Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-01-12, 11:16
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

ναι δε λεω κιαυτο ταλαιπωρια θαναι.αμα το βλεπεις πιο δραστηριο καλο ειναι αυτο.κοιταζε και τα χρωματα του αν ειναι "ξεθωριασμενα". στα δικα μου αν καποια στιγμη παει κατι στραβα στο νερο το πρωτο που φευγει ειναι το χρωμα απτα ψαρια.πχ νιτρικα που μου ετυχε μια φορα με το προηγουμενο φιλτρο που μαζευε πολυ βρωμα και ανεβαινανε πιο ευκολα αποτι με αυτο που εχω τωρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 12:08
the_passenger Ο χρήστης the_passenger δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Marousi
Προεπιλογή

Ναι, χάρηκα πάρα πολύ που το είδα να σουλατσάρει μετά τη χτεσινοβραδυνή κατήφεια..

καλό τίπ αυτό με το χρώμα Νομίζω ότι τελευταία είναι λίγο πιό ουδέτερο στα χρώματά του, και έχω τη διαίσθηση ότι του λείπει το θυλικό και είναι από αυτό

μήπως (αφού σταθεροποιηθεί το σύστημα 100% ) θα ήταν καλή ιδέα να έμπαινε και ένα θυλικό για παρέα..?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 13:01
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

εγω θα σου ελεγα αφου σταθεροποιηθει το νερο και ολοι οι παραμετροι γενικως,να μη βαλεις και να περιμενεις μεχρι να παρεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο.(εγω θα κοιταζα του καρφουρ τουλαχιστον που ειναι και σε καλη τιμη αυτες τις μερες)και μετα να βαλεις το θυληκο.γιατι θα στρεσσαριστει κιεκεινο σε τοσο μικρο ενυδρειο.μη κοιτας που δεν ειχες προβλημα(αποτι φαινοτανε)με το προηγουμενο.θα πεσει πολυ κυνηγι μεχρι να γινουν ζευγαρι.αλλα και αφου γινουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 13:18
Member

Προεπιλογή

πολύ σωστό αυτό..

σημαντική "λεπτομέρεια" που μου διέφυγε.. πριν μιλούσαμε για πολύ αγαπημένο ζευγάρι από όλα όσα είχα δει.. πιστεύω έτσι να είναι και το επόμενο, αλλά δεν το ξέρουμε.. οπότε χρειαζόμαστε λίτρα και για αυτό το λόγο.

Του Καρφούρ το είδα ήδη, καλό μόνο ως γυάλα/βάση, θερμοστάτης μαλλον οκ (αλλα δε με νοιάζει), θέλω όμως κι ένα φίλτρο. καμια πρόταση φίλτρου για τα 80λτ μεικτά? το χτυπάω, "τζάμπα" είναι ( 62¤ θυμάμαι ) Επίσης το καπάκι του παραείναι "ψεύτικο" και όπως το βλέπω φοβάμαι ότι θα στάζει απ'έξω. τι "πατέντα" μπορω να κάνω για καπάκι, καποια ιδέα? Αυτά δεν ήξερα και κόλλησα στο να το χτυπήσω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 13:32
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

δεν εχω ακουσει για κανενα προβλημα στα καρφουρισια και στα καπακια τους.για "τρεξιματα" δηλαδη.ας σου πει ομως και κανεις που να το εχει δουλεψει.ποιοτικα σιγουρα σαν κατασκευη δε θαναι και οτι καλυτερο.αλλα νομιζω τη δουλεια σου την κανεις ανετα μεχρι να ψαχτεις λιγο και να δεις αν χρειαστει να το αλλαξεις το καπακι.
99% κυνηγητα θα υπαρχουνε παρτο σαν δεδομενο καλυτερα.αν δεν υπαρχουνε ακομα καλυτερα,αλλα τα λιτρα και το μηκος τα θες οπως και ναχει γιαυτα τα ψαρια.θαναι και σε πενθος τωρα ο αρσενικος και θα την παρει και θα τη σηκωσει την καινουρια
γα ενυδρεια κοιταξε λιγο και petcumulus τι εχει.για φιλτρο στα 80 λιτρα εχεις επιλογες αναλογα ποσα θες να δωσεις.ενδεικτικα:
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1256
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1258
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2264
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2265

κοιτας τα χαρακτηριστικα τους και οποιο βολευει/συμφερει περισσοτερο.τα fluval ειναι καλα για την τιμη τους αλλα τα eheim ειναι λιγο πιο ποιοτικα σαν κατασκευες μου φαινεται.εγω θα επαιρνα ενα ecco.
βεβαια υπαρχουνε και τα εσωτερικα φιλτρα αλλα δεν νομιζω να αξιζει.συν το οτι θα κοβει χωρο απο μεσα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 14:28
Member

Προεπιλογή

ωραίες προτάσεις αλλά έχω ένα ..κόλλημα για διαφορους λόγους με τα εσωτερικά, αλλά και για την περίπτωσή μου

κάτι τέτοιο θεωρείται επαρκές για 80 λτ?

http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2071

(και το καμουφλάρω με βάψιμο πλάτης, το κρύβω με ξύλα / φυτά κλπ )
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 14:36
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

ναι σου κανει.για εσωτερικο προσωπικα,θα το διαλεγα με κλειστα ματια το συγκεκριμενο.παρε ομως και καμια δευτερη γνωμη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 15:14
Το avatar του χρήστη genecr
genecr Ο χρήστης genecr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλάνδρι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από the_passenger Εμφάνιση μηνυμάτων
Του Καρφούρ το είδα ήδη, καλό μόνο ως γυάλα/βάση, θερμοστάτης μαλλον οκ (αλλα δε με νοιάζει), θέλω όμως κι ένα φίλτρο. καμια πρόταση φίλτρου για τα 80λτ μεικτά? το χτυπάω, "τζάμπα" είναι ( 62¤ θυμάμαι ) Επίσης το καπάκι του παραείναι "ψεύτικο" και όπως το βλέπω φοβάμαι ότι θα στάζει απ'έξω. τι "πατέντα" μπορω να κάνω για καπάκι, καποια ιδέα? Αυτά δεν ήξερα και κόλλησα στο να το χτυπήσω
Φίλε το έχω και τρέχει απροβλημάτιστα 5 και μηνες.
Γυάλα, βάση και θερμοστάτης όλα μια χαρά.
Το καπάκι όντως είναι "ψεύτικο" αλλά δεν παρουσιάζει κανένα λειτουργικό προβλημα.
Ο φωτισμός είναι ανεπαρκής (11w) και θα χρειαστείς αναβάθμιση.
Το φίλτρο ξέχνα το. Εγώ έβαλα ένα 2213 και ησύχασα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 16:57
Member

Προεπιλογή

ευχαριστώ παιδιά,

Με πείσατε, με βλέπω να προχωράω με το καρφουρίσιο!

Για το φίλτρο eheim ήδη έστειλα email να το παραγγείλω (έχω κάποιο υπολοιπο να συμψηφίσω)

Ναι το φίλτρο το δικό του είδα οτι είναι για πέταμα

Από φωτισμό θα χρησιμοποιήσω 1 ταινία led, και με το καπάκι αφού είναι έτσι θα το δω σε δεύτερη φάση τί θα φτιάξω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-12, 19:20
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μπορει να ειναι γνωστο οτι οσο πιο απλη κατασκευη ειναι κατι τοσο πιο δυσκολα χαλαει, αλλα δεν θα προτεινα (βαση των ενδειξεων που εχω μεχρι τωρα απο τα μελη του φορουμ) ενα φιλτρο της σειρας classic (πχ 2211 2213 κλπ) σε απειρο με τα φιλτρα και τον εξοπλισμο.
Ενα ecco pro (αν μιλαμε για φιλτρο της ιδιας εταιρειας) ειναι πιο καταλληλο για αυτου του μεγεθους ενυδρεια, το οποιο ειναι κομπλε και εχει και τους αυτοματισμους του (πχ αυτοματο priming, ρυθμιση ροης κλπ)
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές