|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλάζω γύρω στο30% πράγματι. Το αλάτι θα το αφαιρούσα σταδιακά έτσι κι αλλιώς. Δηλ θα έριχνα πάλι, αλλά λιγότερο (για το 15% του νερού). Με δεύτερο φλαζύλ όμως προβληματίζομαι.... Δεν έκανα ακόμη μετρήσεις για να δω τί γίνεται. Θα τις κάνω πριν την αλλαγή και θα σου πω. Φαντάζομαι να μην έχει βλάψει τη βιολογία. Βοηθά και ότι τα ψάρια είναι λίγα...
|
|
||||
|
||||
![]()
μην ανησυχεις για τη βιολογια σου.
καλο θα ηταν το φαρμακο να μπει αμεσως μετα απο μια αλλαγη νερου για να μεινει σε σταθερη συγκεντρωση οσο κρατα η δραση του...αλλα εφοσον μπηκε πριν και πρεπει να κανεις αλλαγη...να το αναπληρωσεις (οχι 2η δοση...αναπληρωση του 30% που θα φυγει).. μειωνοντας τη δοση (εστω και εμμεσα με αλλαγη) και δουλεια δε κανεις...και βοηθας στην αναπτυξη ανθεκτικοτητας του στελεχους αν προκειται για καποιο μικροβιο.
|
||||
|
||||
![]()
Το πρωί μέτρησα αμμωνία και νιτρώδη και ήταν οκ. Μετά, έκανα μια μικρή αλλαγή νερού γυρω στο 10%. Ισα να μειώνεται σταδιακά το αλάτι. Εριξα πιμαφίξ αλλά όχι φλαζύλ. Θα το ρίξω όμως σε λίγο (όλη την κάψουλα) και μεθαύριο θα αλλάξω άλλο ένα 10% του νερού. Το μάτι είναι στην ίδια σχεδόν κατάσταση. Αυτό που αλλαζει είναι ότι πίσω από το κόκκινο ημικύκλιο στην κάτω πλευρά του ματιου, συγκεντρώνεται κάτι σαν ....σπυράκι (για να κάνω την παρομοίωση) Δεν φαίνεται καλά γιατί είναι πίσω από τη μεμβράνη της βάσης του ματιού. Θα ξαναβγάλω φωτογραφία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έριξα για τελευταία φορά πιμαφίξ (ήμουν στην 7η μέρα άλλωστε) Το φλαζύλ επισης υπάρχει (ξαναέριξα τη μιση όμως κάψουλα) γιατί τα λίτρα που έχω αλλάξει είναι λίγα. Μόνο 20 λιτρα. Θα συνεχίσω να αλλάζω καθημερινά απο 20 λίτρα, μέχρι να φύγει η αλατότητα. Τι γίνεται όμως άν δεν φτιάξει το μάτι... Νομίζω ότι υπάρχει βελτίωση ώς προς το κοκκίνισμα αλλά το πρήξιμο παραμένει. Οι φωτογραφίες δυστυχως δεν ειναι καθαρές στο ζουμ για να φανεί το εσωτερικό σπυράκι που σχηματίζεται τώρα.
Επειδή έχει περάσει και μια εβδομάδα θεραπείας (το φλαζύλ είναι μονο απο το Σάββατο), χωρίς μεγάλη αλλαγή νερού, πρέπει να τελειώνω τη διαδικασία αναγκαστικά. |
|
||||
|
||||
![]()
μονο αν ξερεις τι πραγματικα ειναι μπορεις και να γνωριζεις αν υπαρχει θεραπεια και ποια ειναι.
στη δικη μου περιπτωση το flagyl και το αλατι με εσωσαν...και γιαυτο θελησα να πω την εμπειρια μου...αν ειναι ομως κατι διαφορετικης εντελως φυσεως..δε θα κανει τιποτα. απλα το προτεινα ευκολα γιατι δεν εχει παρενεργειες. ευχομαι συντομα να δεις βελτιωση.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη ίδια κατάσταση. Αυτό που έχω αρχίσει τώρα να ψάχνω αλλά δεν βρίσκω πληροφορίες και φωτογραφίες είναι για παράσιτα στο μάτι. πχ, trematodes, nematodes. Οπως είπα πίσω απο τη μεμβράνη στη βάση του ματιού στο κάτω τμήμα, μαζί με την κοκκινίλα φαίνονται κάτι μικρά εξογκωματάκια σαν σπυράκια. Είναι δύο ή τρία. Το ένα έχει τώρα γκρι χρώμα σαν το κεφάλι καρφιτσας. Μπορεί να μην είναι και τίποτε και απλά να ειναι συγκεντρωμένο υγρό. Κοιτάω όμως όλα τα ενδεχόμενα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν θεωρουσα οτι υπαρχει καποια πληγη η τραυμα που εχουν εισχωρησει βακτηρια τοτε θα πηγαινα σε "επιθετικη" αντιβακτηριακη θεραπεια (και παλι δεν ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα).
Αν δεις οτι τιποτα δε πετυχαινει απομονωσε το και κανε με furan2 η bactopur και παλι ομως δε ξερεις τα αποτελεσματα! Καποια φωτογραφια υπαρχει?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Guppy με εξωφθαλμία | thanasisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 15-05-10 20:16 |
comet με εξωφθαλμία. | Χριστόφορος Μίχας | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-02-10 08:52 |
sos άρρωστο Severum-μάλλον εξωφθαλμία | bakogiannisd | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 19-07-06 13:02 |
Εξωφθαλμία και ουρά με πτερύγια που ....λιώνουν | c0stakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 01-10-04 18:11 |