|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
συγνωμη για το υφος ,αλλα διαβαζω βλακειες σχετικα με την αλγη αυτη.
δεν προκειται να κολλησεις ''αλγιλα'' και να σου γεμισει το ενυδρειο απο δαυτη. πωλειται σαν καλλωπιστικο φυτο και ετσι ειναι.ειναι ιδιαιτερα αργης αναπτυξης και δεν χρειαζεται πολυ δυνατο φως γιατι καιγεται και χαλαει.οντως εαν θελεις να διατηρεις το σχημα της αραια και που θα πρεπει να την πλαθεις. ειναι μεν ενα ειδος αλγης,αλλα καμμια σχεση με τον εχθρο μας σε αλλες του μορφες. απλως ειναι ενα πολυ ξεχωριστο και ακακο φυτο χωρις ριζικο συστημα. και χαλακι μια χαρα γινεται αν ''πατησεις'' αρκετες μαζι και σου αρεσει το οπτικο αποτελεσμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο με το χαλακι μου αρεσε παρα πολυ +10000000000000000000000000000000000 αλλα οι πλεκο την τρωνε???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου,εμένα αυτή η μπάλα,πριν 1-2 χρόνια,με έκανε και ξέστησα το ενυδρείο και το έστησα από την αρχή.Γέμισα Cladophora .Βλακεία;Μπορεί.Γεγονός πάντως είναι......
|
|||
|
|||
![]()
επειδη ειχες καποια ανωμαλια,δεν σημαινει πως η κλαδοφορα περιμενε στη γωνια για να σου κανει ζημια.πουθενα δεν αναφερεται πως το συγκεκριμενο φυτο ειναι καταστροφη.τι θελω να πω με αυτο.
πχ. χρειαζεται να λειψεις αρκετο καιρο και το ενυδρειο τρεχει μονο του ενω εχεις μεσα κερατοφυλλο... γυρνας και βλεπεις ολα τα φυτα σου πνιγμενα απο αυτο,και το ιδιο 10 κιλα μεσα στο ενυδρειο. το φυτο θα φταιει που ειναι γρηγορης αναπτυξης?μην ξεχνας πως μονο εμεις το αγαπαμε για τα ενυδρει μας και εξω οι αγροτες το κυνηγανε σαν ενα απο τα μεγαλυτερα ζιζανια που πνιγει τα παντα... αυτο ηθελα να πω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η κλαδοφορα ειναι η μονη που τα παει καλα σε "καλες" ενυδρειακες συνθηκες (σε αυτες που "προτιμουν" τα φυτα). Αν εμφανιστει μονη της παει να πει οτι το νερο σου ειναι πολυ καλης ποιοτητας (εισαι επιμελης). Που κολλαει βρε zalk στο παραδειγμα ενος παρατημενου ενυδρειου (συγνωμη αλλα δε μπορω να καταλαβω!)
Οι μπαλες αυτες ειναι ο Δουρειος ιππος να την εισαγουμε στο ενυδρειο μας ... αν βρει καταλληλες συνθηκες θα αναπτυχθει - εξαπλωθει! Παρε τη πρωτη παραγραφο και συνδιασε την με τη δευτερη! Γιατι δεν ειδες αναπτυξη της αλγης αυτης μεσα απο τις μπαλιτσες? Γιατι σου χαλαγε? Σιγουρα οχι απο τον πολυ φωτισμο! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου,προφανως δεν παρατησα το ενυδρειο μονο του.Ολα ξεκινησαν με τις μπαλες(τις οποιες χαρισα στο τελος εδω μεσα).Μπορει να πιστευεις οτι θες και πραγματικα το δεχομαι.Για μενα ομως ειναι καταστροφη και αυτη ειναι η γνωμη μου για τον οποιοδηποτε που θελει να την βαλει στο ενυδρειο του(ασχετα αν θα εχει το ιδιο προβλημα με εμενα).Μην ξεχνας ομως οτι στην ουσια αυτο το φυτο ειναι αλγη.Παντα φιλικα.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ειρηνη υμιν παιδια!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αμην
![]()
|
||||
|
||||
![]()
παντως για την ιστορια,κιεγω οταν ειχα βαλει αρχισα να βλεπω αλγη που μου θυμιζε πολυ την κλαδοφορα οπτικα (με βαση της φωτογραφιες παντα)στο χαλικι μεσα στο ενυδρειο.δεν ειναι επιβεβαιωμενο οτι ητανε οντως κλαδοφορα,αλλα οταν την εβγαλα και τη μπαλα και την αλγη που εμφανιστηκε,δεν ξαναεμφανιστηκε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sorry αλλα επειδη διαβαζω και εγω βλακειες ,
το φυτο αυτο χαλακι δεν γινεται , χαλακι το κανεις ανοιγωντας την μπαλιτσα και στερεωνοντας την με καποιο τροπο στο βυθο. Επισης εχει αναφερθει απο πολλους χομπιστες η εμφανιση αλγης και εχω και προσωπικη εμπειρια σε φυτεμενο ενυδρειο. Εκει που δεν ειχα προβλημα ηταν σε ενα 30λιτρο ενυδρειο με χαμηλο φωτισμο (9watt) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπαλα java moos | greenjanek | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 15-05-11 20:02 |
Cladophora aegagrophila | krispie | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 23-03-11 01:22 |
cladophora aegagrophila? | ilias13 | Αναγνωρίσεις φυτών | 3 | 21-02-11 20:42 |
Cladophora aegagrophila | epistimon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 08-01-06 05:13 |