Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-01-12, 01:16
Το avatar του χρήστη Efh
Efh Ο χρήστης Efh δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-11-2010
Περιοχή: αθηνα αργυρουπολη
Μηνύματα: 544
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Efh
Προεπιλογή

και γω στην αρχη τους πετσοπαδες ακουγα γι αυτο κατελυγα να ειμαι ο καλυτερος πελατης αλλα και ο πιο δισαρεστημενος αφου τα ψαρια πεθαιναν συνεχως

οι πετσοπαδες κοιτανε να πουλησουν!!!! εδω σημερα πηγα σε μια γνωστη αλυσιδα να παρω ενα φυτο(το κερατοφυλλο για οσους ξερουν) και μου ειπε πως θελει λιπασμα και πως φυτευεται κανονικα
μου ερχοταν να βαλω τα γελια η πωλητρια δεν ηξερε που πανε τα 4 αλλα δεν φταιει και αυτη ο ανωτερος της φταιει που την εβαλε σε αυτη τη θεση...

τελος παντων τα περιτωματα δεν τα τρωνε απλα κανουν οτι κανουν και με το χαλικι το τρωνε και το φτυνουν
κλασσικη κινηση ενος φυσιολογικου χρυσοψαρου
οσο για το μακρος.....φυτικες ινες οπως αρακας βρασμενος και αποφλυομενος ειναι η καλυτερη λυση
η τροφη που τους δινεις ποιας εταιρειας ειναι?
καλο θα ηταν αν δεν ειναιι και πολυ γνωστης να παρεις σε μαρκα jbl ..tetra..sera...αυτες ειναι γνωστες και καλες εταιρειες
για μενα jbl & sera ειναι αριστες
η jbl εχει πολυ καλες τροφες και η sera πολυ καλα φαρμακα
οντως τα τεστ ειναι πολυ ακριβα
εγω περνω στικς ειναι πολυ καλα για αρχαριους ειδικα
παιρνω αυτα
http://www.jbl.de/en/aquatics-freshw...-easytest-6in1
αλλα πρεπει να κοιταζεις και τις ημερομηνιες ληξης παντα και σε ολα!!



φιλτρο βυθου?! last year!!
εδω ειμαστε ολοι προχω!

ινο πρεπει να καταλαβεις οτι τα βακτηρια μενουν στο φιλτρο που ειναι η καρδια του ενυδρειου μας
για να κανουν το κυκλο του αζωτου
δεν καταστρεφονται μενουν εκει μεσα στο βιολογικο υλικο και το σφουγγαρι και ολη αυτη η βρωμια που βλεπεις αλλιως μπιχλα
ειναι βακτηρια μαζι με αποσυντηθεμενη αμμωνια
αν μπορεις σκεψου το ετσι
οτι εισαι σε ενα εργαστηριο και εχεις μια πλακα με τροφη...και ριχνεις πανω μερικα βακτηρια.....εε αυτα μετα αναπτυσσονται και πολλαπλασιαζονται τρογωντας και μενουν για παντα εκει οσο υπαρχει τροφη
ετσι γινεται στο ενυδρειο
οσο υπαρχει αμμωνια ζουνε και πολλαπλασιαζονται
οσο το φιλτρο σου ρουφαει τοσο αμμωνια παει προς το εσωτερικο του δλδ στο σφουγγαρι και το βιολογικο υλικο δλδ στα βακτηρια
και απο εκει μετα βγαινει το νερο καθαρο χωρις αμμωνια δλδ
το θεμα ειναι οτι αφου δεν εχεις παρει ετοιμο σκευασμα βακτηριων απο τα πετ σοπ
δωσε τον χρονο στα βακτηρια να αναπτυχθουν μονα τους...ο χρονος πολλαπλασιασμου ειναι που καθυστερει
αλλα πρεπει κιολας να κανεις συχνα τεστ νερου για αμμωνια για να δεις ποτε θα ξεκινησει επισημα η μειωση της

*βακτηρια υπαρχουν παντου γυρω μας μεχρι και στον αερα που αναπνεουμε....
__________________
http://bp0.blogger.com/_lf-nooJL-pI/R-edpcW6MDI/AAAAAAAAAKk/MUDmUKYz0Vw/s1600-h/Yhai+Demekin+1.jpg
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 24-01-12, 08:15
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Το ενυδρειο της Ινω δειχνει να εχει καλη εξελιξη, για τα κακακια μη φοβασαι, κι εγω παλια με τα πλατυς που κατα λαθος μου ειχε πεσει μπολικη τροφη δισκων -επεσε καπου 1/4 του κουτιου... μαζεψα βεβαια με τη σκουπα οτι μπορουσα αλλα εφαγαν πραγματικα πολυ- ειχα δει πορτοκαλι ακαθαρισιες -χωρις υπερβολες- πανω απο 5 φορες το μεγεθος του ψαριου γενικα αν σου πεσει πολυ τροφη μπορει να συμβει αυτο, φτανει να μην ειναι συχνο φαινομαινο η υπερβολικη διατροφη.
Τωρα για το θεμα του στρωσιματος, καλο θα ηταν να πει καμια γνωμη και κανενας "αρχαιος" αν υπαρχει που να εχει εμπειρια απο φιλτρα βυθου γιατι προφανως κανεις μας δε γνωριζει πως συμπεριφερεται αυτο το πραμα.
Εχω ακουσει παλιους ενυδρυοφιλους να λενε πως ηταν καλη πατεντα και πως κραταει το νερο πεντακαθαρο, και γενικα να μιλανε θετικα, απο την αλλη το φυτεμενο σιγουρα το καταστρεφει, αλλα και η γενικη παραδοχη ειναι πως προκειται για απαρχαιωμενο ειδος φιλτρου που προφανως εχει πολλα προβληματα κι ελαττωματα και γι αυτο και δε χρησιμοποιειται πια. (Μου κανει εντυπωση που βρεθηκε σε μαγαζι εν ετη 2012...)
Προσωπικα -με πολυ επισφαλη και προχειρη εκτιμηση χωρις καμια απολυτως εμπειρια με τετοια φιλτρα- φοβαμαι πως το φιλτρο βυθου ΙΣΩΣ ανταγωνιστει το κανονικο φιλτρο σε βιολογικη αποικηση και δεν αφησει το ενυδρειο να στρωσει ποτε σωστα.

manolischania > ευχαριστω για τα καλα σου λογια.


ΥΓ Τα τεστ νερου οντως ειναι ακριβα, και το ενυδρειο γενικα ειναι ακριοβο χομπυ. Οποιος υποστηριζει το αντιθετο και ενθαρρυνει την αποκτηση ενυδρειων σε ατομα που δεν μπορουν να αναποκριοθουν σε αυτα τα εξοδα ειναι ανευθυνος και θελει κλωτσιες. (η ειναι αβανταδορος των πετ σοπς).
Η γνωμη μου -οσο κι αν ακουγεται κυνικη και χωρις καμια διαθεση να την πω στην Ινω ουτε σε κανεναν- ειναι πως αν καποιος δε μπορει να ανταποκριθει σε αυτα τα εξοδα και δε μπορει να συντηρει το ενυδρειο του, καλυτερα να μη μπαινει στη διαδικασια αποκτησης του, γλυτωνει και αυτος και τα ψαρακια.
Ισως η αρχικη αποκτηση δεν ειναι μεγαλο προβλημα -πολλες φορες ειναι δωρο- αλλα το προβλημα ειναι το ΜΕΤΑ. (Κι εγω απο την πρωτη φορα που μπηκα σε ελικοπτερο θα ηθελα πολυ να εχω ενα, αλλα και δωρο να μου το καναν μετα τι θα εκανα? θα εβγαζα ερανο για καυσιμα και ανταλλακτικα ή οτι εξαρτημα χαλουσε θα προσπαθουσα να το πατενταρω? )
Η κατοχη ενυδρειου απαιτει τουλαχιστον καποια πολυ βασικα πραγματα οπως τα βασικα τεστ νερου (Αμμωνια, ph, kh, gh no2 και no3 και οταν αρχισει να "παλιωνει" και φωσφωρικων). Ολα μαζι αυτα τα τεστ αν θυμαμαι καλα κοστιζουν γυρω στα 70-80 ευρω.
Επισεις για την καλη υγεια των ψαριων σιγουρα υπαρχουν απαιτησεις σε ποικηλια καλων τροφων, καμια βιταμινη που και που, δοχειο προετοιμασιας νερου, σωστα υλικα φιλτρου κτλ κτλ.

Για να μην φαινεται πως προσπαθω να απογοητευσω τη φιλη μας εδω θελω να τονισω πως τα παραπανω αν αποκτηθουν ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ εννωειται πως -τουλαχιστο για την περιπτωση χρυσοψαρων που δε θελουν καμια τρελη προετοιμασια νερου- η κτηση ενος τετοιου ενυδρειου δεν ειναι απαγορευτικη για κανεναν, ομως οχι με τα ψαρια μεσα (πχ θα μπορουσες να εχεις το ενυδρειο και σιγα σιγα να αγοραζεις τα απαραιτητα μεχρι αυτο να στρωσει).
Τωρα αφου ολα γιναν με τη λαθος σειρα δυστυχως θα πρεπει να γινει οσο πιο γρηγορα γινεται η αποκτηση τουλαχιστων των πιο βασικων τεστ (αμμωνια, νιτρικων και νιτριτη)
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 24-01-12, 11:17
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-11-2010
Περιοχή: XANIA
Μηνύματα: 758
Προεπιλογή φιλτρο βυθου

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
. (Μου κανει εντυπωση που βρεθηκε σε μαγαζι εν ετη 2012...)
Προσωπικα -με πολυ επισφαλη και προχειρη εκτιμηση χωρις καμια απολυτως εμπειρια με τετοια φιλτρα- φοβαμαι πως το φιλτρο βυθου ΙΣΩΣ ανταγωνιστει το κανονικο φιλτρο σε βιολογικη αποικηση και δεν αφησει το ενυδρειο να στρωσει ποτε σωστα.
Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε σχαρακια και εγώ έχω στήσει φίλτρο βυθού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλα τις φίλης μας το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος που το έχει στήσει είναι να μπουκώνει το μοναδικό τις φίλτρο .
Επίσης βασικό είναι να γνωρίζουμε τι κάνει και πως πρέπει να το κάνει και τι συντήρηση χρειάζεται όταν πάμε σε τέτοιες λύσεις μιας και το συγκεκριμένο δεν λέγεται ακριβώς φίλτρο βυθού και αν κατάλαβα σχαρακι έχει βάλει μονο στην περιοχή τις σωλήνας και θα βουλώσει ακόμα ποιο γρήγορα που εκεί εγώ εστιάζω το πρόβλημα στο συγκεκριμένο setup
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 24-01-12, 22:35
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Βασικα προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτε με φιλτρα βυθου, αλλα αυτο που καταλαβαινω ειναι πως ειναι ενα πλεγμα που συγκρατει το χαλικι, και μπαινει η αναροφηση απο ενα αντλιακι κατω απο το χαλικι και η καταθλιψη βρισκεται καπου χμμμμ... ψηλα? (ή καπου μεσα στο ενυδρειο? )
Ετσι λογικα το ιδιο το χαλικι μετατρεπεται σε υλικο αποικησης βακτηριων...

Βασικα επιφανειακα δεν ακουγεται λαθος σαν ιδεα αλλα αν μου ζητουσαν να στησω κατι τετοιο θα σκεφτομουν να βαλω ενα "υποστρωμα" απο siporax και δε θα εβαζα καθολου "κανονικο" φιλτρο. Απο πλευρα βιολογιας ακουγεται οκ, αλλα το συστημα θα ειχε μια χοντρη αδυναμια σχετικα με τη μηχανικη φιλτρανση... Αυτη θα την αναλαμβανε το χαλικι?
Αν ναι, τοτε το ολο φιλτρο δε συμβαδιζει με τη "νεα μοδα" που θελει το μηχανικο φιλτρο πεντακαθαρο και απαλλαγμενο απο βιολογια. (αρα λογικα μολις παλιωνε το ενυδρειο τα νιτρικα θα καναν παρτυ)
Επισεις δεν ξερω, αλλα στο σχαρακι πανω βαζουν μηπως κανενα μπλε σφουγκαρι ή μπαινει κατ ευθειαν το χαλικι?

Απο την αλλη εχω διαβασει σε φορουμ (τωρα εδω ηταν η σε καποιο αλλο? δε θυμαμαι) χρηστη που εχει καμια εικοσαρια χρονια δισκοενυδρειο (νταμαρακι φανταζομαι) με φιλρο βυθου και δεν εχει κανενα προβλημα απ οτι εγραφε...
Ποιος ξερει?
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 01-02-12, 22:46
ino Ο χρήστης ino δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2011
Περιοχή: αθηνα
Μηνύματα: 60
Προεπιλογή

παιδια το ψαρακι μου πεθανε. Σας ευχαριστω παντως ολους για τη βοηθεια σας.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 03-02-12, 15:51
Το avatar του χρήστη Αλεξάνδρα Κατσούρη
Αλεξάνδρα Κατσούρη Ο χρήστης Αλεξάνδρα Κατσούρη δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 05-02-2009
Περιοχή: Περισσός (περιοχή Νεάπολη)
Μηνύματα: 111
Προεπιλογή

Κρίμα. Απο τις περιγραφές δεν φαινόταν κάτι που θα οδηγούσε σε θάνατο. Βέβαια είχε ταλαιπωρηθεί απο αμμωνία και ίσως ήταν και ταλαιπωρημένο ήδη απο το μαγαζί πριν το αγοράσεις (οι συνθήκες εκεί δεν ειναι και οι καλλιτερες σε πολλά μαγαζιά)
Τώρα, πριν αγοράσεις άλλο, μέτρα τα έπίπεδα και της αμμωνίας και των νιτρωδών (κι άς έχεις μπόλι). Αν είναι 0 τότε είσαι οκ.
__________________
"....Γιατί ο εαυτός είναι μια θάλασσα απεριόριστη και άμετρη."
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 04-02-12, 11:57
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-08-2011
Περιοχή: ημαθία
Μηνύματα: 1.364
Προεπιλογή

κριμα...
δεν πειραζει.εκανες οτι μπορουσες!
καλη συνεχεια!
__________________
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 04-02-12, 17:54
ino Ο χρήστης ino δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-12-2011
Περιοχή: αθηνα
Μηνύματα: 60
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αλεξάνδρα Κατσούρη Εμφάνιση μηνυμάτων
Κρίμα. Απο τις περιγραφές δεν φαινόταν κάτι που θα οδηγούσε σε θάνατο. Βέβαια είχε ταλαιπωρηθεί απο αμμωνία και ίσως ήταν και ταλαιπωρημένο ήδη απο το μαγαζί πριν το αγοράσεις (οι συνθήκες εκεί δεν ειναι και οι καλλιτερες σε πολλά μαγαζιά)
Τώρα, πριν αγοράσεις άλλο, μέτρα τα έπίπεδα και της αμμωνίας και των νιτρωδών (κι άς έχεις μπόλι). Αν είναι 0 τότε είσαι οκ.
την τελευταια βδομαδα που το ειχα ηταν μηδεν ολα.. μου χαρισανε τεστ και εκανα τακτικα..
απ'οτι διάβασα εκ των υστερων, πρεπει να ειχε swimbladder γιατι ηταν γυρισμενο στο πλαι κ δεν κολυμπουσε καθολου για μιαμιση μερα πριν πεθανει.. Μπορει και οχι βεβαια γτ δεν ετρωγε σχεδον καθολου ηταν πολυ ανορεχτο..του ειχα δωσει και αρακα προληπτικα.. τι να πω!

δεν θα αγορασω αλλο πριν παρω μεγαλο ενυδρειο κριμα ειναι..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
τη βοηθεια σας arkoudoulis Αρχάριοι γλυκού νερού 10 26-01-11 22:49
Ετοιμοθανατο gyppy aNe Ζωοτόκα 17 02-11-09 20:25
βοηθεια!! filipposster Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 16 07-05-09 10:21
ΒΟΗΘΕΙΑ KARAGIANNISV Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 14 24-02-07 19:51

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:46.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,06836 seconds with 13 queries