|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
την μειωμενη επαφη με τα υλικα(σε καθε περασμα) νομιζω οτι την εχει ακριβως λογω των πολλων εισοδων-εξοδων που εχει το φιλτρο.δηλαδη σε καθε ενα περασμα, καποια ποσοτητα νερου περναει και φτανει μεχρι τη μεση.απτα υπολοιπα υλικα θα περασει αργοτερα σε επομενο περασμα.στη θεση του στα υπολοιπα υλικα(απτη μεση και κατω)περναει αλλο "κομματι" νερου,ταυτοχρονα με το πρωτο λογω της αναπληρωσης που γινεται στο κενο που αφηνει το νερο που φευγει απτην τρυπα στη μεση του καδου οπως ειπες.
δεν ξερω,ισως να το κουραζω κιολας το θεμα και να εχω αδικο.μεχρι να διαβασω κατι παραπανω πανω σε αυτο λεω μονο οτι μπορω να σκεφτω. |
|
|||
|
|||
![]()
αυτό που καταλαβαίνω από τη σχεδίασή του είναι ότι
- Το νερό εισέρχεται στα φίλτρα από επάνω (υπερχείλιση) - περνάει όλο από το πρώτο σετ φίλτρων (μηχανικός κυρίως καθαρισμός) - ένα μέρος, και λογικά με μειωμένη ροή περνάει από το δεύτερο σετ φίλτων (βιολογικός καθαρισμός, εξ ού και το "biofilter". απ'ότι έχω διαβάσει θεωρείται πλεονέκτημα η χαμηλή ροή στο βιολογικό καθαρισμό.) - Το αποτέλεσμα επιστρέφει στο ενυδρείο ως ένα από την έξοδο του φίλτρου Μου φαίνεται σα να έχουμε να τρέχουν παράλληλα δύο φίλτρα, ένα γρήγορο (μηχανικό) και εν μέρει ένα πιό αργό (βιολογικό). παράλληλα οταν ανάβει ο θερμοστάτης δημιουργεί στο διπλανό διαμέρισμα (με εισόδους κάτω, μέση και πάνω) μια ροή απο κάτω προς τα πάνω λογω της διαφοράς θερμοκρασίας. έτσι υποθέτω οτι η υπερχείλιση που είναι κοντά, με αυτό το "ανακάτεμα" τραβάει νερό πλέον και από τα κάτω και από τα μεσαία στρώματα του ενυδρείου. αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν και πως συμβαίνει αυτό με κλειστό το θερμοστάτη. ίσως κάποιο τέτοιο ρεύμα δημιουργείται από τη ροή στιν έξοδο του φίλτρου? Δεν ξέρω αν τα έχω καταλάβει σωστά όλα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ουφ δεν ξερω,κουραστηκα να το σκεφτομαι σταματαω
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
χαχα σίγουρα θα γίνει η δουλειά, κουβέντα κάνουμε..
![]() επίσης, δεν έγραψα ότι η αντλία τραβάη από κάτω από τη μισή η και λιγότερο διατομή σε σχέση με αυτή που τραβάει από το κέντρο των υλικών.. άρα έτσι εξασφαλίζει τη μειωμένη ροή στα κατω υλικα.. πιστεύω! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τσαμπα σκεπτικο εστησες. Ολες οι εισοδοι καταληγουν πανω στο βαμβακι.
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικιο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι.τουλαχιστον τα πρασινα (αν θυμαμαι καλα)γιαυτο ειναι και συσκευασμενα σε πλαστικο.
|
|
|||
|
|||
![]()
καλά αυτό είναι το φίλτρο του μέλλοντος!!
![]() ( υγ: ή τί σκέφτηκαν για να σε κάνουν να αλλάζεις το σφουγγάρι πιο γρήγορα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και η μετακόμιση ξεκινάει σε λίγο
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές για φυτά | RGPOL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 19-02-04 19:14 |