|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο tds εχει η "βρυση"?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σημερα 151.λεω σημερα γιατι καθε βρυση στο σπιτι βγαζει διαφορετικα νουμερα διαφορετικες μερες και ωρες της μερας
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως δεν ξέρω αν το TDS είναι ο σωστός τρόπος για να βρεις άκρη: στο ενυδρείο σου υπάρχουν πολλά άλλα διαλυμένα στερεά (π.χ. λιπάσματα, ουσίες από το μεταβολισμό ψαριών) που λογικά θα σου ανεβάσουν το TDS. ¶ρα αν βάζεις π.χ. 50-50 όσμοση/βρύση το TDS που θα μετράς στο ενυρείο θα έιναι μεγαλύτερο από το 50% του TDS βρύσης. Το πόσο μεγαλύτερο δε νομίζω ότι μπορεί να στο πει κανείς.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι σιγουρα δεν προσπαθω να βγαλω ακρη μετρωντας tds,απλα για να βλεπω αν παιζει σωστα η οσμωση η οχι και αλλαγες που υπαρχουνε στο νερο πριν μπει στο ενυδρειο.μιξη αο-βρυσης κλπ στο βαρελι.απτη στιγμη που θα μπει στο ενυδρειο δε νομιζω οτι μπορεις νασαι σιγουρος.εκτος αν μετρας τοοοοσο μεγαλη διαφορα πια οποτε ειναι ισως ενα σημαδι κιαυτο αν υπαρχει καποιο προβλημα.
τουλαχιστον ετσι νομιζω,αλλα δεν τα γνωριζω τοσο καλα τα της ΑΟ κιολας,ακομα μαθαινω... γιαυτο ρωταω γιατι δε μπορω να καταλαβω γιατι η σκληροτητα δεν πεφτει αναλογα οπως θα επρεπε... |
|
||||
|
||||
![]()
σημερινες μετρησεις πριν την αλλαγη με 100%ΑΟ.να θυμισω οτι και την προηγουμενη φορα η αλλαγη εγινε με 100%ΑΟ.
GH 6 KH 4 PH 7.5 υπηρξε πτωση σε ολα εκτος απτο ph.ακομα αυτο στο 7.5 ![]() ![]() με προβληματιζει λιγο το γεγονος οτι δεν εχω καταλαβει πως θα ξερω ποτε να σταματησω να ριχνω την ΚΗ.αφου το Ph δεν ξεκολαει? η δεν υπαρχει προβλημα? αφου αποτι εχω καταλαβει το Ph δεν εχει πολυ σημασια αφου θα πεσει σταδιακα και εμεις απλα κοιταμε την ΚΗ ναναι εκει που τη θελουμε.λοιπον εγω ειμαι σε αυτο το σημειο.νομιζω ![]() και αν πουμε οτι το παραπανω ειναι σωστο,πως θα διατηρησω την ΚΗ στην ιδια τιμη? αφου κανοντας αλλαγες καθε βδομαδα,τα ποσοστα νερου που βγαζω-βαζω στο ενυδρειο θα αλαζουνε ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρονος αναμονης για pm | tsoum | Greek Aquarist's Boards | 27 | 16-03-11 10:57 |
δεν με παιρνει ο χρονος!! | papanikos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-09-10 14:42 |
χρονοσ φωτισμου | stefapat | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-09-08 11:00 |