|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
το αδειαζω απο πετρες για να πιασω το μπουκωμενο ψαρι
και τις ξαναβαζω μεσα και φυσικα αλλαζει και το στησιμο. βασικα για το υψος που λεει ο λανς δεν βολευει. το ενυδρειο εχει διαστασεις 100χ40χ70υψος κανει για αγγελοψαρα μαλλον παρα για μαλαουι
|
||||
|
||||
![]()
1) Δεν ειναι σωστο αυο που κανεις. καλο ειναι να γεννούν εκει.
2) Γενικως το ενυδρειο ειναι μικρο για να εχεις και γεννες. 3) Επειδι ειναι πετροψαρα...καλο θα εκανε να βαλεις κι αλλες. Εννοειτε πως ολα αυτα τα λεω φιλικά...ε? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα απόλα φίλε ΜΙΜΗ στρεσάρεις τα ψάρια τέρμα με αυτό που κάνεις και με την συνεχή αλλαγή στησίματος..σκέψου το..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1)τα ψαρακια περνανε μια χαρα,αυτο φαινεται και απο τις συνεχεις και επιτυχημενες γεννες και μπουκωματα. εχω 3ενυδρεια και ξερω να ξεκουραζω τις μανες μετα απο γεννες πραγμα που δεν γινεται ευκολα αν το ψαρι γεννηση στο κυριος ενυδρειο. 2)το ξερω αλλα το ενυδρειο ειναι εντοιχισμενο και δεν ειχα αλλο χωρο για να το κανω πιο μεγαλο.πολλοι θα ηθελαν να ειχαν τις γεννες που εχω,και ουτε στο ονειρο τους δεν εχουν δει. 3)αν βαλω κι αλλες πετρες θα βγουν τα ψαρια εξω στο τελος(οταν εχει πολλα ψαρια μειωνετε η επιθετικοτητα,αυτο να το ξερεις). ------------------------- Παράθεση:
ισα ισα τα ψαρια γουσταρουν τρελλα αλλαγες και αυτο τα παρακινει για καινουργια ζευγαρωματα. το οτι κανω αλλαγη καθε μηνα που ανεφερα ηταν υπερβολικο εννοουσα συχνα. απο τον αυγουστο ειναι η δευερη φορα που θα το αλλαξω τωρα σε 5μηνες δηλαδη.
Ψαλιδοχέρης ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΜΙΜΗΣ : 04-01-12 στις 09:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δεν είναι ΠΑΝΤΑ κριτίριο αλλα ειναι σημαντικο κριτιριο
αν αφου γεννανε σαν κουνέλια γιατι μερικοι ακομα το παλευουν? δεν θελω να μειωθουν κι αλλο τα λιτρα ειμαι οριακα πιστευω. διαφοροποιούνται και οι συμπεριφορές των ψαριών συμφωνω αλλα δεν εχει συμβει πολυ με τα δικα μου ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε για κάποια είδη οι γέννες είναι αλάνθαστο κριτήριο για το ότι οι συνθήκες που ζουν είναι ιδανικές.
....για τα λαμπίτος (ειδικά) αλλά και για τα αφρικάνικα πετρόψαρα γενικότερα κατά την ταπινή μου άποψη δεν αποτελεί κριτήριο Τώρα γιατί κάποιοι ακόμα το παλεύουν.....προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει λαμπίτος (αρσενικά και θυλικά εννοείται) σε καλές αναλογίες (αριθμητικά) και να μην έχει δει γέννες .....φυσικά από την άλλη μπορεί και απλά να έτυχε. .........τα δικά μου πάντος δεν θεωρώ ότι τα έχω βασιλιάδες (αντίθετα μάλιστα ψιλοπαραμελημένα είναι αφού το ενυδρείο είναι στο πατρικό μου και 2-3 φορές το μήνα τα περιποιούμε, το ενυδρείο είναι μόλις 120 λίτρα ....κάτω από το όριο δηλαδή!)....τα έχω τώρα ένα, ενάμισι χρόνο και μου έχουν γεννήσει 3-4 φορές (απ'όσες πρόλαβα να δω τουλάχιστον) ...άρα καταλαμβαίνεις γιατί δεν λέω ότι οι γέννες είναι κριτήριο. Τώρα για τις συμπεριφορές.....και μόνο το γεγονός ότι μειώνεις την επιθετικότητα τους, είναι αλλαγή συμπεριφοράς. Ένας τρόπος για να μειώσεις την επιθετικότητα, είναι να τα κρατάς σε σωστό αριθμό, παρέχοντας ταυτόχρονα αρκετές κρυψώνες για όλα τα ψάρια (και αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος κατά τη γνώμη μου) Ο άλλος είναι να γεμίσεις το ενυδρείο ψάρια, έτσι ώστε το τελευταίο που τα απασχολεί είναι να οριοθετήσουν περιοχή και να την προστατεύσουν (αφού κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει).....επίσης η επιθετικότητα σε αυτή την περίπτωση (από ότι έχω παρατηρήσει δηλαδή σε παρόμοια ενυδρεία) δεν μειώνεται....απλά μοιράζεται δεξιά και αριστερά οπότε δύσκολα ένα ψάρι στρεσάρεται τόσο που να του δημιουργηθεί πρόβλμα. ....τα πιο πάνω με κάθε επιφύλαξη αφού στηρίζονται στα όσα έχω εγώ δει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ασχολούμε και με τα αφρικάνικα.....ίσως έχω λάθος, ίσως απλά να έτυχε!
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω μαζι σου σε οτι λες
κυριος μιλουσα για τα μαινγκανο και οχι τα λαπμινδος
|
||||
|
||||
![]()
Μίμη το θέμα είναι να βρεις την χρυσή τομή, ούτως ώστε να μοιράζεται η επιθετικότητα, να είσαι εντάξει με την βιολογία σου και ταυτόχρονα να βλέπεις και τι εστί αφρικάνα.
Όσο για τις πέτρες μην τρελένεσαι, βάλε όσες θέλεις, έτσι κι αλλιώς τα Mbuna όλο γύρω-γύρω από τις πέτρες είναι. Πιο πολύ μετράνε οι διαστάσεις, παρά τα λίτρα σε αυτή την κατηγορία. Επισης μην αλλάζεις συνεχως το aquascape. Με αυτό που κάνεις σώζεις όλα τα μικρά ψάρια, αλλά από την άλλη στρεσάρεις διαρκώς όλα τα μεγάλα. Χάνονται οι περιοχές και όλες οι διαδικασίες ξεκινούν πάλι από την αρχή. Είναι σαν να τα βάζεις σε ένα νέο ενυδρείο κάθε μήνα. Θα πρέπει πάλι να εγκληματιστούν, να οριοθετήσουν περιοχές κλπ.. Και κάτι ακόμα... Η μάνα θα βρει τον τρόπο να αμυνθεί και όταν έρθει η ώρα να φτύσει τα μικρά αν έχεις κρυψώνες διαφορετικών μεγεθών θα επιβιώσει μεγάλο ποσοστό των μικρών. Έτσι γίνεται και στη λίμνη άλλωστε. Συμφωνώ ότι οι πολλαπλές γέννες, στο συγκεκριμένο ψάρι, δεν δείχνουν ότι τα ψάρια νιώθουν όπως στον βιοτοπό τους. Παράθεση:
Τα ξαναλέμε |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μερικες φωτο απο τα baby μου. | ΜΙΜΗΣ | Malawi | 13 | 15-10-09 16:23 |
μερικες φωτο απο τα ψαρια μου | NIKOL | Φωτογραφίες μελών | 32 | 20-05-08 01:36 |
Μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | andreas72 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 08-04-08 16:56 |
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | chriskousis | Φωτογραφίες μελών | 3 | 27-11-07 11:04 |