Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ποτάμια Αφρικής - Μαδαγασκάρη > ¶λλα ψάρια ποταμών Αφρικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-01-12, 20:33
Το avatar του χρήστη Superpzarr
Superpzarr Ο χρήστης Superpzarr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ρεθυμνο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
http://tsekouratoi.blogspot.com/2012...post_8514.html

Δεν πιστεύω να μου βγαίνουν έξω απο το ενυδρείο?
το tromaktico απ'οπου ειναι αλιευμενη η "ειδηση" γραφει μονιμως κοτσανες, οποτε κρινε... το πιο πιθανό είναι να βρέθηκε κανένα άτομο killi να έχει διασωθεί σε καμιά μεγάλη κουφάλα με νερό ή αρκετή υγρασία... επίσης η φώτο που είναι πάνω σε ξύλο αλλά προφανως μέσα σε ενυδρείο είναι η επιτομή της epic fail παραπληροφόρησης...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-12, 18:51
GIAN_NIKOLA Ο χρήστης GIAN_NIKOLA δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χανιά
Προεπιλογή

Καλησπέρα!
Μου ήρθε το πακέτο!
Βασικά οι συνθήκες που μου λέει στις οδηγίες δεν έχουν σχέση με ότι έχω διαβάσει! Θέλουν λέει 6-8 βδομαδες και 29C!
Να σας ρωτήσω να τα βάλω κατευθείαν τα αυγά στο 120άρι που έχω σκοπό να τα βάλω? υπάρχει πρόβλημα να τα ρουφήξει το φίλτρο? (2217)
Αν ναι τι θερμοκρασία να έχω? έχει περίπου 7 PH και μπόλικα φυτά!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-12, 19:05
Το avatar του χρήστη georod7
georod7 Ο χρήστης georod7 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χανιωτης "σογαμπρος" μενω Κομοτηνη
Προεπιλογή

παντως οτι κανεις κρατα σημειωσεις και φωτο και ανοιξε θεμα οταν βγουμε για να ξερουμε για το μελλον!
Παλιά 26-01-12, 20:43
Το avatar του χρήστη tsilojohn
tsilojohn Ο χρήστης tsilojohn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Τα αυγα (μαζι με το χωμα) να τα βαλεις καλυτερα σε ενα ταπερ-μπολ η μικρο ενυδρειακι με 1-1,5 λιτρα νερο και θερμοκρασια 22-25 βαθμους.
Αν τα ριξεις στο μεγαλο ή θα φαγωθουν απο τα αλλα ή δεν θα μπορουν να τραφουν.
Οποτε καλυτερα σε λιγα λιτρα ωστε να τα ελεγχεις και να κανεις πολυ συχνα αλλαγες νερου και αφαιρεση της τροφης που θα μενει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-12, 01:18
Member

Προεπιλογή

Το πρόβλημα είναι οτι η θερμοκρασία θα πέσει κάτω απο 22C στο ταπεράκι που θα τα βάλω..
Να βάλω θερμοστάτη ή λάμπα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-12, 02:20
Το avatar του χρήστη Superpzarr
Superpzarr Ο χρήστης Superpzarr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ρεθυμνο
Προεπιλογή

για να είναι σχετικά σταθερή η θερμοκρασία βάλε μια μεγαλούτσικη λεκάνη με νερό και Θερμοστάτη μέσα στη λεκάνη και θερμόμετρο... μέσα στο νερό της λεκάνης βάλε το δοχείο με τα killies...
προσοχή να μη γέρνει και μπάινει νερό της λεκάνης μέσα
και κατα προτιμηση να μην ειναι εντονου χρωματος γιατι πχ ενα κοκκινο αν φαινεται μεσα στο ταπερ μπορει να τα στρεσσαρει...

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ: μην ξεκινησεις αν δεν εχεις βαλει να γινεται καλλιεργεια αρτεμιας με ΔΠΛΗ ΦΙΑΛΗ για εναλλαξ ταϊσμα οταν αδειαζει η μια να γινεται η αλλη...

θες μια αεραντλια σωληνακια σιλικονης 3 και δυο δοχεια γι ανα γινεται μεσα η καλλιεργεια...

εγω δοκιμασα το μιγμα της serra που εχει ετοιμο το αλατι μεσα και παει μπαλα... οτι χρειαστεις ρωτα!!!

υγ: κατα τη γνωμη μου το νερο που θα βαλεις για να εκκολαφθουν να μην ειναι πανω απο 200ml...
την μεθεπομενη μερα θα τα μεταφερεις στο πιο μεγαλο και καθαρο ταπερ με ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟΧΛΩΡΙΩΜΕΝΟ νερο στους 24C μεσα στη λεκανη...
εγω αφησα η εκολαψη να γινει στους 16 με 18 βαθμους για να μην εξατμιστει καθολου ποσοτητα απο διαλυμενο οξυγονο, διαβασα οτι ειναι χρησιμο για να μπορεσουν να γεμισουν τις νηκτικες τους κυστες, στη λεκανη με το "ζεστο νερο, εβαλα το πρωτο δοχειο 6 ΩΡΕΣ περιπου μετα την εκκολαψη του πρωτου...

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ: ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ 60ml ή μεγαλύτερη για να σιφωνάρεις την αφάγωτη τροφή και για να μεταφέρεις τα μικρά από το πρώτο δοχείο στο δεύτερο, θα βρεις σε φαρμακεία και κοστίζει 20 με 30 λεπτα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-12, 16:17
Member

Προεπιλογή

Λοιπόν!
Χθές βράδυ έβαλα τα αυγά σε ένα ταπεράκι με περίπου 300ml νερό χωρίς θερμοστάτη σε θερμοκρασία 15-17C.
Σήμερα μεχρι τώρα έχουν βγεί καμιά δεκαριά ψαράκια!
Να βάλω το ταπεράκι μέσα στην λεκάνη που θα έχει 24C ή να περιμένω να βγούνε κ άλλα ψαράκια και μετά?
Εγω σκέφτομαι να βάλω ένα άλλο ταπεράκι στην λεκάνι και να βάζω εκεί όσα ψαράκια βγαίνουν. Έχω βάλει αρτέμια απο χθες το βράδυ, να τους δώσω τώρα στο ταπεράκι με τα αυγά?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-12, 21:12
Το avatar του χρήστη nikelecy
nikelecy Ο χρήστης nikelecy δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Κύπρος
Send a message via Skype™ to nikelecy
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Superpzarr Εμφάνιση μηνυμάτων
το tromaktico απ'οπου ειναι αλιευμενη η "ειδηση" γραφει μονιμως κοτσανες, οποτε κρινε... το πιο πιθανό είναι να βρέθηκε κανένα άτομο killi να έχει διασωθεί σε καμιά μεγάλη κουφάλα με νερό ή αρκετή υγρασία... επίσης η φώτο που είναι πάνω σε ξύλο αλλά προφανως μέσα σε ενυδρείο είναι η επιτομή της epic fail παραπληροφόρησης...
το κάνουν γαι να το μοιράζετε ο κόσμος και να παίρνουν κίνηση απο το facebook...

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές