο ειναι να τρωνε "ζωντανη" τροφη
δλδ μαρουλια χορτα καροτο και οτι αλλα βγαινουν στον κηπο αυτα των πετ σοπ ειχα και εγω ενα αλλα πεθανε απο γηρατια καλο ειναι να τρωνε ξηρα τροφη με αχιρο ως επιδορπιο επισης ψαξε και για μπισκοτακια ειδικα για τα κουνελια τα εχουν στα ραφια τους τα μεγαλα πετ σοπ επισης μια στις τοσες δωσε λιγο αγγουρι η καροτο μπροκολο η τελος παντων οτι απο τα λαχανικα πιστευεις οτι θα εκτιμησει και θα του αρεσει παρα πολυ να το πληνεις πολυ καλα! τα κουνελια αυτα κατα μεσο ορο ζουνε 4-5 χρονια εμενα και τα 2 που ειχα τοσο εζησε το καθενα επισης να μην το αφινεις εκτεθημενο σε ρευματα αερα γιατι μπορει να παθει βρογχυτιδα η κρυωμα και δυσκολα θεραπευεται... καθαρισμα τακτικο κλουβι οσο μεγαλυτερο γινεται και φροντισε να του δινεις ξυλο να μασουλαει αν δεν θες να μασουλισει τα ακουστικα του κινητου σου..να χαλασει το mp3 σου η να το βρεις κοντα σε κανα υπολογιστη να γραντζουναει το ποντικι και πολλες ωρες την μερα ελευθερο στο σπιτι η στον κηπο για ασκηση **καποια στιγμη να συμβουλευτεις τον κτηνιατρο και να ρωτησεις αν γινεται να το κανεις μπανιο |
|
|||
|
|||
![]()
οχι αλλα δουλευα καποια χρονια σε πετ,και εμαθα αρκετα και σε ασχετα ζωα απο αυτα που μου αρεσουν...
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να γνωρίζεις
από πιτσιρικάς έχω μεγαλώσει στα χανιά με κουνέλια κότες κατσίκες γαϊδουράκια e.t.c μέχρι να γίνουν όλα τα χωράφια μπετά πριν 20 χρονια . Πριν από 15 χρονια μου έφερε και μια κοπελια στην αθηνα ένα κουνελάκι νάνο το οποιο δεν διέφερε από όλα τα υπόλοιπα , τουλάχιστον έτσι όπως εμείς το συντηρούσαμε . Ακόμα έχουμε κουνέλια και μεγαλώνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τότε , με κουνελοτροφες δηλαδή τις οποιες δεν τις ανακάλυψαν τα σύγχρονα pet shop . Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω και για κάποια ιδιαιτερότητα κάποιας ράτσας καλο θα ήταν να ρωτήσεις την xloi ώστε να την βοηθήσεις . Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι περιττά και ο τρόπος σουαγενής και παρεξηγήσιμος .
|
||||
|
||||
![]()
Εχω κι εγώ 2 κουνέλια νάνους απο τον περασμένο Απρίλιο, κι έτσι μπορώ να πω με βεβαιότητα (συμβουλεύτηκα ειδικικευμένο κτηνίατρο).
Αν το κουνελάκι σου είναι μωρό, δηλ κάτω απο 5-6 μηνών (που θα είναι σίγουρα), δεν θα δίνεις κανένα λαχανικό. Ούτε καρότο. Τα λαχανικά θα μπουν στη διατροφή του σταδιακά μετά τους 5 μήνες και ένα ένα κάθε φορά δηλ μια εβδομάδα θα δίνεις μαρούλι, μια εβδομάδα μόνο καρότο κλπ. Αυτό για να δείς άν το πεπτικό του σύστημα αντιδρά άσχημα σε κάποια τροφή. Προς το παρόν, θα δίνεις άφθονο χόρτο, κατά προτίμηση με χαμομήλι και λίγη κουνελίνη (η κουνελίνη 1 φορά την ημέρα και με μέτρο). Τις ειδικές κροκέτες τις χρωματιστές με τις φοβερές πολυβιταμίνες και΄ένα σωρό άλλα περίεργα σκευάσματα που θα δείς στα ράφια, ...... να τις αποφύγεις. Επίσης να αποφύγεις τις βιταμίνες που μπαίνουν στο νερό γιατί είναι άχρηστες, και κάτι πέτρες ειδικές για να μασουλάνε που λιώνουν σιγά και έχουν λέει μέταλλα... Από τέτοιες αηδίες έχασα ένα κουνελάκι όταν το πρωτοπήρα. Ο λόγος ήταν η διάρροια που είναι φοβερός κίνδυνος! Το πεπτικό τους σύστημα είναι ευαίσθητο και δεν θέλουν πολύ τάισμα, ούτε πολλά περίεργα σκευάσματα. Τουλάχιστον όταν είναι μωρά. Να αποφεύγεις τα ρεύματα αέρα όπως σου είπαν, τώρα αναγκαστικά θα το έχεις μέσα στο σπίτι, να βγαίνει όμως κανά δίωρο να ξεμουδιάζει και να καθαρίζεις μέρα παρά μέρα το κλουβί του. Οταν βγαίνει έξω να τρέξει, να κοιτάς συνέχεια τί μασουλάει. Κατι ίσως να μην πρέπει να το δοκιμάσει και να του δημιουργήσει πρόβλημα. Χώρια τη ζημιά που θα σου κάνει γενικώς. Να βρείς απο τώρα έναν έμπιστο κτηνίατρο για να είσαι έτοιμη άν κάτι συμβεί και να ελέγχεις τη σύσταση των περιττωμάτων του. Κανονικά πρέπει να είναι στρογγυλά και σκληρά. Αν δείς κάτι διαφορετικό, γρήγορα τρέξε! Γενικά καλό είναι να το πάς για εξέταση ακόμη κι άν δεν υπάρχει κάτι περίεργο, για να τσεκάρει ο κτηνίατρος κι άλλα πράγματα. Καλή συνέχεια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos!!!ψυλλοι σε κουνελι!!! | manos_samos | Άλλα ζώα | 14 | 03-01-11 10:46 |
το κουνελι μουυυ :smt049 :smt049 :smt049 | Efh | Άλλα ζώα | 14 | 20-12-10 17:47 |