|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Αλλά όλα είναι σχετικά. Μην είσαι απόλυτος. Ο αδερφός μου είχε ένα χρυσόψαρο μέσα σε μια γυάλα 4 χρόνια, και μερικές μέρες ξεχνούσε να το ταίσει. Έφυγε οικογενειακώς διακοπές μια βδομάδα και όταν γύρισε το χρυσόψαρο ζούσε και βασίλευε.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειμαι απολυτος φιλε μου.κιεγω μπορω να ζησω σε ενα κελι 60χ60 εκατοστα.το θεμα ειναι πως.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για ποιο λόγο ένας πετσοπάς να μην σε λέει από την αρχή ότι δεν κάνουν 2 χρυσόψαρα σε τόσο μικρό ενυδρείο. Αφού ο μονομάχος είναι πιο ακριβώς, βγάζει με αυτόν περισσότερα από τα 3-4 ευρώ που κάνει ένα χρυσόψαρο.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ασχετα με το οικονομικο ομως,οι συνχομπιστες εδω για ποιο λογο να σας λενε οτι δεν κανει σε τοσο μικρο αν δεν ισχυει? ![]() Φιλικα edit: δικα σας λογια: Για σας. Είμαι και εγώ ένας νέος στην παρέα και στον χώρο. Αγόρασα ένα πολύ μικρό ενυδρείο 20 λίτρων (φωτό).Τα ψαράκια δείχνουν μια χαρά, Noμιζεται πως αυτο : http://www.google.gr/imgres?q=huge+g...1t:429,r:2,s:0 χωραει σε 20λ? |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι ο πετσοπας ειναι ασχετος ισως?
διαβασε τα υπομνηματα εδω μεσα στους αρχαριους και αφου τα διαβασεις ελα να μας πεις ποσα απο αυτα που διαβασες στα ειπε ο πετσοπας στην αρχη? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εσυ ομως εισαι τυχερος και μαθαινεις τωρα! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ενα αρχικό χρυσόψαρο με μονή ουρά που είχα πάρει στην αρχή μεγαλύτερο πολύ από το μικρό funcy, έπαθε ick, και ο πετσοπάς με είχει πει ότι στην αρχή μπορεί να χάσω κανα ψάρι, όπως και έγινε. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Υ.Γ. μην ακους.πιστευεις τους πετσοπαδες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εφοσον εμπιστευσαι τυφλα τον πετσοπα δε νομιζω πως μπορει καποιος να σου αλλαξει γνωμη για το τι ειναι το σωστο.συνεχισε να ακους τον πετσοπα που τον ενδιαφερει η τσεπη σου και οχι οποιον δεν εχει κανενα λογο να σου πει ψεματα η να σου δωσει λαθος πληροφοριες.τα υπομνηματα εδω μεσα δε τα εγραψα εγω,τα εγραψαν ανθρωποι με πολλα χρονια εμπειρια στα ενυδρεια και με πολυ διαβασμα και κοπο.
εμπιστεψου τον πετσοπα και καλη συνεχεια. σιγουρα εκεινος θα σε βοηθησει καλυτερα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδια θα μου εξηγησει εμενα καποιος ποια ειναι τα "ημιτροπικα" χρυσοψαρα; Ειδα δεν το προσεξε κανεις. Το οτι ενα χρυσοψαρο καταφερε να ζησει 4,5 χρονια σε γυαλα δεν το λες και κατορθωμα. Ειδικα αμα σκεφτεις οτι φτανουνε τα 45 χρονια ζωης. Ειναι σαν να λεμε " Ο αδερφος μου υιοθετησε ενα παιδακι το εκλεισε σε ενα κλουβι να παιζει με τα σκ...τα του και καταφερε να ζησει 8 χρονια... μπραβο. Και να σκεφτεις οτι αυτο ειναι το αισιοδοξο σεναριο. Συγνωμη για το ακραιο παραδειγμα αλλα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισης καλο ειναι να ξερεις,οτι το ick ειναι η πιο ευκολη ασθενεια σε ενα ενυδρειο! και το οτι παιρνουμε μερικα ψαρια και "οτι ζησει",ειναι λογικη πετσοπαδων! ολα αυτα αδικα στα λεω,αφου οτι και να σου πω,μου πετας τα "ατρανταχτα" επιχηρηματα του πετσοπα! παντως μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι απο την στιγμη που εισαι τοσο ευχαριστημενος με τον πετσοπα σου,τι σε εκανε να γραφτεις στο φορουμ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο στην γυαλα που λες,επαθε απο πολυ νωρις νανισμο!ασε την αμμωνια και την γενικοτερη μποχα και του να κολυμπαει συνεχεια μεσα στα σκατα του! αν δεν σ'αρεσει ο μονομαχος,βαλε σαλιγκαρακια. αν οχι και αυτα,βαλε καμια γαριδουλα. αν οχι και αυτη,βαλε κανενα φυτο. αν ουτε και αυτο,αδιασε το ενυδρειο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για να καταλαβεις:
εγω εχω δυο χρυσοψαρα σε 65 καθαρα λιτρα και ψαχνω χωρο για να εγκαταστησω οσο μεγαλυτερο ενυδρειο γινεται στον (πολυ) περιορισμενο μου χωρο! και φυσικα,εχω ενημερωθει,οτι δεν υπαρχει προβλημα να μεινουν σ'αυτο για ενα-εναμιση χρονο (μεχρι να μεγαλωσουν αρκετα)!! παρ'ολα αυτα ψαχνω ηδη χρηματα και τροπους εγκαταστασης! και το σημαντικοτερο: εχω fancy (καρα-fancy θα ελεγα-black moor)χρυσοψαρα! μεγαλωνουν κατα μεσο ορο 15-20 εκ! μεγεθος της "πλακας" δηλ,σε συγκριση με τα υπολοιπα του ειδους!
|
|||
|
|||
![]()
Και τα δικά μου fancy πρέπει να είναι. Είναι με διπλή ουρίτσα πίσω. Δείχνουν πάντως εντάξει τώρα στο ενυδρείο. Κάνουν τις βολτούλες τους, βόσκουν χαμηλά, παν μαζι παρέα, κάνουν βόλτες γύρω από το φυτό, πέρνουν πετρούλες και τις αφήνουν, συμπεριφέρονται οκ.
Πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή ότι είναι εντάξει. Σίγουρα όμως έχετε δίκιο. Σε καναν χρόνο δεν θα κάνουν σίγουρα για το μικρό αυτό ενυδρείο και τότε θα τα πάω πίσω ή θα πάω στα 100 λίτρα ενυδρείο (αν περισσέψει κανα φράγκο γιατί είμαστε στενά). |
|
|||
|
|||
![]()
Εν αρχή θα πάρω ένα μικρό φυτό anubia nana που συστήνει ο φίλος kgf12345 μια και δεν χρειάζεται αυτό το φυτό κάτι το ιδιαίτερο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε ενα χρονο ειμαι (-δεν ειμαι) καλυμενος εγω με το 65λιτρο!!! οχι με το 20λιτρο! τελος παντων,ας πουνε και οι πιο εμπειροι! εμενα η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να τα δωσεις! εκτος αν εχεις τρμερη βιολογια για να "σηκωσει" την "βρωμα" τους...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο 60 λίτρων | tzetzos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-11-11 22:46 |
ενυδρείο 240 λίτρων | Nikos_alex | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 20-05-11 21:18 |
Νέο ενυδρείο 20 λίτρων | tony | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 27-04-09 12:33 |
Νέο Ενυδρείο 350 Λίτρων | glazar | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 43 | 16-12-07 00:50 |
Ενυδρείο 15 λίτρων | hotgates | Χρυσόψαρα | 9 | 03-08-07 19:37 |