|
|
||||
|
||||
![]()
πριν μου ειπες οτι εχει το ασπρο εκει που βγαινει το νερο.οταν λες μοιαζει τι εννοεις?ειναι ορθογωνιο παραλληλογραμμο?
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα λεω να βαλω ενα eheim substrat pro η siporax στην θεση του μαυρου σφουγγαριου ! Δεν χρειαζεται ο ανθρακας δηλαδη ε ? με ποια σειρα να ειναι μεσα τα σφουγγαρια ? αν βγαλω το μαυρο και βαλω eheim substrat pro η siporax θα εχω αυτα ενα βιλογιας και το ασπρο !
|
||||
|
||||
![]()
κομπλε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι θα κανω εχει πολυ χωρο το φιλτρο οποτε οσο πιο πολυ βιολογικο βαλω τοσο καλυτερα ε?
|
||||
|
||||
![]()
ναι φυσικα...τις περισσοτερες φορες να ξερεις οτι παιζει ρολο ο ογκος της φιλτρανσης
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η βιολογια δεν προκειται να αυξηθει θεαματικα βαζοντας βιολογικο υλικο οπως το substrat.θα αυξηθει τοσο οσο περιοριζεται τωρα(αν περιοριζεται)απο ελειψη επιφανειας αποικησης.θελω να πω δεν προκειται να δεις κατι διαφορετικο αμεσα.απλα θα εισαι καλυμενος και μελλοντικα οσον αφορα την υπαρξη επιφανειας αποικησης στο φιλτρο σου.(αν πχ αυξηθει η ιχθυοφορτιση σου)δε σου λεω να μη βαλεις,καλο θα κανεις να βαλεις,απλα μην περιμενεις να δεις καποιο αποτελεσμα τοσο αμμεσο,οπως ας πουμε με τον ανθρακα που τον βαζεις και καθαριζει το νερο.η βιολογια αναπτυσεται σε συναρτηση με τον αριθμο των ψαριων και των παραγομενων ρυπων τους.το καλο βιολογικο υλικο προσφερει απλα μια ευνοικη επιφανεια.
επιμενω να μας πεις λεπτομερειες για το φιλτρο σου(η εστω βοηθησε να βρουμε πιο ειναι)ωστε να σου πουμε σιγουρα πως να βαλεις τα υλικα.υπαρχουν πολυ εμπειροτεροι χομπιστες εδω απο εμενα και φοβαμαι οτι θα φυγεις αποδω και θα κανεις λαθη στο στησιμο του φιλτρου σου.πριν πας να δωσεις λεφτα,βοηθησε να βρουμε ποιο ειναι.ανεβασε μια φωτογραφια εστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα πάντος από την περιγραφη μου μοιάζει με το BIOBOX
![]() και από αυτά που έχει μέσα μάλλον μιχανική φίλτρανση έκανε περισότερο. (και χημική όσο δούλευε ο άνθρακας)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ανθρακας | johnb | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 11-05-09 19:56 |
ανθρακας | jimfytakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-06-08 08:30 |
Ανθρακας | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-06-08 14:35 |
ανθρακας | angelwho | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-08-07 10:56 |
Ανθρακας | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 04-01-06 21:24 |