|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένας πληθυσμός λογικός για τα λίτρα του ενυδρείου ώστε να ζούν όσο το δυνατό πλησιέστερα στις συνθήκες που πραγματικά έχουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
|
|
||||
|
||||
![]()
να σου πω σκέφτηκες καθόλου να βάλεις μερικά χρυσόψαρα? Σε αυτά τα λίτρα θα γίνουν γαϊδούρια και θα γλυτώσεις και αρκετά λεφτα από τα ρεύματα μιας και δε θα πρέπει όλο το χειμώνα να δουλεύει φουλ η θερμάστρα και το καλοκαίρι με μερικά ανεμηστιράκια μπορεί να κάνεις δουλειά
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ναι το έχω σκεφτεί αυτό έχω ήδη ένα ενυδρείο 220 λίτρων με χρυσόψαρα και ψύκτη για το καλοκαίρι αλλά θέλω κάτι διαφορετικό από είδος ψαριού εννοώ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
+1 Βάλε τα χρυσόψαρα στο νέο ενυδρείο (αφού θα είναι έξω) και στο 220ρι κάνεις κάτι άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
το κόστος για τζαμια στα λίτρα που θες είναι πείπου στα 300 euro με 12 αρι τζάμι
αν σκεφτείς ότι θα είναι άνευ βάσης και ακόλλητο προτείνω να πάρεις αυτό που έχεις βρει που υποθέτω είναι με βάση . Για γλυκού νερού με ψαράκια από ελλάδα το έχεις σκεφτεί καθόλου ? ( θα είσαι από τους λίγους που θα το έχουν επιχειρήσει σε τόσα λίτρα και τα euro που θα προοριζόταν για την δεη θα τα εκμεταλλευτής για να εξερευνήσεις τα ποταμια μας , κάτι αντίστοιχο με την ευχαρίστηση που σου δίνει ένα μεσογειακό θάλασσας) Το πρόβλημα είναι ότι θα το κατασκευάσεις στο μπαλκόνι και για τροπικά ψαρια θα είναι τελείως αντιοικονομικό καθώς θα θες μόνιμα περίπου 900 watt κατανάλωση μονο για θέρμανση .
|
|||
|
|||
![]()
όντως και εγώ θεωρώ λιγο δύσκολο απο άποψης στατικότητας το όλο εγχείρημα και σκέφτομαι πλέον σοβαρά να περιορίσω τα λίτρα και να πάω σε ψάρια κρύου νερού αυτό βέβαια είναι θέμα μηχανικού αλλά μέχρι πόσο πιστεύετε βάρος μπορεί να αντέξει σε λίτρα ένα μπαλκόνι είναι πολυκατοικία του 1989
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πει ο μηχανικος που θα δει τα σχεδια.
Ολα τα αλλα ειναι απλα κουβεντα που δεν μπορεις να στηριζεσαι για κατι τοσο σοβαρο. Τα ψαρια (πολυ) κρυου νερου ειναι σοφη επιλογη. Οπως και να το κανεις καποια θερμοπροστασια γυρω απο το ενυδρειο γιατι θα φτασεις κοντα στο μηδεν.
|
|||
|
|||
![]()
φίλε delta66, τα παραπάνω δεν είναι απλή κουβέντα, είναι επιστήμη.
Έχω συνηθίσει να μην γράφω ότι να ναι παρά μόνο ότι ξέρω καλά (μιας και είμαι μηχανικός). Όταν όλοι σταματήσουμε να γράφουμε εικασίες και "άκουσα" και ο καθένας θα μπορεί να βοηθήσει πραγματικά με αυτά που ξέρει, τότε το φόρουμ μας θα ανέβει ένα επίπεδο. Αυτά που αναφέρω στο προηγούμενο ποστ είναι γενικοί κανόνες. Από κει και πέρα ένας μηχανικός με μια απλή ματιά στα σχέδια του σπιτιού σου θα σε σιγουρέψει. Καλό είναι να μην δουλεύουμε κάποια πράγματα στα όρια τους και να αφήνουμε ένα περιθώριο για παν ενδεχόμενο. Υ.Γ. Όλο το παραπάνω κείμενο είναι με απολύτως καλή και φιλική διάθεση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων στο φόρουμ.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο 60 λίτρων | tzetzos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-11-11 22:46 |
ενυδρείο 240 λίτρων | Nikos_alex | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 20-05-11 21:18 |
Νέο ενυδρείο 20 λίτρων | tony | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 27-04-09 12:33 |
Νέο Ενυδρείο 350 Λίτρων | glazar | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 43 | 16-12-07 00:50 |
Ενυδρείο 15 λίτρων | hotgates | Χρυσόψαρα | 9 | 03-08-07 19:37 |