Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-01-12, 11:10
kostas78 Ο χρήστης kostas78 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αρτεμιδα
Προεπιλογή

καλημερα Νικολα.να σαι καλα και εσυ και οτι καλυτερο ευχομαι για την συνεχεια.για το κολλημα της αμμου στο φενιζολ ρωτα τον Βαγγελη(Vag) που το εχει κανει να σου πει κανενα tip.εγω οταν το καταλαβα ηταν αργα(σκαβαν τα ψαρια την αμμο και φαινοταν το φενιζολ)και δεν μπορεσα να το κανω για ξερω πως γινεται ακριβως.
μια συμβουλη οταν ειναι για στησιμο.οταν ξεκινησεις να στηνεις μπορεις να κοψεις κομματια φενιζολ και να τα ακουμπησεις στα εσωτερικα τζαμια προσωρινα μεχρι να τελειωσεις,μην κατρακυλησει καμμια πετρα και πεσει στα πλαινα τζαμια.καθε τοσο μπορεις να βγαζεις το φενιζολ απο το μπροστινο τζαμι για να βλεπεις πως δειχνουν οι πετρες απο μακρια.μετα το ξαναβαζεις και συνεχιζεις.(δεν ειναι αναγκη να το ντυσεις ολο.αν στησεις τη δεξια πλευρα τα βγαζεις και τα μεταφερεις δεξια).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-12, 00:20
Το avatar του χρήστη Ektorakos
Ektorakos Ο χρήστης Ektorakos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γλυκα Νερα
Προεπιλογή

υστερα και απο μια δευτερη αποτυχημενη προσπαθειας να κολλησω αμμο στο φελιζολ του πατου για να μην αποκαλυπτεται το μπλε οταν οι mbunes μου ασχολουνται με το σκαψιμο αποφασισα να τα παρατησω.

απλα δεν κολλαει. υποψιαζομαι οτι μπορει να γινει ευκολοτερα με χοντρη αμμο παρα με την σκονη που εχω εδω. κατι κολλησε αλλα μαλλον αποτυχια το χαρακτηριζω.

δεν πτοουμαστε προχωραμε ακαθεκτοι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-12, 22:06
Το avatar του χρήστη \/ag
\/ag Ο χρήστης \/ag δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παίζει να φταίει οτι είναι πολύ λεπτόκοκκη η άμμος σου..αν και εμένα ο αραγωνίτης δεν ήταν και τόσο χοντρόκοκκος και έπιασε μια χαρά!Μήπως ήταν ψιλοβρεγμένη ή είχε υγρασία έστω..;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-12, 22:24
Senior Member

Προεπιλογή

λοιπον με τις πετρες του κωστα 78 οι οποιες θα μετεμψυχωθουν στο δικο μου νταμαρι εκανα την πρωτη μου πρωσπαθεια να "χτισω" Πολλα τα συναισθηματα.
Εχοντας βασικα δει ομορφα ενυδρεια μονο απο τις φωτογραφιες αυτου του ιστοτοπου (ναι δεν θυμαμαι να επεσα σε τοσο ομορφο ενυδρειο οπουδηποτε ποτε. αν πηγα σε καποιο ζωολογικο κηπο με ψαρια παει τοσος καιρος που δεν το θυμαμαι)

Παρατηρηση #1. απο κοντα φαινεται πολυ πιο ωραιο ενα νταμαρι! διοτι βασιζεται στην τοσο τρισδιαστατη μορφη του. εσοχες , προεξοχες, τρυπες σπηλιες, εξογκωματα. και ολα αυτα φαινονται πολυ καθαρα απο κοντα.

Παρατηρηση #2. Θελει πολλη πετρα! Οι πετρες του κωστα υπολογιζω ειναι οι μισες απο οτι χρειζομαι. (κωστα ειναι 67,7 κιλακια αυτο που μου εδωσες. Ευτυχως που δεν ηταν τιποτα αλλο ) Το σαββατο παω παλι ΕΡΜΗ

Παρατηρηση #3. Απιστευτη η δυνατοτητα για χτισιμο αμετρητων σπηλιων και κρυψωνων. Προσπαθουσα να μετρησω απο τις φωτογραφιες αλλα νομιζω στην πραγματικοτητα σημιουργουνται περισσοτερες απο αυτες που φαινονται εδω.

Λοιπον θα βαλω φωτο και θα κανω ερωτησεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-12, 22:32
kostas78 Ο χρήστης kostas78 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αρτεμιδα
Προεπιλογή

ηταν τοσα κιλα τελικα?για δωσε μερικες φωτο να δουμε την προοδο σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-12, 22:58
Senior Member

Προεπιλογή

και 14,20 κιλα αμμο.

λοιπον
το εκανα σχετικα γρηγορα. νομιζω οτι οσ πιο γρηγορα γινει, τοσο λιγοτερο στηνεις τις πετρες και δεν γινεται στημενο. Κρατησα μερικες πολυ ιδιεταιρες και ολες τις αλλες τις εβαλα σχετικα γρηγορα για να παρω μια πρωτη ιδεα και απο εσας.

Ερωτησεις πρωτα.
1. μπορουν να ακουμπουν στα τζαμια οι πετρες? εδω εχω φτιαξει μονο τη δεξια μερια απο τη μερια του φιλτρου. Προσπαθησα να καλυψω καπως το φιλτρο.
το νταμαρι χρησιμοποιει ολο το πλατος του ενυδρειου τερμα δεξια.

2. Φαινονται πολυ στημενες οι πετρες? νομιζω πως λιγο ναι
3. Απο σπηλιες πως παμε?

4. να δωσω και αλλο υψος? ειναι λιγο δυσκολο παντως διοτι θα πρεπει να φαω και αλλο χωρο . Μου δειχνει πολυ ενυπωσιακο αυτο που βλεπω αλλα δεν ξερω τι μου τρωει απο χωρο θα το ηθελα και πιο ψηλο.

5. δεδομενου οτι δεν θα κολλησω πετρες με σιλικονη, ποσο ετοιμορροπο φαινεται? δεν ξερω και ποσο δυναμη εχουν αυτα τα ατιμα.

τεσπα.

http://imageshack.us/photo/my-images/193/dsc04611n.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/16/dsc04612yg.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/856/dsc04610c.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/833/dsc04609g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsc04613m.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/833/dsc04614e.jpg/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-01-12, 08:44
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Μ' αρέσει πολύ έτσι όπως τις έβαλες
'Εχω μια αμφιβολία για την σταθερότητα τους έτσι όπως τις βλέπω.
Χρησιμοποίησε τις μεγαλύτερες χαμηλά και βάζε απο πάνω ομάδες των 2-3 κολλημένες μεταξύ τους ή προσπάθησε να "κουμπώνουν" μεταξύ τους.
Τα ψάρια σκάβουν χαμηλά στην άμμο, δεν μετακινούν τις πέτρες

(καλό κουράγιο και με υπομονή, γιατί να ξέρεις τα νταμάρια μέχρι να μας "κάτσει" θελουν 3-4 φορές στήσιμο-ξεστήσιμο )
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές