|
|
||||
|
||||
![]()
πριν κανενα χρονο περιπου 3 τροφεους απο την αποικια μου εμφανισαν εξωφθαλμια. ειχα κι εγω καλες μετρησεις και θα ηταν μεγαλη συμπτωση να προκληθηκε απο τραυματισμο και στα 3...ετσι υπεθεσα πως ηταν κατι βακτηριαδιακο.
θυμαμαι πως ηταν να φυγω με αδεια για περιπου 5 μερες. εριξα αλατι τυροκομικο και metronidazole. οταν επεστρεψα τα ψαρια ηταν ολα φυσιολογικοτατα.
|
||||
|
||||
![]()
Προσπαθώ να το παλέψω με το αλάτι και το πιμαφίξ, γιατί οτιδήποτε άλλο, το φοβάμαι για τη βιολογία του φίλτρου. Προς το παρόν, δεν έχει υποχωρήσει το πρήξιμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΑΝ χρησιμοποιησεις μετρονιδαζολη να ξερεις πως δε θα επηρρεασει τη βιολογια σου τουλαχιστον μεχρι τη συγκεντρωση 500mgr/200litr (και αυτη ειναι η δοσολογια που χρησιμοποιησα τοτε αλλα και αλλες φορες καθως η metro ειναι και προληπτικο φαρμακο οταν ασχολεισαι με τροφεους).
|
||||
|
||||
![]()
Που το βρίσκεις κανείς αυτό το φάρμακο? Να υποθέσω σε φαρμακείο ?
|
||||
|
||||
![]()
ναι... ειναι το flagyl. ΟΧΙ σε υγρο....ζητειστε το σε καψουλες. (caps)
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που το είδα, μου κλεισανε τα φαρμακεία...Αν δεν της έχει πέσει το μάτι ώς αύριο, θα το ψάξω. Αλάτι και πιμαφίξ δεν έχουν κάνει τίποτα ώς τώρα.
![]() ------------------------- Το flagyl το πηρα σε χαπάκια των 500 mg. Υποθέτω διαλύω μια κάψουλα σε λίγο νερο ενυδρείου και τη ρίχνω. Το θέμα είναι τώρα κάθε ποτε θα ρίχνω, για ποσο καιρό ή είναι άπαξ, και το κυριότερο όλων....Με αλάτι και πιμαφίξ που έχω ήδη μέσα τί γίνεται? Είναι οκ όλα μαζί ή όχι? Μεγάλη αλλαγή νερού δεν μπορώ να κάνω τώρα, λόγω της αλατότητας. Από Δευτέρα θα αρχίσω σταδιακά να το αφαιρώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χριστόφορος Μίχας : 05-11-11 στις 16:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Guppy με εξωφθαλμία | thanasisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 15-05-10 20:16 |
comet με εξωφθαλμία. | Χριστόφορος Μίχας | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-02-10 08:52 |
sos άρρωστο Severum-μάλλον εξωφθαλμία | bakogiannisd | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 19-07-06 13:02 |
Εξωφθαλμία και ουρά με πτερύγια που ....λιώνουν | c0stakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 01-10-04 18:11 |