Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-10-11, 16:20
hatzi Ο χρήστης hatzi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Καλησπερα σας...

1) Οι 2 βαλισνεριες που εχω τις βλεπω καπως με κιτρινισμενα φυλλα... Δεν εχω παρει τπτ για τα φυτα... Ειναι κατι που ειναι απαραιτητο να ριχνω το οποιο δεν το εχω?? Αν μπορει ας μου προτεινει καποιος κατι..

2) Ενα ζευγαρι ξιφοφορους που εχω τρωνε το ιδιο με τα γκαπυ φαγητο? Στα γκαπυ ριχνω tetra guppy λεγεται... Μπορω να ριχνω κατι αλλο στους ξιφοφορους ή στα μολλυ που θα προσθεσω ή ολα τα ζωοτοκα θελουν τα φυλλαρακια για τα γκαπυ?

Ευχαριστω και παλι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-11, 17:49
tsiou9 Ο χρήστης tsiou9 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή

1) Δε ξέρω συγκεκριμένα για τις βαλισνερίες, πάντως γενικώς για φυτά μπορείς να πάρεις το Seachem Flourish, είναι πολύ καλό αν και το χρησιμοποιώ λίγο καιρό έχουν ξεμυτίσει πολλά νέα άνθη..

2) Μπορεί και να τρώνε αλλά θα σε συμβούλευα να παίρνεις πιο γενικές τροφές για όλα τα ψάρια.. Δηλαδή αν είχες 6 διαφορετικά είδη και σου έδινε ο πετσοπάς 6 διαφορετικές τροφές θα τις έπαιρνες να τα ταίζεις διαφορετικά? :P Μάλλον θα τις έτρωγε όποιο προλάβαινε.. Οπότε πάρε μια γενική να είσαι μέσα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-11, 00:39
Member

Προεπιλογή

Δυο ερωτησουλες...

Το ενα ειναι οτι μεσα το σπρει μπαρ η σωλημα εχει γινει λιγο καφε σαν χωμα στον πατο της... Επισης το νερο εχει κατι σαν σωματιδια που κινουνται... Θελει καθαρισμα το φιλτρο? Δεν του εχω κανει ακομα...

Αν και διαβασα για την συντηρηση του φιλτρου.. Μπορει καποιος περιληπτικα να μου πει τι κανω στο φιλτρο εβδομαδιαια και τι μηνιαια? Καποια διεργασια..
Ας πουμε πλενω τα υλικα καθε μηνα? Τα σφουγγαρακια τα πλενω? Τα στιβω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-11, 08:49
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Βασικα το φιλτρο μας το καθαριζουμε οταν βλεπουμε οτι εχει μειωθει η ροη του! Παντα χρησιμοποιουμε νερο απο το ενυδρειο και ποτε απο τη βρυση! Τα σφουγγαρια τα στιβεις και ξεπλενεις ελαφρα! Το βιολογικο υλικο αν εχει ακαθαρσιες το ξεπλενεις ελαφρα ωστε να απομακρυνθουν!

Πολλες φορες ειναι αναγκαιο να αλλαζουμε το ενυδρειακο βαμβακι χωρις να "πειραξουμε" το υπολοιπο φιλτρο!

Οι σωληνες με το καιρο εσωτερικα "πιανουν" αυτη τη καφε "γλιτσα" οταν δεις οτι προκαλει προβλημα στη λειτουργια του φιλτρου τοτε χρειαζεται καθαρισμα!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-11-11, 23:39
Member

Προεπιλογή

Καλησπερα και παλι... Δυστυχως μεσα σε 2 μερες χθες και σημερα εχασα 2 ψαρακια... Το ενα το εχω ακομα μεσα γιατι δεν εχει πεθανει εντελως αλλα χωρις να μπορει να κινηθει, κανει σαν κυκλους απλα.. Δεν κουναει ουτε ουρα ουτε το πανω πτερυγιο.. Μονο τα πλαινα... Και κανει σαν βαρελακια καθε τοσο.. Βεβαια ολο κατω ειναι συνηθως και ανασαινει βαρια.. Μετρησεις πηρα για νιτρωδη και ειναι 0.. Και αμμωνια μετρησα αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το τεστ μου... 0 μου εβγαλε παντως. Χθες προσπαθησα να κουνησω κατι μεσα και μου ξεφυτευτηκε ενα φυτο στο πισω μερος και σκαβωντας λιγο να το ξανα βαλω σηκωσα πολυ θολουρα και πολλα απο το βυθο... Μηπως ανεβασα αμμωνια με αυτο? Απο τι να εγινε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-11, 00:31
Το avatar του χρήστη Αντωνης Πατρα
Αντωνης Πατρα Ο χρήστης Αντωνης Πατρα δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: πατρα - βασιλικο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hatzi Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα και παλι... Δυστυχως μεσα σε 2 μερες χθες και σημερα εχασα 2 ψαρακια... Το ενα το εχω ακομα μεσα γιατι δεν εχει πεθανει εντελως αλλα χωρις να μπορει να κινηθει, κανει σαν κυκλους απλα.. Δεν κουναει ουτε ουρα ουτε το πανω πτερυγιο.. Μονο τα πλαινα... Και κανει σαν βαρελακια καθε τοσο.. Βεβαια ολο κατω ειναι συνηθως και ανασαινει βαρια.. Μετρησεις πηρα για νιτρωδη και ειναι 0.. Και αμμωνια μετρησα αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το τεστ μου... 0 μου εβγαλε παντως. Χθες προσπαθησα να κουνησω κατι μεσα και μου ξεφυτευτηκε ενα φυτο στο πισω μερος και σκαβωντας λιγο να το ξανα βαλω σηκωσα πολυ θολουρα και πολλα απο το βυθο... Μηπως ανεβασα αμμωνια με αυτο? Απο τι να εγινε?
το νερο ειναι ακομα θολο?

Μπορεις να πας πιο μακρια με μια ευγενικη λεξη και ενα πιστολι,παρα με μια ευγενικη λεξη μονο.Ά Al Capone
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-11, 00:38
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αντωνης Πατρα Εμφάνιση μηνυμάτων
το νερο ειναι ακομα θολο?
Οχι μετα απο κανα 10 λεπτο καθαρισε.. Εκεινη την ωρα θολωσε αρκετα.. Τοτε αρχισε και το μολλυ να κανει σβουρες.. Επισης απο οτι αρχιζω να διακρινω ξεκιναει καφε αλγη στο ενυδρειο... Το χαλικι καφετιζει και λιγο στο κατω μερος το τζαμι.. Οι πετρες μου ειναι ηδη καφε και τα πιο πολλα φυλλα... Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο αλλα το αναφερω..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές