|
|
||||
|
||||
![]()
δεν αμφιβαλω καθολου.οτι ναναι
![]() αντε μεγεια το 400λιτρο και καλογεμιστο ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για να βγαλεις τα καθαρα λιτρα αφαιρεις την ποσοτητα/βαρος διακοσμητικων,υποστρωματος κλπ.στα 270 λιτρα εμενα μου φαινεται δυσκολο να κανεις σωστη φιλτρανση με εσωτερικο φιλτρο.απο αποψη χωρου στο φιλτρο και μονο.συν οτι δε νομιζω πως θα βολευε και ιδιαιτερα στη συντηρηση του.το εξωτερικο ειναι η καλυτερη επιλογη απο πολλες αποψεις.βεβαια κρινω με βαση τη λιγη εμπειρια μου στο χομπι.καποιος αλλος θα μπορει να σε συμβουλεψει καλυτερα.οταν υπολογιζεις λιτρα για φιλτρο το σωστοτερο κατα την αποψη μου ειναι να υπολογισεις τα μικτα λιτρα.για να μην σου πω οτι εγω οταν το υπολογιζω,υπολογιζω και παραπανω ακομα απτα μικτα.με αυτη τη λογικη,εχω αλλαξει τρια ενυδρεια απο 60 στα 240 τωρα, με το ιδιο φιλτρο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ετσι ειναι πιο ασφαλες να υπολογιζεις μια διαφορα 20-30% προς τα κατω.δηλαδη μην υπολογιζεις 680 λιτρα που λεει η fluval,υπολογισε μεχρι 600 βαρια.εμεις ψαχνουμε φιλτρο με δυνατοτητα να γυρναει τα καθαρα λιτρα μας 3 φορες την ωρα.γιαυτο ομως σου ειπα πριν οτι ειναι καλυτερα να μετρας τα μικτα λιτρα,για να εξισοροπεις λιγο την πραγματικη με την ονομαστικη διαφορα σε σχεση με τον ογκο του ενυδρειου.και το κανεις παιρνοντας λιγο μεγαλυτερο φιλτρο απο αυτο που θα σου ητανε ισα ισα. για παραδειγμα εγω τωρα στα 200και κατι λιτρα θεωρω (και το βλεπω κιολας στην κυκλοφορια)οτι ειμαι οριακα με το 305.αν παρω μεγαλυτερο ενυδρειο καποια στιγμη θα θελω και φιλτρο. αν εχει μεγαλη ροη θα κανει μεγαλυτερη αναταραξη στο μικροτερο ενυδρειο αποτι στο μεγαλυτερο.αυτο το ρυθμιζεις εσυ,ειτε με το ρυθμιστη ροης(αν παρεις φιλτρο που εχει τετοια ρυθμιση)η με τη "σωστοτερη" για την καθε περιπτωση τοποθετηση της εξοδου του μεσα στο ενυδρειο.η ακομα και με την προσθηκη εξτρα κυκλοφορητη. ------------------------- Παράθεση:
για το φιλτρο,οπως ειπες,πρεπει να δεις τα λιτρα πρωτα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 22-12-11 στις 09:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
platy τελικα το πηρες το 400αρι???
ποσα λιτρα ειναι?? (το υπολογιζω 485,κατι) θα το παρω και εγω μαλλον σε μαυρο ![]() επειδη στις φωτο ειναι καπως.. οποιος το εχει δει μπορει να μου πει.. το τζαμι κανει γωνια ?? ή ειναι ορθογωνιο οπως το juwel?? σαν ποιοτητα κατασκευης?? αξιζει?? |
|
||||
|
||||
![]()
το 150χ50χ65 που ειναι στην σελιδα 58 του petcity news ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε χρωμα οξεια..ειναι σαν το juwel rio400 ΧΩΡΙΣ κουρμπαριστο τζαμι....οχι δεν το πηρα ακομα..ναι 485 μικτα βγαινουν..και εγω για μαυρο το σκεφτομαι..ελπιζω να εχει..τωρα σαν ποιοτητα..να το δεις και μονος σου
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
επειδη ειμαι ηρακλειο κρητης.. και θα το παραγγειλω να ερθει...
γι\αυτο ρωταω.. δηλαδη σαν σχημα ειναι ακριβως οπως το rio 400? Η βαση τι λεει?? ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ.. ΜΙΑ ΦΩΤΟ PLEASE!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶νοιγμα φωτιστικού Juwel - Anubias - Elite | crazyio | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 16-06-11 11:42 |
νεος με juwel 600 record 63l | ep82 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 18-05-11 15:01 |
Αγορα Νεου Ενυδρειου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 05-09-06 23:59 |