|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.dailymotion.com/video/xma...uarium_animals http://www.dailymotion.com/video/xma...rium-2_animals H Ανάλυση είναι κινητού!!! 1025 αλατοτητα ph 8.1 Θερμοκρασία 26 C NO2 :0 Αμμωνία (ΝΗ4):0 Νιτρικά (ΝΟ3):<9-10 Επίσης Samian έχει 2-3 ερημίτες(θέλω και άλλους να βάλω),σαλιγκαράκια και κάποιες πεταλίδες,....Επίσης προτίμησα τις τραγάνες,γτ έχουν πάνω τους αρκετή ζωή που ίσως να μην φαίνεται(Στο επόμενο video),.....Περιμένω τα σχόλια σας,....Επίσης νερό αλλάζω ένα μέρος του κάθε 2 βδομάδες,.... Μετά απο όλα αυτά,θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την οξυγόνωση του νερού,...πως επιτυγχάνεται,.....????Πέρα απο το φρέσκο νερό οταν βάζω,....Με το schimmer??? |
|
||||
|
||||
![]()
στη θεση σου θα αποχωριζομουν το μεγαλο σαργο γιατι βαραινει αρκετα το ενυδρειο σου βιολογικα..... αλλα και οπτικα θα τον χαρακτηριζα μαλλον "παραφωνια" σε σχεση με τα αλλα μικροτερου μεγεθους ψαρια αλλα και πολυ ωραιοτερα...εχεις το πανεμορφο th.pavo και σωρο αλλα.
οσο και να οργωσα τη θαλασσα 4 μηνες τωρα...th.pavo δε βρηκα στα νερα μας... ![]() ![]() ![]() οσο για την οξυγονωση...οπως και στο γλυκο...με την αναταραξη της επιφανειας...και με το σκιμερ.
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχάς από μένα μπράβο για το ενυδρείο σου αλλά και την προσπάθεια που καταβάλεις. Σ'ευχαριστούμε για τον κόπο που μπήκες να τραβήξεις τα βιντεάκια..έστω και από κινητό δείχνουν πολύ καλά το μεσογειακό στολίδι σου.
![]() ![]() ![]() Τώρα οι παρατηρήσεις. ![]() Για τον σαργό θα συμφωνήσω και εγώ με τον pano alex/polis. Είναι μεγάλο ψάρι για τα δεδομένα του ενυδρείου σου και δεν ξέρω και αν αφήνει τα υπόλοιπα ψάρια σου να ζήσουν άνετα σε αυτό. Συμβουλή άφησέ τον στη θάλασσα ή τάϊσέ τον ακόμη κάνα 6μηνο εντατικά και ψήστο τον...(black humor). Οι μετρήσεις σου καλές δείχνουν. Η ιχθυοφόρτιση καλή αλλά η απουσία άμμου (παρατήρησα ότι έχεις χαλίκι στο βυθό) και περισσότερης τραγάνας (ζωντανός βράχος) ίσως να είναι λίγο μείον στην εμφάνισή σου. Ισως το σίποραξ που έχεις να δημιουργεί λίγα νιτρικά. Δεν είναι κακό αυτό...να μην σου πω και αρκούντως φυσιολογικό. ![]() Για το χαλίκι δεν νομίζω να συμβάλει αρκετά στην βιολογία όπως η άμμος. Για τον ροφάκο τα έχουμε πει και παραπάνω....Ερημίτες κλπ βάλε - βάλε. Κανένα μικρό αχινό επίσης... Η οξυγόνωση του νερού επιτυγχάνεται στην επιφάνειά του με την ανατάραξη που δημιουργείται, οπότε μην ανησυχείς..κυκλοφορία να έχεις. Και το σκίμμερ ανάλογη δουλειά κάνει, όπως το κατάλαβες. Στις αλλαγές πόσο νερό βάζεις - βγάζεις ?? Pano νομίζω ότι Thalasoma pavo στα μέρη σου δεν θα βρείς εύκολα. Ίσως μετά την Μάκρη και τα Πετρωτά έως Μαρώνεια μεριά νομίζω, που γίνονται περισσότερο βραχώδεις οι ακτές, και σίγουρα απέναντι Σαμοθράκη. Έχω και κάτι χρόνια να κολυμπήσω στα μέρη σου...και δεν τα πολυθυμάμαι.Αυτό που σίγουρα όμως θυμάμαι είναι η αφθονία των δίθυρων οστράκων που είχε η περιοχή σου. Έχεις δοκιμάσει καθόλου σε ενυδρείο κάποιο είδος ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() μαρωνεια δε πηγα...ουτε σαμοθρακη. (εννοω για το συγκεκριμενο σκοπο) εσυ τι δουλεια ειχες στα μερη μας? (καλυτερα πμ να μη χαλαμε το ποστ του φιλου..) απο διθυρα μονο μυδακια κρατησα..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συνολικά μέσα έχω απο ψαράκια: 3 ροφάκια,2 γαιτανούρια,1 γύλο,1 πέρκα,3 καλόγριες,2 σκορπιδάκια,μια σαλιάρα,2 σπαράκια,2 κοκοβιούς μικρούς,και την Σαργο-παντόφλα,....Σκέφτομαι για τέλος κανένα μπαρμπουνάκι να καθαρίζει το βυθό,και 2-3 Τhalasoma,..... Ξέρει κανείς γιατί τα γαιτανούρια μου μπαινουν συνέχεια μέσα στο χαλίκι???Και βγαίνουν μόνο να φάνε???Με μια τους κίνηση εξαφανίζονται μέσα στο χαλίκι,....!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι είναι αυτό ;;; Πρώτη φορά το ακούω ;;; Για πέστο πιο ελληνικά ή αν έχεις επιστημονική ονομασία. Μήπως τα ψάρια είναι φοβισμένα, δεν βρίσκουν αλλού καταφύγιο λόγω αριθμού και γι'αυτό ζουν έτσι ;;; ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ανηκουν στην οικογενεια των wrasse και αυτη ειναι τυπικη συμπεριφορα για πολλα απο αυτα...καποια μαλιστα κοιμουνται ετσι το βραδυ... το οτι βεβαια ειναι συνεχεια κρυμμενα σημαινει πως δε νιωθουν και πολυ ανετα.... ελπιζω με το χρονο να αλλαξει αυτο... μιας και ειπες για φαγητο...ειναι πολυ ενδιαφερον να μας πεις τι ταιζεις και ποια ψαρια τρωνε τι...με ποια δυσκολευτηκες και ποια φαγανε αμεσως.... ![]() οι εμπειριες στο μεσογειακο ειναι λιγες ... και οι πληροφοριες σου πολυτιμες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Είναι απίστευτα τα χρώματα και των 2!!!Ντροπαλά ψαράκια και πανέμορφα,....Σε διάστημα 2-3 ημερών συνήθησαν το χώρο και τους θορύβους,...Αντιθέτως οι καλόγριες,οι σπάροι και ειδικά οι ροφοί απο την πρώτη μέρα κιολας!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diveromitsosp : 13-11-11 στις 01:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
coris julis εμεις λεμε τους γυλους και γαιτανουρια τα thalassoma pavo.
δυστυχως δεν ειχα ουτε γυλους ουτε γαιτανουρια...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακό ενυδρείο-Γενικά | diveromitsosp | Μεσογειακό | 3 | 22-09-11 11:34 |
Μεσογειακό ενυδρείο | diveromitsosp | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 07-09-11 03:19 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | jimfytakis | Μεσογειακό | 8 | 02-05-07 22:57 |
Μεσογειακό ενυδρείο -help | bakogiannisd | Μεσογειακό | 2 | 19-12-05 11:44 |