|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ενυδρείο θα στρώσει και χωρίς να του βάλουμε απολύτως κανένα σκεύασμα , απλά ο πληθυσμός θα πρέπει εισέρχεται σε ποιο αραιά διαστήματα , στην αρχή . ------------------------- p.s ανάλογα με την θερμοκρασία του ενυδρείου πάνω κάτω σε 25 μέρες είναι έτοιμο χωρίς τίποτα , όπως και δεν χρειάζεται κανένα μικροσκόπιο απλά μετρήσεις για παρακολούθηση του κύκλου του αζώτου.
http://www.youtube.com/user/manolischania Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolischania : 10-01-12 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μα δεν κατηγορησα την φυση ισα ισα λεω πως ειναι πολυ ωραια διαδικασια και θα ηταν πολυ ωραιο να την βλεπαμε ζωντανα ολοι!
δλδ τον φυσικο εγκλοβισμο των βακτηριων αυτων στο ενυδρειο μας
|
||||
|
||||
![]()
μου φαινεται πως η ολοσωστη παρατηρηση του φιλου in the pond περασε εντελως απαρατηρητη και δεν καταλαβαινω το γιατι.
Ρε παιδια αν αυτα τα μπουκαλακια ειχαν μεσα βακτηρια θα ηταν ΜΠΟΛΙ... και οπως ολοσωστα εγραψε ο φιλος πιο πανω (συνυπογραφω και δε μπορω να συμφωνισω περισσοτερο): Λογικά, αν ρίχναμε με υπερδοσολογία ολόκληρο το μπουκαλάκι στο νερό, θα μπορούσαμε άμεσα να φιλοξενήσουμε 10 ψάρια ας πούμε, αφού τα εκατομύρια έτοιμα βακτηρίδια θα περάσουν το πολύ σε μια-δύο ώρες σε ολόκληρη την επιφάνεια του βιολογικού μας υλικού. Έτσι δεν είναι? Γιατί τότε όλες οι εταιρείες που διαθέτουν τέτοια σκευάσματα, θέλουν λίγα ψάρια στο ενυδρείο και να ρίχνουμε καθημερινά μια μικρή δόση από το σκεύασμα? Τί αλλάζει με το να το ρίξουμε όλο με μιας? Μήπως (λέω εγώ τώρα) τα σκευάσματα αυτά περιέχουν απλά μια ουσία που επισπεύδει ταχύτατα τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των εστιών των nitrosomonas και nitrobacter? |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παντως αυτο κανω
ριχνω το jbl filterstart ολο! και μετα απο καποιες ωρες βαζω τα ψαρια μεσα και ολα κομπλε ![]() καθημερινες δωσεις? πρωτη φορα τα ακουω αυτα.... σιγουρα περιεχει θρεπτικο υλικο συμπικνωμενο δλδ συμπηκνωμενη αμμωνια και αφου τα βακτηρια τρωνε θρεπτικο υλικο πολλαπλασιαζονται......αρα γι αυτο επιταχυνεται...
|
||||
|
||||
![]()
Σαν νέος και επειδή μου αρέσανε οι μετρήσεις πειραματίστηκα με όλες τις μεθόδους και όλα τα σκευάσματα . Το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο, δεν επιταχύνεις απόλυτος τίποτα IMO , ο κύκλος του αζώτου χρειάζεται από 22 μέρες μέχρι 35 ανάλογα την θερμοκρασία
για τα ενυδρεία γλυκού νερού . Αν κάποιος έχει μετρήσιμο κάτι διαφορετικό ας το αναφέρει Δυστυχώς και εγώ τότε ταλαιπωρούσα χρυσόψαρα ------------------------- Παράθεση:
Αν το μπόλι που πήραμε εντός του ενυδρείου δεν φιλοξενούσε κανένα ψάρι η πολύ μικρό πληθυσμό δεν έχεις κάνει τίποτα , με μπόλι από ενυδρείο που φιλοξενούσε περισσότερα ψαρια από αυτά που θα βάλεις σε 2 μέρες κάτι θα κάνεις . Το μπόλι μου φαίνεται είναι εντελώς παρεξηγημένο
http://www.youtube.com/user/manolischania Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolischania : 10-01-12 στις 18:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ε μπολι εννωειται περνεις απο το πιο υπερφορτωμενο σου ενυδρειο οχι απο ...αστρωτο...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() P.s έχω ξεκινήσει περίπου 50 ενυδρεία από την αρχή, τα μισά με σκευάσματα για ενυδρεία και 20-30 με μπόλι , σύνολο ~ 80 όλα μετρήσιμα καθόλη την διάρκεια 30 ημερών σχεδόν καθημερινά και έχω βγάλει τα παραπάνω συμπεράσματα . Οποιος έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει σε μαγικά σκεύασμα που ανατρέπουν τα πάντα και να μην έρθει τούμπα το ενυδρείο μετά από 2-3 μήνες η και παραπάνω το θέλω και εγώ !! ( μην σου πω ότι ανοίγω και μαγαζί αύριο για να το πουλάω ως μοναδικό προϊόν του καταστήματος )
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
...εκτός αν το όλα κομπλέ της Έφης είναι μετρήσιμη αμμωνία και καθόλου ΝΟ2 και ΝΟ3....που δεν το πιστεύω!...ή αν η πρώτη μέτρηση της είναι μετά από 2 μήνες που έχει τα ψάρια μέσα και το στρώσαν αυτά το ενυδρείο....που και πάλι δεν το πιστευώ!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως οταν παμε εμεις διακοπες, παμε στο ξενοδοχειο, βγαζουμε τα ρουχα μας απο τη βαλιτσα, τα βαζουμε στην ντουλαπα και παμε για κολυμπι στη θαλασσα? ![]() Μηπως για να γινει η αποικηση των επιφανειων χρειαζεται η προετοιμασια των ιδιων των επιφανειων? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
delta66> μα οταν κανουμε στρωσιμο με μπολι αυτο ακριβως δεν κανουμε?
Ριχνουμε ολο το μπολι στο φιλτρο και απο κει και περα ολα τρεχουν μονα τους... Τωρα αν ισχυει αυτο που λεει η Efi, δηλαδη οτι ριχνει ολο το μπουκαλακι και αυτο δουλευει κανονικα τοτε οι οδηγιες των εταιριων ειναι λαθος (αν και παλι δεν το ποιανω πως γινεται να εχεις μπολι σε θερμοκρασια οτι ναναι μεσα σε πλαστικο μπουκαλακι επι χρονια, αλλα τεσπα αν οντως με καποιο τροπο καποιο απο τα ζουμια οντως δουλευει και ειναι οντως μπολι τοτε πρεπει να πεφτει ολο και οχι σε μεριδες) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βακτήρια και στρώσιμο | panos_auk | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-11 20:27 |
Σχετικά με βακτήρια | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 29-10-09 21:43 |
Τι Βακτήρια να αγοράσω; | johnmarka | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 02-04-09 08:13 |
Η γλιτσα είναι βακτήρια? | Serafeim | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-02-09 12:22 |
Βακτήρια και αλλαγές νερού | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 10-02-08 13:33 |