|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ειρηνη υμιν παιδια!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αμην
![]()
|
||||
|
||||
![]()
παντως για την ιστορια,κιεγω οταν ειχα βαλει αρχισα να βλεπω αλγη που μου θυμιζε πολυ την κλαδοφορα οπτικα (με βαση της φωτογραφιες παντα)στο χαλικι μεσα στο ενυδρειο.δεν ειναι επιβεβαιωμενο οτι ητανε οντως κλαδοφορα,αλλα οταν την εβγαλα και τη μπαλα και την αλγη που εμφανιστηκε,δεν ξαναεμφανιστηκε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν είναι σε κινούμενο ρεύμα νερού η μπάλα, πως θα γίνει?
Θα διαλύσει και θα σκορπιστεί παντού, η θα γίνει επίπεδη στον πάτο του ενυδρείου? Και εν' τέλη... 1. Για ενα αρχάριο, η προσθήκη 1-2 τέτοιων μπαλών, είναι επίφοβη? 2. Η προσθήκη τέτοιων μπαλών θα καλυτερέψει την ποιότητα ενος ενυδρείου χωρίς φυτά (κύκλος αμμωνίας, ποιότητα νερού κτλπ)? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
οι πλεκο ρε παιδια την τρωνε??? πειτε μου!!!
|
||||
|
||||
![]()
Για σας παιδιά, αν και έχουμε καιρώ να τα πούμε. Από την συγκεκριμένη έχω 2 μπάλες από την αρχή του ενυδρείου μου, δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα .Την έχω σε σκιερό μέρος και κάθε αλλαγή νερού την στίβο σαν σφουγγάρι ελαφριά και την πλάθω εκτός ενυδρείου
|
|
|||
|
|||
![]()
ας βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.
πουθενα στην παγκοσμια βιβλιογραφια δεν αναφερεται πως το συγκεκριμενο φυτο-αλγη μπορει να μας δημιουργησει προβληματα αλγης.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ μαλιστα. οσοι ειχατε προβλημα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ηταν το συγκεκριμενο φυτο που το προκαλεσε,και επειδη πιθανως εμοιαζαν οι αλγες μεταξυ τους,υποθεσατε οτι φταιει το φυτο.σαφως και ειχατε αλλη ανωμαλια,και επωφεληθηκε η ''κακη'' αλγη εις βαρος ολων των υπολοιπων φυτων συμπεριλαμβανομενης και της μπαλλιτσας μας η οποια οντως θεωρειται η εξαιρεση του κανονα μεταξυ των αλγων στο ενυδρειο μας. με φυτα ενυδρειου ασχολουμαι απο 1985 οπου και ηταν σπανιο φαινομενο τοτε να δεις η και να βρεις υδροβια φυτα στην χωρα μας,και ημουν αναγκασμενος να φερνω καποιες σπανιες ποικιλιες για εμας απο το εξωτερικο.αρα οπως ισως καταλαβαινετε εχω καποια σχετικη εμπειρια. ενα πολυ καλο αθρο σχετικα με τα λεγομενα μου υπαρχει παρακατω. καλο σας διαβασμα λοιπον. ![]() http://www.aquariumslife.com/aquarium-plants/moss-ball/ |
|
||||
|
||||
![]()
Cladophora algae
Cladophora is a branching, green filamentous alga, that forms a moss like structure. This algae doesn't appear to be slimy. Threads are very strong and very thin. It grows on rocks and submersed wood exposed to direct light, and in extreme cases will grow on plants also. Usually it tends to stay on one spot, which makes it easy to remove. Comb it and dose more CO2. In a case where Cladophora takes over the grassy plants, mow the plants like the lawn. No algae eater is known to eat this kind of algae. Από ότι λέει δεν τρώγεται με τίποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
ας δουμε λοιπον ποιος την εχει μεγαλητερη!!!
κατ'αρχην να προσεχεις πως μιλας γιατι ουτε καφενειο ειναι ουτε του μπαμπας σου το μαγαζι!!!κι επειδη "οι βλακειες" πηγεναν προς αυτους που εξεφρασαν τις εμπειριες τους και ενας απο αυτους ειμαι κι εγω, εγω θα επιμεινω κι ας "ειμαι βλακας" κατα εσενα,εξυπνε! οταν λοιπον εστεισα, φιλε οblisgr, το ενυδρειο και αφου περασαν 5 μηνες και πηγενε φορτσατο,ειχα την φαινη ιδεα να παραγγειλω απο δ'αυτες!!!τις βαζω μεσα και μετα απο 2-3 βδομαδες να'σου η cladophora!!!ακριβως πανω στις μπαλες, βρε την εβγαζα με οδοντοβουρτσα, ξανα τα ιδια.τα φυτα μια χαρα, μονο που η cladophora αρχησε να εξαπλωνεται!τις εβγαλα λοιπον κι εγω απο μεσα και τωρα μια χαρα!ειναι και οι 10 μπαλιτσες στο ταπερ με νερο ουτε λιπασματα ουτε φωτισμους και ειναι κι αυτες μια χαρα! γι αυτο κι εγω λοιπον προτεινω οπως ειπε και καποιος συνφορουμιστας να μπαινουν σε ενυδρεια με χαμηλο φωτισμο και χαμηλη ροη νερου!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπαλα java moos | greenjanek | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 15-05-11 20:02 |
Cladophora aegagrophila | krispie | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 23-03-11 01:22 |
cladophora aegagrophila? | ilias13 | Αναγνωρίσεις φυτών | 3 | 21-02-11 20:42 |
Cladophora aegagrophila | epistimon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 08-01-06 05:13 |