Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-01-12, 23:37
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

καλα ειναι.δεν ειναι ιδανικα,αλλα ειναι μια μεγαλη βελτιωση και σιγουρα θα σου ειναι πιο ευκολο να κρατησεις τις συνθηκες πιο σταθερες στο καινουριο.μονο μη σου φανουνε πολλα τα λιτρα τωρα που εισαι απτο μικρο και αρχισεις να αδειαζεις ψαρια μεσα αβερτααντε να βαλεις και κανα κοπαδακι μικρο απο καποιο μικροσωμο ειδος (συμβατο)και θασαι κομπλε νομιζω.ομορφο θαναι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-12, 00:03
the_passenger Ο χρήστης the_passenger δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Marousi
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλα ειναι.δεν ειναι ιδανικα,αλλα ειναι μια μεγαλη βελτιωση και σιγουρα θα σου ειναι πιο ευκολο να κρατησεις τις συνθηκες πιο σταθερες στο καινουριο.μονο μη σου φανουνε πολλα τα λιτρα τωρα που εισαι απτο μικρο και αρχισεις να αδειαζεις ψαρια μεσα αβερτααντε να βαλεις και κανα κοπαδακι μικρο απο καποιο μικροσωμο ειδος (συμβατο)και θασαι κομπλε νομιζω.ομορφο θαναι
ΝΑΙΙΙΙ

αργότερα βέβαια..! λίγα τέτρας μαζί θα είναι ότι πρέπει!!

επίσης θα δείξουνε και τα φυτά και θα έχουν κι αυτά το χώρο τους γιατί είναι στριμωγμένα τώρα.. το ίδιο και τα ξύλα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 11:16
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα!

Λοιπόν ήρθαν έτσι τα πράγματα που εκτός του φίλτρου που περιμένω βρέθηκα και με το παρακάτω εσωτερικό φίλτρο από μεγαλο ενυδρείο juwel (το οποίο μαλλον είναι δύσκολο να βάλω στο μεγάλο τώρα):
http://www.juwel-aquarium.de/en/aktuelle_modelle303.htm

, και λέω να το βάλω στο 80άρι.. νομίζω θα είναι παραπάνω από αρκετό, με 3 λίτρα για υλικά!

επίσης ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω: αντί να ξεκινήσω από το μηδέν στρώνοντας το νερό στο 80άρι κλπ, μήπως είναι καλύτερο να στήσω μια επιχείρηση και να "μετακομίσω" τα πάντα (και τον νερό, και τα υλικά του φίλτρου) στο 80αρι? Και στο τέλος προσθήκη του υπόλοιπου νερού, κατι σαν μεγάλη αλλαγή δηλαδή. Σωστό?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 11:43
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

προσωπικα θα προτιμουσα το eheim.γιατι μου φαινεται πιο ευκολο στη συντηρηση,και νομιζω μπορεις πιο ευκολα να παιξεις με τα υλικα του.συν οτι το juwel εχω την εντυπωση πως θα πιανει περισσοτερο χωρο μεσα στο ενυδρειο.

για να μεταφερεις τα υλικα κλπ απτο αλλο που λες,μπορεις να το κανεις.βεβαια υπαρχει το ρισκο να μεταφερεις την τυχων ασθενεια που υπαρχει -αν υπαρχει- και στο καινουριο.αν και τωρα ειναι μαλον αργα γιατι αν υπαρχει οντως ασθενεια το αρσενικο που ειναι εκει μεσα θα την εχει κολλησει μεχρι τωρα.παρε και καμια γνωμη ακομα να μη σε παρω στο λαιμο μου αλλα δε νομιζω πως εχεις κατι να χασεις πλεον.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 12:10
Member

Προεπιλογή

Θα δω απόψε και πως φαίνεται το φίλτρο της juwel μέσα στο 80άρι.. αν και με το τετραγωνισμένο σχήμα που έχει και έτσι όπως τοποθετείται στη γωνία, συν ότι σκοπεύω να βάψω και την πλάτη μαύρη και να βάλω μπροστά του ξύλο, φυτά κλπ, πιστεύω ότι θα γίνει ικανοποιητικά "αόρατο" και αυτό. Ενώ έχει πολύ περισσότερο χώρο για υλικά, 3,1 λίτρα αντί για 0.53 που έχει το biopower.

Σχετικά με την πιθανή ασθένεια, από τη μία σήμερα θα βάλω την τελευταία δόση pimafix, και από την άλλη αφού θα μεταφερθούν όλα, ψαρράκια και φυτά, όπως το λες αν κάτι υπάρχει (ακόμα) το έχουν κι αυτά ήδη και δε νομίζω να γλυτώνω τίποτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 12:40
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

δε θελω να σου δωσω εγω συμβουλη σε αυτο,ας πει καποιος πιο εμπειρος.κιαυτο γιατι δεν ξερω τι παραπανω θα σου προσφερουνε τα περισσοτερα λιτρα υλικων απτη στιγμη που η ισχυοσυνθεση που θα εχεις,(αναλογα τι θα εχεις τελικα)πιστευω οτι θα καλυπτεται ανετα και απτα υλικα στο eheim.συν τα πλεονεκτηματα που θα σου δινει στη συντηρηση του.οπως και ναχει δεν εχεις να χασεις κατι,το eheim ειναι καλο φιλτρακι και αν προτιμας να χρησιμοποιησεις το juwel,το κρατας να εχεις καβατζα σε περιπτωση που παθει το αλλο κατι η το πουλας.σε μενα κατα προτιμηση γιατι το χαλβαδιαζω καιρο τωρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 14:01
Member

Προεπιλογή

OK κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη!

Η τελική σύνθεσή έχω σκοπό να είναι οι 2 οτόκυκλοι, 2 ραμιρέζι και ένα μικρό κοπαδάκι μαζί πχ tetras.

Ναι προφανώς το biopower αρκεί για τα παραπάνω αλλά μιας και έτυχε έτσι νομίζω οτι ο περισσότερος χώρος φίλτρανσης του juwel θα είναι πλεονέκτημα.. περισσότερα σφουγγάρια άρα ακόμα καθαρότερο νερό πιστεύω, περισσότερη βιολογία και γενικά μεγαλύτερα περιθώρια για τα υλικά. Έτσι όπως το είδα μου φάνηκε και εύκολο να ανοίγονται για καθαρισμό.

Αν τελικά βάλω το juwel, ίσως βάλω το biopower στο 240ρι που έχω με τις Αφρικάνες ως 2ο (αν έχει αρκετό νόημα να μπεί κι εκεί και το βολέψω σε καλή θέση), διαφορετικά σε έχω υπόψιν!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές