|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία θα πάρω της Seachem λοιπόν και θα είναι αρκετά μακρυά από τις ρίζες όταν τα φτιάξω..
Επομένως δε θα υπάρχει μονοπάτι :P Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και ευπρόσδεκτες απόψεις και άλλων γιατί μέχρι να το φτιάξω πολλά μπορούν να αλλάξουν ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Moss (christmas ή spiky κατα προτιμηση) βαλε.
Θα ειναι ο παραδεισος των γαριδων.
|
|||
|
|||
![]()
Έχω Java Moss και Pellia Moss, αλλά μελλοντικά αν βρω και Christmas θα βάλω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έφτιαξα και το νέο ενυδρείο, φώτο θα υπάρξει όταν θα είναι όλα έτοιμα..
Θέλω πλέον να βάλω περισσότερα Corydoras μιας και τα 2 που είναι μέσα αναζητούν συντροφιά. Έβαλα αγγελία αλλά δε το κόβω να βρίσκω κάποιον.. Οπότε και είπα να ρωτήσω εδώ για να απαντήσουν άτομα που ψάχνουν το φόρουμ. Ξέρετε κάποιο μαγαζί που να έχει Panda Corys ή Sterbai Corys στην Αθήνα? ( αν ναι στείλτε πμ ) ή ακόμα και αν έχει κάποιος στη διαθεσή του και τα πουλάει ας μου το πει. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δε το κόβω να παίρνω καμμιά απάντηση (όχι ότι τσεκάρουν και πολλοί εδώ ) , οπότε θα συνεχίσω με το επόμενο μου ερώτημα και θα απευθυνθώ σε σένα Σπύρο! Πλέον 60 λίτρα καθαρά τι φωτισμό πρέπει να βάλω για να επωφεληθούν ψάρια και φυτά ? Από μόνο του στο καπάκι έχει 24w και του έχω έξτρα μια λάμπα 15w με ακροφύσια ( δε ξέρω καν αν είναι τ5 ή τ8 που διαβάζω ανά καιρούς ή αν είναι dim, θα ήθελα μια εξήγηση για αυτά ) πάντως τα ακροφύσια ξεκινούν από κάποιο βαρύ πλαστικό ορθογώνιο πραγματάκι που είναι συνδεδεμένο στη πρίζα και έχει κουμπάκι πάνω του το κουμπίγια το αναβοσβήσιμο. Σόρυ που τα λέω τόσο τραγικά αλλά δε ξέρω τις ορολογίες :/ Τι θα ήταν καλό να βάλω επιπλέον και με τι ονομασίες θα το ψάξω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Για ψαρια θα κοιτας τις εισαγωγες στα καταστηματα. Φερνουν συχνα τετοια ψαρια.
Τα panda και τα sterbai παντως ειναι πιο απαιτητικα corys στις παραμετρους του νερου (μαλακο και οξυνο). Δεν πανε με guppies (οχι πως πανε και τα αλλα πιο "ευκολα" ειδη οπως τα aeneus, αλλα λεμε τωρα). Aν ειναι Τ8 ή Τ5 οι λαμπες θα το καταλανεις απο το παχος τους. Οι Τ5 ειναι πιο λεπτες. Επισης μια Τ5 στο ιδιο μηκος με μια Τ8 δινει περισσοτερα βατ. Dim ειναι οταν μιλαμε για dimmable ballast, τροφοδοτικο (το "βαρύ πλαστικό ορθογώνιο πραγματάκι" που λες πιο πανω ![]() Για μεχρι μετρια φυτα που φως που εχεις (αν ειναι και σωστου φασματος και δεν ειναι παλιες οι λαμπες ή ειναι για θαλασσινο) θα ειναι αρκετο. Ισως πρεπει να κοιταξεις την προσθηκη CO2 ομως εστω και DIY, αφου μπορει να εχεις αλγες αν ειναι πολυ το φως για τα φυτα που εχεις. Χρειαζεται μια ισορροπια σε φως-λιπασμα-co2- φυτα (ειδος - "αργα" ή "γρηγορα" φυτα- και ποσοτητα φυτων - "φυτομαζα") για να πανε καλα τα πραγματα. Με λιγο φως ειναι πιο ευκολο να βρεθει μια ισορροπια ( με ευκολα φυτα παντα). Οσο πιο πολυ το πουσαρεις το συστημα τοσο πιο πολυ ψαξιμο θελει.
|
|||
|
|||
![]()
Κοιτάζω όσο μπορώ σε παραλαβές, σε κάποια ήδη ρώτησα αν έχουν και δεν είχαν ενώ σε άλλα περιμένω απάντηση. Τα panda έχω διαβάσει στο seriously fish τι απαιτήσεις έχουν και sterbai, θα έλεγα ότι τα sterbai είναι "πιο κατάλληλα" για συγκατοίκηση με guppies,λόγω κάποιων κοινών τιμών στα όρια Ph, Gh και θερμοκρασίας που θα έπρεπε να διατηρούνται. Ξέρω ότι δεν είμαι εντελώς σωστός αλλά σκέφτομαι με βάση κοινές τιμές τους που διάβασα. Εδώ και καιρό μάλιστα κάνω αλλαγές με μισό νερό βρύσης/μισό απιονισμένο για να ρίξω τη σκληρότητα ώστε να μην ταλαιπωρείται στο φουλ κανένα είδος..
Ωραία επομένως έχω dim αλλά δε ξέρω τι λάμπες παίρνει, θα κοιτάξω αύριο τι γράφει πάνω για να σε ρωτήσω γιατί τώρα έχουν σβήσει τα φώτα στα ψάρια. ![]() (Το κακό είναι ότι το είχα πάρει πριν 6-7(?) χρόνια που είχα ασχοληθεί με ενυδρείο αλλά τότε ούτε φόρουμ είχα ψάξει ούτε τίποτα και απότι κατάλαβα ένα μπάχαλο είχα βάση αυτών που συμβούλευε ο πετσοπας.) Το σύστημα Ανατολής δύσης ξέρω τι είναι αλλά που θα το βρω? Πρέπει να το φτιάξω? Μου αρέσει σαν ιδέα + ότι δε θα ενοχλεί τα ψάρια το απότομο άναμμα - σβήσιμο.. Αύριο θα κοιτάξω αναλυτικά λάμπες, πάντως τώρα που έψαξα στο Hailea f60 από μόνο του έχει (24W Energy-saving tube) δεν έχω ιδέα αν είναι σωστού φάσματος, όπως λες, παράλληλα έχω βάλει και την προηγούμενη λάμπα (στυλ πορτατίφ) απο το παλιό ενυδρείο που έχει και ανακλαστήρα και λέει ότι είναι 24w.. Αυτή στο dim είναι αρκετά παλιά οπότε θα πρέπει να την αντικαταστήσω όπως είπες.. DIY Co2 θα μπει λίαν συντόμως.. Από φυτά παίζουν πολλά ανουμπιες μεγάλες και νάνα, τζαβα μος και πελια, πιστια, βαλισνεριες μεγάλες-μικρές, ροτάλα 1-2 ρίζες και διάφορα ακόμα που δε ξέρω ονομασίες! Είναι πολλά και διαφορετικά το ξέρω, αλλά μαζεύτηκαν με το καιρό! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υπόστρωμα | xristosss | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 20-07-11 23:26 |
Υπόστρωμα για ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων | krispie | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 45 | 18-02-11 15:56 |
Υπόστρωμα για μικρό ενυδρείο | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-03-08 23:33 |
Υπόστρωμα | GP250381 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 26-09-06 17:53 |
Φυτεμένο ενυδρείο χωρίς κατάλληλο υπόστρωμα | thediscusman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 14-05-03 19:10 |