|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
η κλιση αν δεν ''χτιστει'' με καποιον τροπο πχ με μεγαλυτερα πετραδακια για να την συγκρατουν ποτε δεν θα γινει και θα μεινει.τα ψαρια θα την χαλανε.
|
|
||||
|
||||
![]()
διαφωνω ζαλκ η κλισει μπορει να μεινει αρκει και χωρις πετρες απλα θελει να την προσεχεις και να την φτιαχνεις με καθε αλλαγη νερου
|
|
|||
|
|||
![]()
Φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνεται αν δεν έχεις κάτω "χαλί", γιατί αν έχεις πως θα φτιάχνεις το χαλίκι; Εγώ σκεφτομαι να το γεμίσω κάτω με τενελους που για αρχάριο λογικά είναι πιο εύκολο
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Αυτονοητο ειναι οτι μεγαλες αλλαγες νερου τις κανεις με προσοχη για να μην αναταραξεις το βυθο και αυτο ειτε υπαρχει κλιση ειτε οχι. Στο παλιο μου φυτεμενο στο γραφειο εστησα ενα aquascape με ξυλοπετρες (δοκιμη Low tech αντιγραφη ιδεα απο kingrim-bravehearts valley
![]() σου προτεινω ξανα να πειραματιστεις. Τωρα που ειναι αδειο -αν δεν εχεις βεβαια υποστρωμα- ειναι πολυ ευκολο και διασκεδαστικο.
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα φίλε. εγώ δεν είχα κανενα πρόβλημα, ειχα κλήση 10-15% και δεν την "στερέωνα" με τιποτα, είχα μέσα μόνο χαλικάκι.... http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=kostas το γρασιδάκι μου γέμισε και "έδεσε" την κλήση...
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οι παρατηρησεις μου αν επιτρεπεις:
μου δινει την εντυπωση οτι το ενυδρειο σου εγειρε και ολα κουνηθηκαν προς τη γωνια πισω δεξια. Οι προτασεις μου: Αναμειξε τα υλικα hardscape χωρις ομως να γινονται μπουγιο. οι πετρες ειναι καλο να βυθιζονται ελαφρα στο χαλικι για να φαινονται φυσικες αλλα σκεψου τα υψος των φυτων οταν μεγαλωσουν. διατηρησε ομως καποια κενα μεταξυ τουςκαι μη τα στρημωχνεις. μην αφηνεις να κρυφτουν τα ακροριζια δεξια πισω απο τις πετρες. αντιθετα τονισε τα για να δωσουν δραματικο τονοπχ να αναπτυσονται πανω και αναμεσα απο τις πετρες.. Η ριζα ετσι θα φανει σα να βρεθηκε εκει τυχαια και πιαστηκε παρα οτι την εμπηξε καποιο χερι. θα σου προτεινα να μη κολλας πανω στο τζαμι στη προσπαθεια να αποκτησεις βαθος μονο ασε λιγο αερα και για λογους συντηρησης κυκλοφοριας κλπ. Τελος στρωσε το χαλικι με ενα τριγωνο ξεκινωντας απο τις ακρες χαμηλα μπροστα προς τα πισω και πανω πριν βαλεις το hardscape. κατοπιν βαλε τα υλικα σου. κρατα λιγο χαλικι στην ακρη για να συμπληρωσεις μετα στα σημεια που χρειαζεται. Συγγνωμη αν γραφω πολλα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
ενυδρείο κιχλίδων,τα φώτα σας παρακαλώ :) | frits | Malawi | 7 | 14-12-06 01:26 |
τα φώτα σας παρακαλώ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Malawi | 6 | 10-02-06 23:41 |
φυτεμένο ενυδρείο-λίγη βοήθεια παρακαλώ | yannis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 07-10-05 12:04 |
Τα Φώτα σας παρακαλώ!!! | ababapanos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 14-03-04 01:13 |