Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού > Φίλτρανση

Φίλτρανση Σκίμμερ κλπ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-12-11, 11:32
ARHSREEFAS Ο χρήστης ARHSREEFAS δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ATTIKH
Προεπιλογή

Το πιο απλο που θα μπορσουσε να κανει ο φιλος ειναι να το βαλει σ'ενα ραφι σε καποιο επιπλο διπλα στο ενυδρειο για να το στερεωσε ουτε να καθετε να φτιαχνει βασεις απο pvc ουτε τιποτα τετοιο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-12-11, 18:50
Το avatar του χρήστη ραφαηλ10
ραφαηλ10 Ο χρήστης ραφαηλ10 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δραμα
Προεπιλογή

Οταν λες φιλε μ να βαλω ενα επιπλο διπλα στο ενυδρειο τι εννοεις να ειναι στο υψος του ενυδρειου ετσι ωστε η αντλια να ειναι μεσα και η υπολιμη συσκευη εξω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-12-11, 20:57
NRS
Guest

Προεπιλογή

επειδη το συγκεκριμενο σκιμμερ το εχω δουλεψει και εγω και το ξερω πραγματι μπορει να τοποθετηθει στο πλαι σε ενα επιπλο διπλα στο ενυδρειο(το εχω δουλεψει στο παρελθον με αυτον τον τροπο) αλλα χρεαιζεται και ενας αλλος κυκλοφορητης να του στελνει νερο απο το ενυδρειο!γιατι ο κυκλοφορητης που εχει ειναι μονο για να παραγει πολυ πολυ ψιλο αερα,στην περιπτωση που χρησιμοποιηθει ως εξωτερικο(οπως και σε ολα τα εξωτερικα σκιμμερ αλλωστε)!
βεβαια αν μπει σε σαμπ μπορεις να το δουλεψεις μ'εναν κυκλοφορητη αυτον που κουβαλει μαζι του
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-12-11, 22:10
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

γιατι τον κυκλοφοριτη που εχει δεν μπορει με μερικες γωνιες και λιγο λαστιχο να τον βαλει μεσα στο ενυδρειο και να δουλευει αυτος?
Βεβαια το ποσο θα δουλεψει σωστα το σκιμερ ετσι.. δεν ξερω ,, γιατι παιζει μεγαλο ρολο η αποσταση του κυκλοφοριτη απο το σκιμερ , και για να φενεται ετσι στην φωτο θα πρεπει η αποσταση να ειναι μικρη.
Τωρα αν ειναι να μπει και αλλος κυκλοφοριτης , δεν ξερω δεν το εχω δουλεψει, πρωσοπικα το βλεπω λιγο ταλαιπωρια ολη η εγκατασταση , ενω με το blue το πηρες και το κρεμασες αμεσως και τελος.
Παλιά 23-12-11, 12:28
ARHSREEFAS Ο χρήστης ARHSREEFAS δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimmis1974 Εμφάνιση μηνυμάτων
γιατι τον κυκλοφοριτη που εχει δεν μπορει με μερικες γωνιες και λιγο λαστιχο να τον βαλει μεσα στο ενυδρειο και να δουλευει αυτος? μπορεις!
Βεβαια το ποσο θα δουλεψει σωστα το σκιμερ ετσι.. δεν ξερω ,, γιατι παιζει μεγαλο ρολο η αποσταση του κυκλοφοριτη απο το σκιμερ , και για να φενεται ετσι στην φωτο θα πρεπει η αποσταση να ειναι μικρη.δεν παιζει ρολο
Τωρα αν ειναι να μπει και αλλος κυκλοφοριτης , δεν ξερω δεν το εχω δουλεψει, πρωσοπικα το βλεπω λιγο ταλαιπωρια ολη η εγκατασταση , ενω με το blue το πηρες και το κρεμασες αμεσως και τελος.
καμια ταλαιπωρια!το σκιμεμρ ειναι πολυ ευκολο να το συναρμολογησεις και να το ξανακανεις κομματια μεσα σε λιγα λεπτα!
οπως ολα τα εξωτερικα σκιμμερ ολων των εταιριων ετσι και αυτο εχει ανεξαρτητη παροχη αερα και παροχη νερου!τι σημαινει τωρα αυτο?
οτι το σκιμμερ μπορει να δουλεψει με ολουσ τουσ τροπου εσωτερικο.εξωετρικο, ως εξωτερικο μεσα η εξω απο το σαμπ και να τροφοδοτιεται νερο η με μια αλλη αντλια η αυτοματα μεσα απο τον σωληνα της υπερχειλησης οπου το νερο θα πεφτει με την βαρυτηττα απο την υπερχειληση του ενυδρειου στο κσιμμερ και απο κει μεσα στο σαμπ(ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ),ειτε το σκιμμερ βρισκεται μεσα στο σαμπ ειτε διπλα του!ΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΕΥΔΡΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ/ΕΠΙΠΛΟ)ειτε ο φιλος να το δουλεψει μεσα στο σαμπ ξεβιδωνοντας τον σωληνα πριν το βεντουρι(αυτος που συνδειει το κυριως σωμα του σκιμμερ με το βεντουρι) και βαζοντας την ταπα πριν την εισοδο του βεντουρι ετσι θα μιενει ο κυκλοφορητης ελευθερος να τραβαει νερο μεσα απο το σαμπ

επειδη το bluε3000 σου φαινεται plug and play δεν σημαινει οτι θα το καλυψει το παλικαρι στο μεγαλο ενυδρειο που εχει!(γιατι μιλαμε οτι με τοσα λιτρα ανηκει στην μεγαλη κατηγορια
!!!)
μην ξεχναμε οτι η εταιρια το δινει για 500 με 1500 λιτρα οχι καθαρα 1500(οπως γιενται με το turboflotor shorty compact) λιτρα και φοραει την μικροτερη αντλια η εμπειρια μου στην πραξη μου λεει οτι πρεπει να παει στο μεγαλυτερο,και με δεδομενο οτι πεταξε μια φορα λεφτα μην το ξανακανει αλλα να παρει κατι καλο μια και καλη!

κακα τα ψεματα τα εξωτερικα σκιμεμε μπορεις να τα χρησιμοποιησεις με ολους του σ δυνατους τεροπους οπως θελεις απλα επειδη το ενυδρειο ειναι μεγαλο απαιτει και μεγαλο εξωτερικο σκιμμερ το οποιο οπως ειναι λογικο θα ειναι μεγαλό για να μπορει να επεξεργαζεται ολον αυτον τον ογκο του νερου και θα εχει βαρος ετσι απορριπτεται η ιδεα να χρησιμοποιηθει κρεμαστο το σκιμμερ,
ωστοοσ μπορει ο φιλος να το βαλει σ'ενα επιπλο διπλα στο ενυδριεο πολυ ανετα(ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ)με αριστα αποτελεσματα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΙΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΙΜΜΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΤΣΑ Μ0ΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-11, 12:51
STELIOS1983 Ο χρήστης STELIOS1983 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Το εχω δουλεψει το blue3000 σε 600 λιτρα και με αφησε πολυ ικανοποιημενο ωστοσο ειναι οριακο και αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ειναι αμαρτια να μην περασει ο φιλος στο λιγο μεγαλυτερο απο την στιγμη που διατιθεται να δωσει τα χρηματα καλυτερα να περασει στο λιγο μεγαλυτερο και δεν θα κοιταξει ποτε πισω
η or2500 του blue ειναι πολυ κατωτερη της or3500 του turboflotor
το τελευταιο ειναι ενα REAL BEAST
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-11, 16:54
Το avatar του χρήστη vasilis4x4
vasilis4x4 Ο χρήστης vasilis4x4 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερατσινι
Προεπιλογή

Συγνωμη για τημ παρεμβαση, αλλα επειδη με ενδιαφερει το θεμα, αυτο δεν κανει για την περιπτωση του φιλου που θελει κρεμαστο;;;

Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές