Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-11-11, 18:19
Το avatar του χρήστη Chris82
Chris82 Ο χρήστης Chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Ειναι μερικες φορες που οι αναπαραγωγες σε ενα ενυδρειο ερχονται χωρις να κανει ο κατοχος του κατι.Στη συγκεκριμενη περιπτωση του αξιζουν 'μπραβο' γιατι εχει φτιαξει το ενυδρειο του και το νερο του ετσι ωστε τα ψαρια του να περνανε καλα και να αναπαραγονται.
Αν εχει αποφασισει να ασχοληθει με την αναπαραγωγη καποιου 'δυσκολου' ειδους οπου απαιτουνται ειδικοι χειρισμοι τοτε θελω να πιστευω πως τουλαχιστον το τι θα φανε τα μικρα θα το εχει προβλεψει απο πριν.
Δεν ειναι λαθος το σκεπτικο σου και συμφωνω με αυτο αλλα υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες που πρεπει να λαβουμε υποψιν.
Παλιά 15-11-11, 18:28
Ioanna.bar Ο χρήστης Ioanna.bar δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Chris82 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι μερικες φορες που οι αναπαραγωγες σε ενα ενυδρειο ερχονται χωρις να κανει ο κατοχος του κατι.Στη συγκεκριμενη περιπτωση του αξιζουν 'μπραβο' γιατι εχει φτιαξει το ενυδρειο του και το νερο του ετσι ωστε τα ψαρια του να περνανε καλα και να αναπαραγονται.
Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά και του αξίζουν μπράβο.
Εννοείται όμως ότι δεν αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις. Αναφέρομαι στις εσκεμμένες αναπαραγωγές.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-11, 18:38
zalk Ο χρήστης zalk δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: salonikh
Προεπιλογή

για μενα δεν εχει υποσταση αυτο το ποστ και θα το εξηγησω.
παντου και σε ολες τις μορφες της ανθρωπινης υποστασης υπαρχουν οι σωστοι,οι ανοητοι,οι χωρις υπομονη,οι υπομονετικοι κλπ...
ετσι και εδω οι χομπιστες δεν εχουν ολοι το ιδιο υποβαθρο.
οταν εξηγεις σε καποιον το λαθος του και αυτος δεν το βλεπει και συνεχιζει,τοτε δεν εχεις αλλο να ασχοληθεις μαζι του.
πας στον επομενο...απλα ειναι τα πραγματα.
τωρα γιατι δεν εκανε αυτο ο ενας και εγω θα εκανα αυτο ο αλλος,ειναι ναχαμε να λεγαμε.
δεν υπαρχει παιδεια στη χωρα μας και αυτο το βλεπουμε και στο εδω χομπι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-11, 18:43
Το avatar του χρήστη xrusec13
xrusec13 Ο χρήστης xrusec13 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γκύζη
Προεπιλογή

Έχεις δίκιο σε αυτά του λες και γω δεν είμαι υπέρ του να στρώνεις ενυδρείο με ψάρι,χίλιες φορές μπόλι είναι ανέξοδο πιο σίγουρο και πιο γρήγορο στρώσιμο.

Όσο για τις αναπαραγωγές είναι λίγο περίπλοκο το θέμα.
Για παράδειγμα τα σκαλάρια όταν γεννήσουν για πρώτη φορά τα μικρά τους θα τα φάνε αλλά μετα απο μερικές γέννες μαθαίνουν σαν γονείς τα προσέχουν και τα φροντίζουν.
Επίσης έχει τύχη να γεννήσουν ξιφοφόροι μέσα στη σακούλα κατα τη μεταφορά απο το κατάστημα.
Σαφώς και απο τη στιγμή που θα έχεις μικρά θα πρέπει να τα φροντίσεις.
(Εγώ προσωπικά όταν μου γεννήσουν τα σκαλάρια μου θα τα αφήσω μέχρι να μάθουν να γίνουν γονείς.Τους ξιφοφόρους της κοπέλας μου τους φροντίσαμε και τους μεγαλώσαμε γιατί τα ψάρια αυτά δεν μαθαίνουν σαν γονείς)

Εμένα δε μου αρέσει να ταλαιπωρούνται ψάρια απο αρρώστιες και να μη κάνουμε τίποτα και όχι τόσο οι αναπαραγωγές.(Ας μην ανοίξουμε θέμα γι αυτό)

Αυτή είναι η αποψή μου, φιλικά πάντα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-11, 18:57
Το avatar του χρήστη maxmike
maxmike Ο χρήστης maxmike δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Προεπιλογή

συμφωνω με την ιωαννα εν μερει δηλαδη οταν παει καποιος να κανει εσκεμενει αναπαραγωγη τοτε ειναι υποχρεωμενος να ειναι προετοιμασμενος για τα παντα αλλα φυσηκα οταν εχουμε να κανουμε με ζωντανους οργανησμους υπαρχει και το απροβλεπτο οπως να μην τρωνε την τροφη,να υπαρχει καποια τυχαια διακημανση στης τιμες του νερου και πολα αλλα ακομα που ο καθενας αρχαριος ή και εμπειρος χομπιστας δν εχει της γνωσεις ή δεν το προεβλεψε ωστε να τοαντιμετωπεισει δεν παυει σχεδον ολοι εδω να ειμαστε χομπιστες και νομιζω κανενας δεν φτιαχνει ενα ενυδρειο ή κανειμια γεννα με σκοπο να σκωτωσει τα ψαρια.επισης πιστευω οτι πρεπει να ενθαρηνουμε προσπαθειες που εγιναν σωστα και οχι να απποριπτουμε καποιον που εδωσε τα δυνατα του αλλα απετυχε και να μαθενει και αυτος αλλα και εμεις απο λαθη.οσο αφορα το στρωσημο με ψαρια διαφωνω καθετα αλλα σε περιπτωση αρχαριου χομπιστα δεν μπορουμε να τον κατηγορησουμε μιας και το πιθανοτερο ειναι να του το προτεινε καποιος πινανοτατα και ο πετμαν.
παντα φιλικα μιχαλης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές