|
|
||||
|
||||
![]()
Να προτιμήσεις τα κατεψυγμένα, δεν τους αντιστέκονται
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για να πω την αληθεια δεν πηγα αλλα στο site τους δεν βρηκα να εχουν..!
|
|
||||
|
||||
![]()
και ο αζορες θα πρεπει να εχει.κανε ενα τηλεφωνο στα μαγαζια ντε!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα.αντιμετωπιζω ενα προβλημα με εναν μονομαχο που εχω..μου τον εφεραν δωρο τον σεπτεμβρη με μια γυαλα 6 λιτρα. ολα καλα νομιζα μεχρι τωρα που αντιμετωπιζει προβλημα κ εψαξα στο internet κ βλεπω ποσα λαθη εχω κανει. δεν εχω ιδεα απο ψαρια. το ταιζα αποξηραμενα σκουλικια κ εδω κ λιγες μερες δεν τρωει κ κινειται στο πλαι, χανοντας την ισορροπια του.σημερα διαβαζοντας το forum τον ταισα αρακα αλλα δεν μπορει να κατεβει κατω να τον φαει..βεβαια δεν εκανε καν κινηση.ειναι συνεχεια στην επιφανεια κ οταν κινειται ειναι συνεχεια τρομαγμενος..κατι διαφορετικο στο σωμα του απο οτι παρατηρησει δεν εχει.δεν ξερω αν προκειται για την ασθενεια της νηκτικης κυστης αλλα αν καποιος ξερει θα ηθελα να με βοηθησει μην τον χασω. τα pet shop δεν εχουν ιδεα τι μπορει ναναι..απο οτι διαβασα δεν ειχα ιδεα για μετρησεις. θερμοστατη κ ολα τα σχετικα αλλα δεν θελω να πεθανει.ευχαριστω εκ των προτερων
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κατ αρχας καλως ηρθες, κανονικα επρεπε να ανοιξεις νεο θεμα αλλα πιστευω καποιος mod να το σενιαρει.
Ο αρακας δε μπορει να βοηθησει το ψαρακι σου στις συνθηκες που τον εχεις τωρα γιατι κατα πασα πιθανοτητα εκτος το προβλημα της νυκτικης κυστης εχει δηλητηριαστει και απο αμμωνια. Οι γυαλες ειναι για φυτα και για ελιες κι οχι για τροπικα ψαρια. Αυτο που χρειαζεται αμεσα το ψαρακι σου -απ τη στιγμη που ζει εχει ελπιδες να σωθει- ειναι καθαρο νερακι χωρις αμμωνια, χωρος και καταλληλη θερμοκρασια. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι αν εχεις μια καθαρη (που να μην εχουν μπει ποτε απορρυπαντικα) λεκανιτσα γεμισε τη με νερο και βαλτον εκει μεσα και αν εχεις καποια θερμανση που λειτουργει ολο το βραδυ βαλτον κοντα να εχει μια σχετικη θερμοκρασια. αυριο παρε ενα θερμοστατη και ενημερωσου για το πως θα αποκτησεις σωστο εξοπλισμο (ενυδρειο, φιλτρο κτλ κτλ) Επι πλεον μην τον ταιζεις οσο ειναι σ αυτη την κατασταση, πιο πολυ κακο του κανεις. Οταν του φτιαξεις καπως το περιβαλλον μετα βραζεις μπιζελακι και ταιζεις προσεκτικα να μην μενουν καταλοιπα. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω για τις πληροφοριες.απλα δεν ξερω αν θα προλαβω γιατι ειναι μερες που δεν τρωει..λυπαμαι που τοσο καιρο τον ταλαιπωρησα κ εμεινα μονο σε οσα μου ειπε το pet shop.γιατι τωρα απλα δεν ηξερε τι να μου πει για να αντιμετωπιστει το προβλημα.δηλαδη θεωρεις με αλλαγες οπως ενυδρειο, θερμοστατη κ δεν ξερω κ γω τι αλλο(μου φαινεται δυσκολη η διαδικασια με το στρωσιμο φιλτρου που διαβασα), θα γινει καλα?κ ποτε να τον ταισω?το ταιζω bloodworms.η γυαλα ειναι τετραγωνη 6 λιτρων οπως προανεφερα ,ποτε δεν την επλυνα με σαπουνι, μονο με νερακι κ στο νερο της βρυσης που εβαζα εριχνα 5 σταγονες sera aquatan. και κατι ακομη τι εννοεις χωρις αμμωνια?κ παλι σε ευχαριστω.
|
|
||||
|
||||
![]()
σε 6 λιτρα τα μονα ψαρια που επιτρεπεται να μπουν ειναι αυτα που εχουν μαγειρευτει!
Τα λιτρα σου ειναι θανασιμα λιγα. Τωρα για το αν εχει ελπιδες, φυσιολογικα ΝΑΙ, αλλα πρεπει ΑΜΕΣΑ να τον βαλεις καπου σε καθαρο νερο και σε θερμο μερος και αν μπορεις αυτιο παρε θερμοστατη. Για το στρωσιμο ξεχνα τιος παραδοσιακες μεθοδους, θα βαλεις αγγελια γραφοντας την περιοχη σου και θα παρεις μπολι (σιγουρα ολο και καποιος συνχομπυστας θα μενει κοντα σου να σου δωσει λιγη μπιχλα απο τα φιλτρα του) Αν δεν μπορεις αμεσα να παρεις ενυδρειο (καμια 40ρια λιτρα τουλαχιστον) παρε για αρχη εκεινες τις τεραστιες ασπρες ημιδιαφανεις πλαστικες θηκες που εχει το ΙΚΕΑ η εστω στην αναγγη καμια καθαρη λεκανη. Μεχρι να ολοκληρωσεις τη διαδικασια προσπαθησε να μην ταιζεις ή να ταιζεις με μετρο (απειροελαχιστα, ενα -δυο σκουλικακια ανα διημερο) Αφου του φτιαξεις καπως τις συνθηκες καλο ειναι να του ριξεις και καμια πολυβιταμινη (η fishtamin ειναι οι πιο συμφερουσες) και ΜΗΝ ακους τα petshop. οι περισσοτεροι ειναι εντελως ασχετοι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχος σε 25Λ | bebeto | Bettas | 17 | 07-04-11 14:37 |
Φωτογραφικη του newbie | Roussaks | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 31 | 05-11-10 02:32 |
gyppies-newbie-low bugget-βοηθεια για στησιμο | polis2006 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 24-08-10 08:44 |
Red Cap vs μονομαχος... | Kunkka | Χρυσόψαρα | 25 | 11-11-09 21:05 |