|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
99% δεν έχει τοξικότητα αφου στεγνωσει. Εγώ ποιο πολύ θα φοβομουν αυτό που λέει για την μπογιά σε spray...
Επίσης πρέπει να το κάνεις σε εξωτερικό χώρο διότι βρωμοκοπάει και δεν είναι οτι καλύτερο να το εισπνέεις οταν στεγνωνει... Παντως πολυ κόπος για κατι που μπορείς ευκολα να κάνεις με 2-3 ρίζες. Εγώ δεν θα το έκανα αυτο! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι,απλα επειδη δεν τα ξερω τα υλικα τι εχουνε και αν βγαζουνε κατι στο νερο(καποια τουλαχιστον)θα πρεπει να το εχεις υποψιν σου να το διευκρινησεις τουλαχιστον.μην παρεις οτι ναναι και βαλεις αυτο λεω.
δε χρειαζεται απαραιτητα τσιμεντο για να γινει με dow. επισης αν σκοπευεεις να δωσεις τοσα λεφτα για 3d και με ολη αυτη τη διαδικασια,γιατι δε κοιτας και τα ετοιμα background της juwel κλπ? επισης μπορεις να κοιταξεις σε μοντελιστικα μαγαζια ετοιμα πλαστικα backgrounds για διοραματα κλπ.παλι θα πρεπει να ψαξεις το θεμα της τοξικοτητας αλλα νομιζω οτι μπορεις να βρεις κατι καταλληλο. και μην ξεχναμε και το πιο φυσικο και ευκολο οπως αναφερθηκε παραπανω που ειναι τα φυσικα ξυλα κλπ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- εστω οτι το κανω με φελιζολ.. με τι να καλύψω το φελιζολ και να αποφύγω το τσιμέντο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zak : 18-01-12 στις 02:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σχετικα με τοξικοτητες, χασιμο λιτρων κτλ... ρε παιδες δε σκεφτηκε ακομα κανεις να κολλησει ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ στην πλατη το 3d background και να γεμισει μετα με ριτινη το κενο ωστε να φαινεται σα να μην υπαρχει τζαμι?
Δεν το χω κανει -ακομα- μια ιδεα δινω... |
|
||||
|
||||
![]()
μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει προς τη σωστή τεχνική με το λιγότερο ρίσκο?
ψάχνω εδω στο forum αλλά δεν βρίσκω τις αναλογες πληροφορίες. από όσα έχω διαβάσει θεωρώ πως η τεχνική με το υαλούφασμα ειναι η πιο safe. ίσως η πιο δύσκολη, δεν ξέρω, δεν εχω εμπειρία. Έστω οτι καταλήγω στο υαλούφασμα, μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι ώστε να γλυτώσω λάθοι? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ σου προτείνω με φελιζόλ...έτσι το έκανα και εγώ!
Κολλάς πάνω με σιλικόνη οποιαδήποτε άμμο ή χαλικάκι στο χρώμα που θες και από πάνω 2-3 χέρια ρητίνη(ειδική για δεξαμενές)... Το πιο απλό,πιο οικονομικό και πιο ασφαλές πιστεύω... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορείς να μου υποδήξεις μια συγκεκριμένη ρητίνη απο το κατάλογο του praktiker? ¶μμο - χαλίκη μόνο απο petshop? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα φιλε μου, κατα την γνωμη μου ξεχνα τελειως την πολυεστερικη κατασκευη εαν δεν εχεις ξαναπιαστει με κατι τετιο γιατι μπλεκεις με σκληρηντες ποσοτητες δοσολογιες και αυτο το κολοΥλικο κολαει παντου και γινεσε πισα και πουπουλα ενα πραμα στην κυριολεξια .
+1 με τον φιλο Vag Το πιο συνετο θα ηταν να βαλεις αφρο πολυουρεθανης η φελιζολ και να τα σκαλισεις οπος τα θες , μετα παει τσιμεντο αν θες για να το βαψεις κιολα με νερομπογια η λεπτοκκοκη αμμο σε οπιο χρωματισμο σου αρεσει και στο τελος το κερασακι ειναι η εποξικη ριτηνη απο την neotex Yg Κιτα στο Diy , "θα ηθελα βοηθεια" λει απο Varadero για να δεις μια φοτο που εχω βαλει εκει μεσα με μια κατασκευη απο αφρο
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται το ίδιο και με αφρό πολυουρεθάνης..
Η ρητίνη είναι ένα διαφανές υλικό σαν κόλλα που όταν στεγνώσει γίνεται ''πέτρα''..κάνει 2 ημέρες να στεγνώσει και μία βδομάδα για να είναι έτοιμο για χρήση! Οπότε πρώτα φτιάχνεις το σχέδιο σου,σκαλίζεις για λεπτομέρειες,μετά κολλάς με σιλικόνη οποιαδήποτε άμμο ή χαλίκι στο χρώμα που θες να είναι η κατασκευή σου και τέλος περνάς από πάνω την ρητίνη.. Η ρητίνη αυτή νομίζω υπάρχει μόνο στον αντιπρόσωπο μίας εταιρίας που είναι στο κέντρο της Αθήνας,κοντά στον Σταθμό Λαρίσης! Για την άμμο μην αγχώνεσαι..μπορείς να βάλεις οτιδήποτε,ακόμα και χώμα!Απλά βρες το χρώμα που σου κάνει!!Έτσι και αλλιώς δεν θα έρχεται σε επαφή με το νερό αφού θα το καλύπτει η ρητίνη... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Time controller | Genirous | Λοιπός εξοπλισμός | 9 | 10-04-07 22:27 |
Siesta time | gsa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 02-11-06 14:36 |
First time! | CHRISTOS222 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 111 | 10-10-06 16:27 |