#11
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειδικα το 1ο σιτε που βγανει (http://www.geocities.com/Tokyo/4468/recipes.html) είναι πολύ καλο. Τωρα μια συνταγη που έχω προσαρμόσει έγω είνια η εξής. 1/2 φλυτζάνι (κουπα του καφε) αρακα κατεψυγμενό 1/3 -//- σπανακι κατεψ. 1/3 -//- γαριδες αποφλοιομενες κατεψ. 1/4 -//- τονος αλ νατουραλ (με νερο και οχι λαδι) ξεπλυμενος (στο σουρωτηρι ) 1 φακελακι ζελατινη ζαχαροπλασστικης διαφανης 2 καψουλες πολυβιταμινη (προσωπικα έχω Centrum ) Βαζω τα υλικα να βράσουν σε ενα μπρικι καθε ενα ξεχωριστα (τα πρασινα κα ιτις γαριδες) και τα προσθετω στο μπλεντερ (ενα μικρο μουλινεξ που έχω μονο γιατα ψαρια μου) μαζι με τον τόνο. Προσθερω τόσο νερο (απο το βρασιμό των γαριδων) όσο να μπορέι να δουλευει το μπλεντερ ανετα προσθετω το περιεχόμενο των πολυβιταμίνών. χτύπαω καλααααααα μεχρι να γίνει ενας ενιαίος πρασίνος πολτος στο μεταξυ βραζώ σε λιγο νερο την ζελατινη σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστη. σε ένα μπωλ προσθέτω την ζελατινη και τον πολτο και ανακατεω καλα.... το ριχνω σε ένα ρηχο ταψι και το αφήνω να κρυώσει. Μολις γίνει αυτο χαρασω σε τετραγωνα με την πισω πλευρα ενος μαχαιριου την επιφανεια ώστε μετα να σπαει ευκολα και το κοβω σε κομματια που θα μπουν σε σακουλάκια "ζιπ λοκ" (προσωπικα έχω ζιπ λοκ 10Χ 15 έκ. ) και τα χώνω στην καταψυξη.., Οταν παγώσουν και θελω να τα ταϊσω απλα ανοιγω 1 απο τα σακουλακια και σπαω ενα χαραγμενο κομματι ή περισσότερα αναλογα με τα ψαρια.. αυτο το ρίχνω στο ενυδρειο . Πολλές φορες το αφηνω να ξεπαγώσει κιολας ή το κοβω με ενα μαχαιρι σε ποιο ψηλα κομματια ετισ ώστε να μην "κατσει" παγωμενο στο λαιμο κανενος ψαριου ή/και να προλαβουν και τα υπολοιπα να φανε και όχι μονο ο "Κοναν" (ο δικος μου "Μπούλης" Ελπίζωνα βοήθησα. Οτι απορείες έχει πές τις.... Αλέξανδρος
__________________
Το τσιράκι |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|