|
|
||||
|
||||
![]()
1. Τον καθαριζεις με αναρρόφηση απο μακρυα το σκουπιδι, ή/και τον ανακατευεις?
2. Ποση αμμωνια εχεις? 3. Το τεστ μετρα NH3, NH4 ή ΝΗ3/ΝΗ4? 4. Ποιο τεστ ειναι? Καπου εδω ειναι η λυση στο προβλημα σου ΑΜΜΩΝΙΑ - Τι είναι και πως την αντιμετωπίζω; Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν Εκτος κι αν κανεις καποιο λαθος στη συντηρηση του φιλτρου ή τα υλικα δεν ειναι καταλληλα. 5. Αλλαξες υλικα?
|
||||
|
||||
![]()
τον βυθό τον καθαρίζω με σκούπα (ανακατεύετε). η αμμωνία πέφτει και ανεβαίνει πάλη. τώρα είναι στο 3 και την μετραω με http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1042 τα ψάρια που έχω τώρα εκεί είναι 3 ξιφοφορους 5 ghost και 2 μολυ σε 100 λιτρα ( δεν είναι φυτεμένο) απο την πρώτη στοιγμη ακολουθώ τα βήματα που λέει εδώ ΑΜΜΩΝΙΑ - Τι είναι και πως την αντιμετωπίζω; άλλα πάλη τίποτα. φίλτρο έχω αυτό http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2176.. μήπως φταίνε τα υλικά του φίλτρου?? έχει αυτά όπως το αγόρασα.
|
|
||||
|
||||
![]()
????
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε καμία περίπτωση μην ανακατώνεις το βυθό. Κάνε μεγάλες αλλαγές με σωστά προετοιμασμένο νερό (θερμοκρασία-αντιχλώριο και σε υπερδοσολογία) και ξαναμπόλιασε το φίλτρο σου. Πώς μπόλιασες και τι υλικά έχεις στο φίλτρο σου;
|
|
||||
|
||||
![]()
μπόλιασα απο το παλιό φίλτρο και έχω τα υλικά που είχε μέσα ο κατασκευαστής όταν το αγόρασα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα είτε έπλυνες τα υλικά με νερό βρύσης είτε απλά το παλιό φίλτρο σου δεν ήταν για κάποιο λόγο έτοιμο βιολογικά είτε απλά έγινε κάποιο λάθος. Το ζήτημα είναι ότι έχεις ένα φίλτρο που κανονικά μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο σου, άρα ή είναι άστρωτο ή ταΐζεις υπερβολικά πολύ (δύσκολο τόσο πολύ) ή τα κάνεις όλα μαντάρα ανακατεύοντας το βυθό. Ψάξε να βρεις μπόλι και κάνε τα παραπάνω.
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ ευχαριστώ. εγώ για το ανακάτεμα το είδα στο youtube και γιαυτό το έκανα. το έκανα μία φορά και το πρόβλημα υπήρχε.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση... | Liz@ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-05-10 19:45 |
ερωτηση!!! | misigun | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-04-10 19:04 |
ερωτηση | Petran22 | Δίσκοι | 6 | 12-09-08 06:25 |
ερωτηση | aggelos300 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-08-08 21:42 |
ερωτηση!!!!!!!!! | NiveOner | Bettas | 14 | 08-08-08 09:44 |