|
|
|||
|
|||
![]()
To ειχα δοκιμασει και αυτο πριν του κοψω τα φτερα αλλα πιστεψε για μενα περισσοτερο κακο εκανε μιας και το εξουθενοσε το ψαρι παρα κακο στο φιν ροτ
|
|
||||
|
||||
![]()
λαζαρε τη θερμοκρασια εχεις στο ψαρι ?
και γιατι βαζεις 10 γραμαρια σε 30 λιτρα ? γιατι δε βαζεις 3 γραμμαρια το λιτρο αλατι ?
|
|||
|
|||
![]()
ετσι μου προτειναν...μαλλον δεν αντεχει ο μονομαχος;
επισης μου παν 30 γρ(αυτο που προτεινεις) μονο για μπανιο 2 μαξ 3 λεπτων(δεν το χω κανει) θερμοκρασια για μερες ψηλα..τωρα την εριξα |
|
||||
|
||||
![]()
1. Ποση ακριβως θερμοκρασια ηταν και ποση ειναι τωρα?
2. Τι ηλικια εχει το ψαρι? 3. Μπηκε ποτε σε αστρωτο ενυδρειο? ή γενικοτερα "εφαγε" ποτε peak αμμωνιας νιτρωδων? 4. Τις θεραπειες με αντιβιωση τις ολοκληρωσες σε οσες ακριβως ημερες εγραφαν οι οδηγιες? Διαβασε εδω τις δοσολογιες για το αλατι http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...10&postcount=9 Μπανια μιασωρα συνηθως γινεται σε υπερτονικο διαλυμα 1-3%. (μεχρι 3% ειναι ασφαλες για τα περισσοτερα ειδη) Ετοιμαζεις το διαλυμα σπαζωντας καλα το αλατι (ειτε με αεραντλια ειτε .. εγω το κανω με τη φραπεδιερα για πιο γρηγορα) σε ενα δοχειο με ενα λιτρο νερο (το δοχειο να χωραει το διπλο νερο για να μη γεμισεις το χωρο με αλατια κατα τη διαρκεια του μπανιου), και ριχνεις το ψαρι με τη μια μεσα. Αν δουμε το ψαρι να γερνει ή να ανασαινει γρηγορα κλπ, δεν ανησυχουμε τοσο, οσο αν το δουμε να πεφτει πολυ ο ρυθμος της αναπνοης. Τοποθετηση του δοχειου σε ζεστο χωρο το χειμωνα. Επιστροφη του ψαριου στο ενυδρειο, προσθετωντας στο δοχειο σταδικα νερο απο το ενυδρειο, σαν γρηγορη προσαρμογη. Δεν μπαινει καθολου απο το νερο του δοχειου στο ενυδρειο κατα την επιστροφη. Αλατι προτιμησε το APi ή χοντρο τυροκομικο χωρις προσθετα ροης, ιωδιο κλπ
|
|||
|
|||
![]()
γυρω στους 29 ηταν..τωρα γυρω στους 25.5
το ψαρι το χω ενα χρονο...αλλα δεν ηταν μικρουλης οταν το πηρα..λογικα ειχε ενα εξαμηνο ζωης.. το παραπανω αλατι θα το αντεξει τωρα;θα μου πεις δεν εχω και πολλες εναλλακτικες πια ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες ![]() σε αστρωτο ενυδρειο δεν νομιζω να μπηκε...αν και τοτε δεν ηξερα και πολλα...εχει κανα χρονο αυτο που εγινε...δεν το αποκλειω ομως εντελως ποσο νερο αποτ ο ενυδρειο να βαλω στον κουβα για την προσαρμογη μετα το μπανιο; 2 λεπτα τον αφηνω στο υπερτονικο; αλατι εχω seachem |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορω να ξερω την κατασταση του για να πω γνωμη.
Απλα εγραψα οτι ξερω για θεραπεια με αλατι αν αποφασισεις να προχωρησεις σε κατι τετοιο. Αν τον πηρες μεγαλο (φαιναιται απο το μεγεθος συνηθως) και τον πηρες απο καταστημα, και εφοσον ειναι 1.5 χρονων τωρα, μαλλον δεν ειναι ασθενεια. Μαλλον ειναι στα τελευταια του λογω ταλαιπωρημενης ζωης πριν τον παρεις στα χερια σου. Οι "ταλαιπωριες" που περναει ενα ψαρι δεν περνανε αναιμακτα. Συνηθως καταστρεφονται "υπογειως" εσωτερικα οργανα του ψαριου. Εχε τον στους 27C
|
|||
|
|||
![]()
τωρα που το λες συχνα ειχε θεμα με φιν ροτ χωρις προφανη λογο...
ισως να ναι και ετσι... παντως κανα δυο τρεις φορες που εβγαζα κανα φυτο απο το ενυδρειακι ανeβαιναν τα νιτρωδη...αλλα για καμια μερα...αλλαγες νερου κτλ και επανερχονταν... λεω να μην προχωρησω σε θεραπεια με πολυ αλατι...σημερα παρεπιπτοντως εφαγε κανονικα και δειχνει λιγο ζωντανος...ισως ειναι ρισκο να τον ριξω σε υπερτονικο διαλυμα.. αλλωστε τον εχω 5 μερες κ βαλε με αλατι στα 10 γρ 10 λιτρα... μυξαζιν ,αλλαγες νερου και λιγο πιο μετα(οταν καθαρισω απ το αλατι,κανω σταδιακη αφαλατωση τωρα) να βαλω και βετα σπα...αν αντεξει μεχρι τοτε ισως παραγγειλω και νεες αντιβιωσεις μεσω ebay(τωρα δεν μπορω περιμενω την χρεωστικη καρτα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
κανονικα ολες τις μερες..και μιλαμε για api furan 2..για myxazin ,για general tonic ..και τουμπαλιν...και τι δεν του βαλα
|
|
||||
|
||||
![]()
Να τολμησω να προτεινω να δοκιμασεις κι αυτο?
http://www.eshalabs.com/esha2000.htm Τοσα φαρμακα εφαγε ο ηρωας ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γκουραμι επιθετικο sos | carlos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 11-11-11 22:56 |
SOS Επιθετικο platy μονο το πρωι!!! | pkas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 25-01-11 21:56 |
επιθετικο Damsel σκοτωσε Dottyback | jimmis1974 | Reefsafe | 11 | 16-11-10 00:51 |
Επιθετικο αγγελοψαρο;;; | liakosmrm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-02-10 10:23 |
Boηθεια--Επιθετικο Μολυ | ob-la-di | Ζωοτόκα | 5 | 24-05-07 17:08 |