|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρείται ότι γενικά το υψηλό pH ευνοεί την εμφάνιση fin rot στους μονομάχους δυστυχώς..
|
|
|||
|
|||
![]()
Το μόνο που κάνω είναι να ρίχνω απιονισμένο νερό σε κάθε αλλαγή.
Το ph είναι όντως υψηλό 7,6 αν θυμάμαι καλά. Τα ξερά φύλλα θα κάνουν δουλειά? (πλατανόφυλλα κτλ.) Τύρφη δε χρησιμοποιώ, το φίλτρο μου είναι αερόφιλτρο μπορώ να βάλω? Θα ψάξω στο ιντερνετ για φύλλα κατάπα αλλά δεν έχω βρει από ευρώπη αν ξέρει κανείς κανένα site να παραγγείλω... Αλλαγές δεν αμελώ ποτέ. Έχω πολύ λίγα νιτρικά παίζει ρόλο αυτό? |
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει 8εραπεια σε τιγρακια που και αυτο 8ελουν μαλακο νερο και το μελαφιξ σε μενα εκανε δουλεια...... αλλα ειχα βαλει και αλατι απο την πρωτη μερα τις θεραπειας......... βεβαια τα τιγρακια εχουν πιο μικρη ουρα και γενικα ειναι πολυ ανθεκτικα...... αλλα λογικα αν αρχισες θεραπεια στα πρωτα σταδια θα το προλαβεις....... ρωτα αν μπορεις να βαλεις αλατι..... γιατι εγω δεν το εχω κανει σε μοναχο αν και νομιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα!!!! περαστικα!!! ποσα χρονια τον εχεις????
|
||||
|
||||
![]()
το μελαφιξ κανει αριστη δουλεια μην ανυσηχεις και εγω εχω δοκιμασει το φαρμακο αυτο ειναι φυσικο μιγμα απο εκχιλισματα φυτων
θα του κανει καλο ακολουθησε τις οδηγιες στο μπουκαλι και σε μια βδομαδα πες μας πως πηγε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ασχετο-σχετικο:
τα catappa θελουν καποια "προετοιμασια" πρωτα,ή κατευθειαν "μπλουμ" μεσα στο ενυδρειο;
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι στις αρχες το φιν ροτ περναει με melafix και αν θες ακομα αποτελεσματικοτερη θεραπεια (φυσικη θεραπεια βεβαια) συμπληρωνεις και pimafix και εισαι κομπλε.
Κανεις κανονικα την επταημερη θεραπεια που αναφερει ο κατασκευαστης και μετα κανεις μια καλη αλλαγη νερου. Ανθρακες κτλ δεν χρειαζονται. Καλο ειναι οπως ειπαν κι οι υπολοιποι να βαλεις στο προγραμμα την οξυνση του νερου του φιλαρακου σου ωστε να μην ειναι ευαλωτος σε ασθενειες, αλλα και να εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα με προσεκτικη σταδιακη μειωση του ph (μειωση πανω απο 0.2 ph το 24ωρο μπορει να προκαλεσει ph shock το οποιο μπορει ακομα και να σκοτωσει το ψαρι) |
|
|||
|
|||
![]()
Προς το παρόν δεν έχω δει καμιά βελτίωση αλλά τουλάχιστον δε χειροτερεύει.
Τρώει και κολυμπάει κανονικά. Το σάββατο θα πάω στο βουνό να μαζέψω κανά φύλλο. Τι άλλο θα κάνω για αυτό το ψαράκι? Θυμάμαι όταν σκεφτόμουν να πάρω ένα ενυδρειάκι μου λέγαν όλοι το πολύ 100 ευρώ. Πλέον έχω χάσει το μέτρημα για το πόσα έχω δώσει συνολικά... Και αυτό που μου τη δίνει πιο πολύ είναι ότι έψαχνα από την αρχή ψαράκι από ενυδρείο και όχι απο ποτηράκι, το βαλα σε στρωμένο ενυδρείο, έχω δώσει ένα κάρο λεφτά για τεστ νερού κτλ, του πήρα 3 διαφορετικές τροφές για να μην του λείπει τίποτα και στους 3 μήνες αρρώστησε, ενώ άλλοι τα κρατάνε σε μια γυάλα 3 χρόνια... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτα που ακουγονται "ενα μονομαχο με 10-15 λιτρα νερο βρυσης και δυο φυτα κι ολα θα ειναι τελεια " ειναι παραμυθια που κακως ακομα διαδιδονται. Ο μονομαχος ειναι τροπικο ψαρι που προερχεται απο τους βαλτους και τους ορυζωνες της ΝΑ Ασιας, και αυτο που θελει ειναι ενα περιβαλλον που να μοιαζει με το φυσικο του. (χαμηλο ph χαμηλες σκληροτητες, χαμηλη ροη, γυρω στα 60 λιτρα ωστε να εχει το ελαχστο χωρο που κυριαρχει και στη φυση, χρωμματισμενο νερο κτλ κτλ κτλ) Ολα τα υπολοιπα εχουν βγει απο τους πετσοπαδες που θελουν να τα βαζουν σε σφηνοποτηρα και απο τους Ασιατες που τα εκτρεφουν για στοιχηματα σε μαχες στο δρομο. Επειδη γυρω απο το συγκεκριμενο ψαρακι κυκλοφορουν ενα σωρω ασυναρτησιες αν δεν μπορεις να ξεχωρησεις το τι ειναι αληθεια και το τι αστικος μυθος η καλυτερη πηγη πληροφορησης που εχουμε ειναι η fishbase.org (κι αυτη δεν ειναι αλλαθητη αλλα τουλαχιστο ειναι οτι πιο εγκυρο μπορεις να βρεις) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fin rot μονομάχος | maria1983 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-07-11 18:06 |
Fin rot σε μονομάχο | Strahos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 13-03-06 04:22 |
sos Μονομάχοι | bakogiannisd | Bettas | 2 | 15-12-05 15:40 |
Μονομάχος με ..... τί ? | Μάγγος Θωμάς | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 21-10-05 13:36 |
Που θα βρω μονομάχο? | spirosta | Bettas | 5 | 28-08-05 08:56 |