Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Άλλα ζώα

Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 16-10-11, 14:47
spaiderman6 Ο χρήστης spaiderman6 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: αθηνα
Μηνύματα: 7
Προεπιλογή

εγω λεω να τις κρατεισεις τωρα που ειναι μικρες κ να ελευθεροθουν του χρονου τελι ανοιξεις που θα εχουν μεγαλωσει κ θα εχουν περισωτερες ελπιδες να επιζεισουν.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 16-10-11, 15:02
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.930
Προεπιλογή

Προς τα τέλη της εβδομάδας ο καιρός θα ζεστάνει και πάλι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οπότε μπορείς να πας σε ένα μέρος κοντά όπου βρέθηκαν οι γονείς, με αρκετές πέτρες που να μπορούν να χωθούν από κάτω, και τις αφήνεις εκεί. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η αιχμαλώτιση αυτών των ζώων είναι παράνομη, μιας και τα ζώα αυτά είναι άγρια και προστατευόμενα.

Αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια μπορείς να επικοινωνήσεις με τον σύλλογο ΑΝΙΜΑ : 210 9510075 και 697 2664675
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 16-10-11, 15:46
olga_mau Ο χρήστης olga_mau δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 15-10-2011
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 7
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spaiderman6 Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω λεω να τις κρατεισεις τωρα που ειναι μικρες κ να ελευθεροθουν του χρονου τελι ανοιξεις που θα εχουν μεγαλωσει κ θα εχουν περισωτερες ελπιδες να επιζεισουν.
Κατ'αρχην σας ευχαριστω ολους οσοι ενδιαφερθηκατε και κανατε τον κοπο να μου απαντησετε!!

Φυσικα και δεν εχω σκοπο να κρατησω στον κηπο μου 8 χελωνες. Απλά επειδη ειναι τοσο μικρες σκεφτομουν και εγω αυτο που ειπε ο spaiderman. Να τις κρατησω τουλαχιστον μεχρι να βγαλουν το χειμωνα και μετα να τις αφησω σε καποιο ασφαλες μερος (εχω σκεφτει τον Βοτανικο κηπο στο Δαφνι η σε βουνο). Αυτος ειναι και ο λογος που δεν τα βαζω μεσα στο σπιτι και τα αφηνω στο εξωτερικο περιβαλλον. Οσο για τις μεγάλες, την αρσενικη την ειχαν φερει οι γονεις μου σπιτι οταν ημουν παιδακι και δεν εχω ιδεα που τη βρηκαν και την αλλη την βρηκα φετος την ανοιξη στο προαυλιο μιας εκκλησιας στη Νικαια, ετοιμη να κατεβει στο δρομο. Προφανως καποιοι ασυνειδητοι την ειχαν σπιτι τους και την παρατησαν. Και αν κρινω απο το οτι δεν ειχε ιχνος χωματος πανω της, υποθετω οτι θα την ειχαν σε κανενα μπαλκονι.. Ο μονος λογος που δεν θελω να αφησω τις μεγαλες ειναι οτι δεν εχουν μαθει να ζουνε και να τρωνε μονες τους και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσουν να επιβιωσουν.

Γενικα δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που μαζευουν κατοικιδια στο σπιτι τους για την δικη τους διασκεδαση χωρις να σκεφτονται οτι τα ζωακια ουσιαστικα αιχμαλωτιζονται. Και για τα χελωνακια θελω να κανω οτι καλυτερο μπορω για να βγαλουν - τουλαχιστον τα περισσοτερα - το χειμωνα και μετα θα αποφασισει η φυση για αυτα.

Σημερα τους εβαλα αφρατο χωμα για να μπορεσουν να σκαψουν αν θελουν να χωθουν και εριξα πανω πολλα ξερα φυλα και σπασμενα πηλινα κουπακια για φωλιες. Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι παρα το κρυο κανουν τις βολτιτσες τους... Σε αργους ρυθμους βεβαια και χωρις ορεξη για φαγητο. Αντιθετα οι μεγαλες εχουν εξαφανιστει απο προσωπου γης, που σημαινει οτι καπου ειναι κρυμμενες και κοιμουνται για τα καλα ! Ας ελπισουμε να πανε ολα καλα.

Ευχαριστω και παλι!!!
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 16-10-11, 18:14
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.930
Προεπιλογή

Μια χαρά ξέρουν να τα καταφέρνουν στην φύση και οι για πολλά χρόνια αιχμάλωτες χελώνες. Διάβασε αν θες και την απάντηση στο φόρουμ με τα ερπετά. Όπως και να έχει τα ζώα αυτά δεν σου ανήκουν, ειναι άγρια ζώα και πρέπει να επιστρέψουν στη φύση. Αν πρέπει κάποιος να τα κρατήσει για τον χειμώνα ή για περίθαλψη αυτός είναι μια σχετική ΜΚΟ όπως ή ΑΝΙΜΑ ή το ΕΚΠΑΖ. Δεν έχει δικαίωμα απλός πολίτης να κρατά άγρια ζώα για κανέναν λόγο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
διαχωρισμος χελωνας VEZIRAKOS Άλλα ζώα 34 10-10-11 14:37
'Aρρωστα corydoras!ΗΕLP! SOFI Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 6 28-06-11 01:11
επειγον...ΗΕLP για Botia macracanthus vaspiou Αρχάριοι γλυκού νερού 4 15-03-11 18:13
χελωνα ξηρας may Άλλα ζώα 2 27-08-09 18:58
Χελωνα ξηρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Άλλα ζώα 6 27-08-09 18:57

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:12.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,03742 seconds with 13 queries