|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
02)Blackwater (Kent Marine) = 17ml/week
03)Special Blend (Microbe-Lift) = 15ml/2 weeks 04)ph/KH minus 05)Discus Essential (Kent Marine) = 6ml/week κατα την δικη μου αποψη δεν χρειαζονται ΚΑΘΟΛΟΥ.....!! οσο για τις τροφες που με ρωτας ...σου ειπα απλα οτι ειναι πρωτεινουχες αρα να περιμενεις και μεγαλη συγκεντρωση νιτρικων κλπ δοκιμασε επισης D-50PLUS της τροπικαλ σε granul ,και την astacolor της ιδιας εταιριας σε φυλλαρακι !... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλ. Βακτήρια (Special Blend ή οτιδηποτε παρεμφερι) δεν χρειάζεται να ρίχνω καθόλου??? Και το ph/KH minus να αφήσω το PH οτι μου δίνει το νερό της βρύσης??? ------------------------- Παράθεση:
Αεραντλία εννοείς να την βάλω να δουλευει περισσότερες ώρες στο κυρίως ενυδρείο (στην γεννήστρα δουλεύει συνεχώς) ή να πάρω επιπλέον αεραντλίες??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pkiromitis : 15-12-11 στις 02:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μονο αντιχλωριο και τα λιπασματα που ριχνεις..τιποτα αλλο απο ζουμια....
τωρα για τη φιλτρανση..θα συμφωνησω με τα οσα αναφερθηκαν.! |
|
||||
|
||||
![]()
Κατι άλλο που σκέφτηκα....
Το ότι στην γεννήστρα έχω βάλει υαλοβάμβακα στις εισροές (όπως φαίνεται στην photo) αλλά και πάνω από τα φίλτρα για να μένουν καθαρά (τον υαλοβάμβακα επίσης τον καθαρίζω ή τον αλλάζω όποτε λερωνεται), καθώς και στο εσωτερικό φίλτρο στο κυρίως ενυδρείο έχω βάλει υαλοβάμαβακα πάνω από τα φίλτρα, μήπως αυτό κάνει επίσης την ζημιά??? |
|
||||
|
||||
![]()
Το βαμβακι δεν προκαλει καμια ζημια.
Αν δεν κανεις κατι αμεσα για την αμμωνια θα αρχισουν να ερχονται και οι θανατοι!! |
|
||||
|
||||
![]()
μπορείς να κάνεις μετρήσεις στο νερό της βρύσης(απο την βρύση που χρησιμοποιείς) και να μας πεις τα αποτελέσματα?
|
||||
|
||||
![]()
Αφου μετρησεις και τη βρυση οπως λεει ο aaaooll (για να εξαλειφθεί η περιπτωση να δειχνουν λαθος και τα δυο τεστ σου) αν βρεις μηδεν αμμωνια στη βρυση λοιπον και τα τεστ ειναι ΟΚ, σκεφτεσαι τα εξης.
Οτι η βιολογια (νιτροποιητικα βακτηρια) χρειαζεται αμμωνια νιτρωδη για να ζει. (διαβασε αυτο στο 1 αλλά και άλλα εδω www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933) Τωρα σκεψου οτι βαζεις στο ενυδρειο 1. KENT Marine Nitrogen Sponge, που στα ενυδρεια γλυκου νερου απορροφα απευθειας αμμωνια (KENT Marine Nitrogen Sponge does not actively adsorb nitrate from the water. In freshwater environments it does directly adsorb ammonia) http://www.kentmarine.com/support/faqs/ Το KENT Marine Nitrogen Sponge το αλλαζεις στο χρονο που πρεπει? Γιατι βασιζεται σε ζεολιθο που δρα με ιοντοανταλλαγη και ποια στιγμη ερχεται κορεσμος του υλικου. 2. Ammonia Detox. Εξουδετερωνει αμμωνια. (πως ομως? αν δεν το κανει οπως το Prime που ουσιαστικα την αφηνει μεσα στο νερο σε ατοξικη μορφη, αλλα διαθεσιμη ως "τροφη" για τη βιολογια, τοτε υπαρχει κι αλλος παραγοντας ελλειψης διαθεσιμης αμμωνιας για τη βιολογια) ΥΓ1 Με τα kh ph minus βαζεις φωσφορικα στο ενυδρειο σου. Καλυτερα σκετο φιλτραρισμενο απο ανθρακα νερο βρυσης, παρα Buffers. ΥΓ2 Πολλα προσθετα τσαμπα βαζεις ΥΓ3 Eχεις μικρη θερμοκρασια για δισκους και λιγα ταισματα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Σχετικά με την θερμοκρασία χειμώνα την κρατάω 28 C και καλοκαίρι 30-32C μοιραία και με χρήση ανεμιστήρακι. Απ' οτι μου έχουν πει είναι προτιμότερο να κρατάω σε αυτή την θερμοκρασία τους δίσκους γιατί σε περίπτωση ασθένειας να έχω δυνατότητα να ανεβάσω θερμοκρασία σε συνδυασμό με τα απαιτούμενα φάρμακα για την θεραπεία τους. Είναι σωστό ή όχι τελικά?? Οπότε To Ammonia Detox να το σταματήσω και να βάζω 5πλάσια από την απαιτούμενη πoσότητα prime (νομίζω αυτό για ττην ποσότητα prime για αντιμετώπσιη αμμωνίας το έχω διαβάσει στο forum...)??? ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pkiromitis : 15-12-11 στις 09:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θες περισσοτερο ογκο νερου και καλυτερη φιλτρανση! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αμμωνία 0,25... | kostasbat | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-11-11 01:03 |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
αμμωνία.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 06-12-07 11:06 |
Αμμωνία | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 28-02-07 21:16 |