|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι μερικες φορες που οι αναπαραγωγες σε ενα ενυδρειο ερχονται χωρις να κανει ο κατοχος του κατι.Στη συγκεκριμενη περιπτωση του αξιζουν 'μπραβο' γιατι εχει φτιαξει το ενυδρειο του και το νερο του ετσι ωστε τα ψαρια του να περνανε καλα και να αναπαραγονται.
Αν εχει αποφασισει να ασχοληθει με την αναπαραγωγη καποιου 'δυσκολου' ειδους οπου απαιτουνται ειδικοι χειρισμοι τοτε θελω να πιστευω πως τουλαχιστον το τι θα φανε τα μικρα θα το εχει προβλεψει απο πριν. Δεν ειναι λαθος το σκεπτικο σου και συμφωνω με αυτο αλλα υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες που πρεπει να λαβουμε υποψιν.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εννοείται όμως ότι δεν αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις. Αναφέρομαι στις εσκεμμένες αναπαραγωγές. |
|
|||
|
|||
![]()
για μενα δεν εχει υποσταση αυτο το ποστ και θα το εξηγησω.
παντου και σε ολες τις μορφες της ανθρωπινης υποστασης υπαρχουν οι σωστοι,οι ανοητοι,οι χωρις υπομονη,οι υπομονετικοι κλπ... ετσι και εδω οι χομπιστες δεν εχουν ολοι το ιδιο υποβαθρο. οταν εξηγεις σε καποιον το λαθος του και αυτος δεν το βλεπει και συνεχιζει,τοτε δεν εχεις αλλο να ασχοληθεις μαζι του. πας στον επομενο...απλα ειναι τα πραγματα. τωρα γιατι δεν εκανε αυτο ο ενας και εγω θα εκανα αυτο ο αλλος,ειναι ναχαμε να λεγαμε. δεν υπαρχει παιδεια στη χωρα μας και αυτο το βλεπουμε και στο εδω χομπι. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο σε αυτά του λες και γω δεν είμαι υπέρ του να στρώνεις ενυδρείο με ψάρι,χίλιες φορές μπόλι είναι ανέξοδο πιο σίγουρο και πιο γρήγορο στρώσιμο.
Όσο για τις αναπαραγωγές είναι λίγο περίπλοκο το θέμα. Για παράδειγμα τα σκαλάρια όταν γεννήσουν για πρώτη φορά τα μικρά τους θα τα φάνε αλλά μετα απο μερικές γέννες μαθαίνουν σαν γονείς τα προσέχουν και τα φροντίζουν. Επίσης έχει τύχη να γεννήσουν ξιφοφόροι μέσα στη σακούλα κατα τη μεταφορά απο το κατάστημα. Σαφώς και απο τη στιγμή που θα έχεις μικρά θα πρέπει να τα φροντίσεις. (Εγώ προσωπικά όταν μου γεννήσουν τα σκαλάρια μου θα τα αφήσω μέχρι να μάθουν να γίνουν γονείς.Τους ξιφοφόρους της κοπέλας μου τους φροντίσαμε και τους μεγαλώσαμε γιατί τα ψάρια αυτά δεν μαθαίνουν σαν γονείς) Εμένα δε μου αρέσει να ταλαιπωρούνται ψάρια απο αρρώστιες και να μη κάνουμε τίποτα και όχι τόσο οι αναπαραγωγές.(Ας μην ανοίξουμε θέμα γι αυτό) Αυτή είναι η αποψή μου, φιλικά πάντα. |
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με την ιωαννα εν μερει δηλαδη οταν παει καποιος να κανει εσκεμενει αναπαραγωγη τοτε ειναι υποχρεωμενος να ειναι προετοιμασμενος για τα παντα αλλα φυσηκα οταν εχουμε να κανουμε με ζωντανους οργανησμους υπαρχει και το απροβλεπτο οπως να μην τρωνε την τροφη,να υπαρχει καποια τυχαια διακημανση στης τιμες του νερου και πολα αλλα ακομα που ο καθενας αρχαριος ή και εμπειρος χομπιστας δν εχει της γνωσεις ή δεν το προεβλεψε ωστε να τοαντιμετωπεισει δεν παυει σχεδον ολοι εδω να ειμαστε χομπιστες και νομιζω κανενας δεν φτιαχνει ενα ενυδρειο ή κανειμια γεννα με σκοπο να σκωτωσει τα ψαρια.επισης πιστευω οτι πρεπει να ενθαρηνουμε προσπαθειες που εγιναν σωστα και οχι να απποριπτουμε καποιον που εδωσε τα δυνατα του αλλα απετυχε και να μαθενει και αυτος αλλα και εμεις απο λαθη.οσο αφορα το στρωσημο με ψαρια διαφωνω καθετα αλλα σε περιπτωση αρχαριου χομπιστα δεν μπορουμε να τον κατηγορησουμε μιας και το πιθανοτερο ειναι να του το προτεινε καποιος πινανοτατα και ο πετμαν.
παντα φιλικα μιχαλης ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για την αναπνοή και το ιδανικό βάθος νερού | flea | Bettas | 28 | 13-11-11 20:50 |
Ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των αδέσποτων | maria1983 | ¶λλα ζώα | 0 | 19-10-11 08:31 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |
Συζήτηση περί στρωσίματος ενυδρείου | Liolios | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 16-10-07 10:00 |