|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρταται τι ηλικια εχουν τα ψαρια και σε τι κατασταση ειναι!!
Πολλα μπορουν στραβα ... ειδικα σε νεοστημενο ενυδρειο .. οποτε θελει προσοχη!
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρα δισκακια θελουν πολυ ταισμα το λιγοτερο 6 φορες τη μερα, και αλλαγη νερου το λιγοτερο 2 φορες την εβδομαδα
Ποικιλια τροφων και στενη παρακολουθηση Τα μεγαλα ενηλικα ειναι σκυλια Εγω το καλοκαιρι λειπω για 20 μερες χωρις φαι και αλλαγη νερου στους 32 βαθμους |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω
ποτε θεωρουνται " οχι μικρα " |
|
||||
|
||||
![]()
Mετα τους 10-12 μηνες και μεγεθος περιπου 12-14 εκ.
Τα θηλυκα μενουν λιγο πισω σε αναπτυξη ειδικα αν ζευγαρωσουν πριν το 12μηνο |
|
||||
|
||||
![]()
μετα απο παρα πολλα χρονια με δισκους και επισης πολλες απουσιες ειδικα κατα τους καλοκαιρινους μηνες και οχι μονο εξαιτιας εποχικης δουλειας θα σου δωσω την αποψη μου πανω στο θεμα ....μην στησεις ενυδρειο με δισκους αν θα λειπεις τοσο πολυ και απο οτι διαβασα πανω απο μια φορα το χρονο αν δεν εχεις εναν ανθρωπο ο οποιος θα σου προσφερει βοηθεια τουλαχιστο μια φορα την εβδομαδα (επιβλεψη παρατηρηση αλλαγες νερου ελεγχο μηχανηματων κτλ κτλ ) + μια αξιοπιστη αυτοματη ταιστρα
![]() επισης και αλλα ψαρακια να βαλεις παλι θα χρειαστεις ενα χερι βοηθειας για καθε ενδεχομενο τις βδομαδες που θα λειπεις ....ολα τα ζωντανα πρεπει να εχουν φροντιδα και να μη τα αφηνουμε "αυτοματο πιλοτο"
|
||||
|
||||
![]()
Μια γενικη παρατηρηση.
Οταν δεν μπορουμε να κανουμε αλλαγες νερου .... δεν ταιζουμε. Νομιζω οτι αυτο (χωρις να ειναι η σωστη λυση, που ειναι μια: ταισμα και αλλαγες), ισως σε βοηθησει. Μπορεις βοηθητικα να κανεις παχυνση λιγο καιρο πριν απουσιασεις. (φυσικα με περισσοτερες αλλαγες νερου αυτην την περιοδο λογω αυξημενου ταισματος)
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα θα προσπαθησω να γινω πιο σαφης
τα τελευται 17-20 χρονια διατηρω ενα ενυδρειο 180λτ σχεδον Μalawi ( λογω αγνοιας ) οπως εγραψα παραπανω μετα τοσα χρονια η γυαλα ειναι γρατσουνισμενη και ετοιμη να ανοιξει ετσι λοιπον μπηκαμε στον πειρασμο ( εγω και η μικρη μου κορη ) να παμε σε κατι πιο μεγαλο εκει λοιπον βρεθηκε ο Αντρεας και λεει διαβασε κανα forum να ξεστραβωθεις... οταν λειπουμε απο το σπιτι περνα η αδελφη μου μια φορα τη βδομαδα για ενα τσεκ ( λογω ληστειας που ειχαμε στο παρελθον ) μπορω λοιπον να της ζητησω να μου ανοιξει μια βανα ωστε να διωξω το νερο και να μου ανοιξει μια αλλη ωστε να ξαναγεμισει το ενυδρειο οπως και να τσεκαρει αν οι ταιστρες λειτουργουν αλλα ως εκει .. τιποτε πιο πολυ... εχω βεβαια τη δυνατοτητα για εξοπλισμο με διαφορους αυτοματισμους κτλ και ο πειρασμος ειναι μεγαλος ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα |
|
||||
|
||||
![]()
Ποτε δεν βάζουμε κάποιον να κάνει αλλαγή νερού και να μην μπορεί να κάνει κάτι άλλο καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραβήξει αέρα το εξωτερικό φίλτρο και να μην ξαναξεκινήσει .
Σίγουρα θα χρειαστείς στους αυτοματισμούς σου που είσαι πρόθυμος να βάλεις και μια δικτυακή κάμερα ώστε η παρακολούθηση να είναι καθημερινή και να μπορέσεις να ειδοποιήσεις την αδερφή σου κόστος ~ 120 euro .
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ο Νιονιος και το σπιτι του. | aNe | Bettas | 9 | 02-02-11 11:50 |
sumb εξω απο το σπιτι... | dim orestiada | Φίλτρανση | 4 | 30-01-11 12:59 |
οσμωση εξω απο το σπιτι | Δημητρης89 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 18-01-10 14:04 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ | MANOS74 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-07-07 09:35 |