|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έχει φίλτρο; τα κλόουν εδώ θα τους βρείς γύρω στο δεκάρικο. οπότε 20 ευρώ ![]()
|
|||
|
|||
![]()
50x30(υψος)x25=40L εχω καπακι με απλη λαμπα(15w), θερμοστατη, εσωτερικο δυνατο φιλτρο.
Aυτα τα ολιγα εχω. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η γνωμη μου είναι να μη βάλεις ανεμώνη σε τόσο μικρό ενυδρείο για τον απλούστατο λόγο ότι μεγαλώνει... και κάποια στιγμή θα τις πέσει μικρό το ενυδρείο. Ακόμα μία μικρή ανεμώνη με δύο κλόουν μέσα μοιραία θα την στρεσάρουν.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
και τη αλλο χριαζομαι για να ειναι ετοιμο το ενυδρειο? Πανω κατω τιμη???? Απλα σας τα ρωταω αυτα γτ θελω να εχω ενα γενικο πλανο στο μυαλο μου. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι πολυ μικρο οπως ειπες. (25αρι)
ξεκινησε "πειραματικα" για να βαλω καποια ασπονδυλα και ανεμωνες-κοραλια που ηθελα να γλιτωσω απο μια φαρμακευτικη αγωγη...αλλα κατεληξε "μονιμο" ![]() σκεψου οτι εβλεπα τους κλοουν να περιφερονται ανασφαλεις στα 300 λιτρα και τους λυπηθηκα και τους εβαλα στο μικρο για να νιωσουν καλυτερα. το 300αρι ακομη τρεχει αλλα δε τους βαζω γιατι πραγματικα τωρα νιωθουν "σαν στο σπιτι τους". χε**να τα εχουν τα λιτρα αν εχουν το ανεμωνοσπιτο τους. ![]() παντως αν επιχειρησεις κατι παρομοιο οφειλω να σου επιστησω την προσοχη. πολλα μπορουν να "στραβωσουν" το λεω για να μη θεωρηθει οτι παρακινω καποιον αρχαριο σε κατι τετοιο. απλα θελω να δειξω οτι υπο προυποθεσεις ειναι εφικτο.
|
||||
|
||||
![]()
Σου είναι εύκολο Πάνο, να το αναλύσεις λίγο αυτό;
|
||||
|
||||
![]()
μερικες προυποθεσεις που ελαβα υποψιν και σε εμενα τουλαχιστον "δουλεψαν":
ειδος ανεμωνης οχι πολυ επιθετικο. π.χ.αν και γοητευουν πολυ ποτε δεν επελεξα carpet ανεμωνη...ακομη και για το μεγαλο ενυδρειο. οι Entacmaea quadricolor ειναι η πρωτη μου επιλογη ( http://www.google.gr/search?q=Entacm...w=1440&bih=783) εγω εχω αυτη αν δε κανω λαθος http://www.freshmarine.com/bubble-tip-anemone.html το τσιμπημα τους ειναι σχετικα αδυναμο και δεν πειραζει αλλα ψαρια....δε ζητουν παρα πολυ φως....και αν και εχουν την ταση να κυκλοφορουν αρκετα....αν τους δωσεις ενα καταλληλο βραχο (προσεξε τον δικο μου στο βιντεο) ωστε να εχουν κρυμενο το ποδι τους και τα πλοκαμια μονο στο φως...σπανια θα τον αφησουν και θα μετακινηθουν. το αναφερει και αυτη η σελιδα.. http://fins.actwin.com/species/anemone.html που αναλυει καποια απο τα υπερ και τα κατα των συνηθεστερων ανεμωνων στο χομπυ. δε μεγαλωνει γρηγορα.... εκτος αν δεν την περιποιουμαι σωστα ![]() ειναι τουλαχιστον 2 ετων. ενας φιλος μου την πηρε απο χομπιστα που την ειχε καιρο...την κρατησε ενα χρονο..και ξεστηνοντας το ενυδρειο του μου την εδωσε...(πριν 6 μηνες αυτο). επισης κανω αλλαγες νερου περιπου 50% μιας και τα λιτρα ειναι λιγα. δεν εχω σκιμερ αλλα οι μεγαλες αλλαγες κρατουν καλο επιπεδο σε ολες τις τιμες και τα νιτρικα φωσφορικα πολυ χαμηλα. θελει ακομη πολυ προσοχη στις θερμοκρασιες... ---------------------------------------------------- stratigos24...πολλα αλλα κοραλια μπορουν να αντικαταστασουν κατα καποιο τροπο τις ανεμωνες για τους κλοουν. οι δικοι μου εζησαν επι 1 χρονο σχεδον σε ευφηλιες. εχω δει και σε γονιοπορες και αλλα κοραλια...ομως υπαρχει κινδυνος να τα στρεσσαρουν. ο alexx κρατα κλοουν που κατοικουν στην ευφηλια του εδω και τουλαχιστον 2 χρονια. γενικα φαινεται οι συγκεκριμενες να μην επηρεαζονται ιδιαιτερα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Edit: Το βρηκα...Euphyllia Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-01-12 στις 01:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Euphyllia
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μια ακόμα ερωτησούλα,οι Entacmaea quadricolor είναι συμβατές με τα occelaris;
|
||||
|
||||
![]()
η σελιδα γραφει "They are accepted by Clarki-type clowns, all the different tomato-type clowns, maroon clowns and sometimes, although very rarely, percula and ocellaris clowns." αλλα δε θα ελεγα οτι συμφωνω. και πριν ερθει σε μενα...και τωρα κατοικηθηκε μια χαρα απο occelaris. το ιδιο και μια αλλη Entacmaea quadricolor που εδωσα.
περισσοτερες πληροφοριες εδω http://www.liveaquaria.com/product/p...604&pcatid=604
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ!!! | Nikos! | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 29 | 08-12-08 08:23 |
Aσχετος | beteranos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 12-11-08 00:54 |
θελω βοηθεια για θαλασσινο | liloyka | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-11-08 02:19 |
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ!!! | Nikos! | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 08-09-08 12:38 |
Βοηθεια Ασχετος | ΚΚΩΣΤΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 24-03-08 08:08 |