Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-01-12, 01:10
Το avatar του χρήστη \/ag
\/ag Ο χρήστης \/ag δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα..επίσης μπορώ να στα κάνω ακόμα πιο απλά λέγοντας σου οτι αν θες δεν κάνεις καν προετοιμασία στην αλλαγή νερού όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω..

Τώρα για τα πράγματα που πήρες,τίποτα δεν θα πάει χαμένο τώρα που το αγόρασες..απλά μην ξαναπάρεις(τα 2 τελευταία που σου πάσαραν) γιατί είναι πεταμένα λεφτά!Χρησιμοποίησε τα τώρα που τα έχεις και αν θες σε λίγο μικρότερες δόσεις από αυτές που προτείνει η seachem για να σου κρατήσουν και παραπάνω..
Κακό σίγουρα δεν κάνουν αλλά είναι πεταμένα λεφτά..

Για την τροφή καλύτερα που πήρες αυτήν που είναι σε flakes γιατί αν τα ψάρια που θα πάρεις είναι μικρά την New Era δεν θα μπορούν να την φάνε γιατί είναι κάπως σαν τρούφα σοκολάτας σκέψου σε σχήμα και μέγεθος(δεν θα χωράει στο στόμα τους)!Ενώ τα flakes τα τρίβεις και τα τρώνε και μικρά..η New Era είναι για πάνω από 6-7 εκατοστά ψάρια πιστεύω,και ας μην το γράφει..(παράληψη μου που δεν στο είχα πει,μας έσωσε που δεν την είχε)

Για το Prime ωραίος..το πιο οικονομικό πιστεύω(5ml για 200λ,ούτε του παπά μην το πεις)!Αν και υπάρχουν και καλύτερα αντιχλώρια πιστεύω που έχουν και αλόη μέσα όπως της JBL..Τεσπα και εγώ το prime χρησιμοποιώ πλέον..

Για την σκούπα...εντάξει,εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου,δεν έχει χρειαστεί..

Την αυτόματη ταΐστρα σίγουρα θα την χρειαστείς κάποτε..πολλοί την έχουν και μόνιμα,αλλά εγώ είμαι της άποψης οτι αν δεν ασχοληθείς και με το να ταίσεις τα ψάρια σου με το χέρι τότε τι τα έχεις;για διακόσμηση μόνο;
Το θερμόμετρο χρήσιμο σίγουρα,και ηλεκτρονικό για περισσότερη ακρίβεια..εγώ παίρνω απτο ebay βέβαια ηλεκτρονικό με 1Ε(συμπεριλαμβάνονται και οι μπαταρίες )

Τεστάκια πάρε της ΑΡΙ να είσαι και ψυχολογικά σίγουρος..

Δεν άφησα κάτι πιστεύω..ουφ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-12, 11:04
Το avatar του χρήστη Παναγιώτης Κ
Παναγιώτης Κ Ο χρήστης Παναγιώτης Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άρτα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από \/ag Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το Prime ωραίος..το πιο οικονομικό πιστεύω(5ml για 200λ,ούτε του παπά μην το πεις)!Αν και υπάρχουν και καλύτερα αντιχλώρια πιστεύω που έχουν και αλόη μέσα όπως της JBL..Τεσπα και εγώ το prime χρησιμοποιώ πλέον..
Φίλε vag επειδή έχω και της JBL, παρατήρησα ότι όταν το χρησιμοποιούσα ότι έριχνε το πεχά(δεν ήμουν σίγουρος, αλλά οι μετρήσεις έτσι έδειχναν) ενώ δεν είχα υλικά που το ρίχνουν και ούτε είχα ρίξει κάποιο χημικό. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι το νερό βρύσης είναι 7,5 και το δικό μου βγήκε 6,5!!!!
Μόλις έκανα αλλαγή 50%(χωρίς ψάρια, ήταν αφρικανικό υπο δημιουργία) και έβαλα μόνο prime τότε έδειξε 7,5. Τυχαίο, δεν νομίζω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-12, 13:14
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΠαναγιώτηςCR7 Εμφάνιση μηνυμάτων
μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι το νερό βρύσης είναι 7,5 και το δικό μου βγήκε 6,5!!!!
Μόλις έκανα αλλαγή 50%(χωρίς ψάρια, ήταν αφρικανικό υπο δημιουργία) και έβαλα μόνο prime τότε έδειξε 7,5. Τυχαίο, δεν νομίζω!
Ποιο αντιχλώριο της JBL ρίχνει το pH και τόσο πολύ μάλιστα;;

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο που λες..αν είναι να το πάρω για τις γαρίδες μου..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-12, 13:48
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ποιο αντιχλώριο της JBL ρίχνει το pH και τόσο πολύ μάλιστα;;

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο που λες..αν είναι να το πάρω για τις γαρίδες μου..
Αυτό:http://www.google.gr/imgres?q=JBL+bi...1t:429,r:0,s:0
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-12, 14:19
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν γράφει κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής για αυτό το προϊόν..

Να μου έλεγες οτι έπεσε λίγο το pH λόγω aloe vera πχ να πω άντε..αλλά όχι και μία μονάδα κάτω..

Τέσπα,prime για οικονομία..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-12, 14:30
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Δεν γράφει κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής για αυτό το προϊόν..

Να μου έλεγες οτι έπεσε λίγο το pH λόγω aloe vera πχ να πω άντε..αλλά όχι και μία μονάδα κάτω..

Τέσπα,prime για οικονομία..
Γι'αυτό σου λέω ότι δεν ήμουν σίγουρος, αλλά όταν το χρησιμοποιούσα κατέβαινε το πεχά. Άσε που είναι και πολυδάπανο το prime 1ml-40lt ενώ το JBL 10ml-40lt!!!
Συμφέρει prime!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-12, 11:30
Το avatar του χρήστη Ektorakos
Ektorakos Ο χρήστης Ektorakos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γλυκα Νερα
Προεπιλογή

να γυρισουμε λιγο στο θεμα με την αμμο?
το σαββατο θα παω στον Ερμη ο οποιος πουλαει (απο οτι ειδα στο site του) χαλαζιακη αμμο λεπτη (ανοιχτοχρωμη). καλη μου φαινεται. κανει ομως να βαλω τετοια στο ενυδρειο?
βασικα να παρω απο παραλια και να κοσκινισω δεν το βλεπω
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές