|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καταρχην για το μεγεθος πως σας φενεται? (75 *50*50 ενω το sumb 50*50*30) ? και κατα δεθτερο μια φορα τον χρονο θα το μετακεινω ... το γλυκο δεν ειχε κοραλια και το αδιαζεσ το μισω και ολα καλα αυτα πως πορω να το μετακομισω?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορείς να το πας στο ένα μέτρο? Γιατί έτσι θα φάινεται σαν κύβος. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί οk.
Με τι κοράλλια θα ασχοληθείς? Γιατί αν πας σε SPS τότε θα χρειαστείς αρκετό φώς. Αν πας σε LPS περισσότερο όχι. Οπότε και το ύψος είναι οk. Η μετακόμιση είναι ένα θέμα. Μάλλον θα πρέπει να το ξεστείνεις και να το ξαναστείνεις από την αρχή. Δεν μπορείς να το μεταφέρεις με τα βράχια μέσα. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
τα μετρα ειναι ακριβως αυτο π βολευει και μονο να μικρινουν μπορουν .. ναι αλλα με το ξεστησημο θα διατρεχουν κυνδυνο τα ψαρακια στον νερο με την ταραξει του νερου..?
σκευτο μαι οτι θα βαλω αμμο απο την θαλλασα στον βυθο και οι αλλαγες μ θα ειναι με θαλασσινο νερο εψαξα πολυ πριν το αποφασισο αυτο... δεν θελω πολλα μεσα στο ενυδριο για να μην εχω συχνα βρομικο νερο.. τ σιγουρα ειναι ενα ζευγαρι κλοουν καποιες γαριδουλες π εχω δει και μαρεσουν και ισωσ καποιο μικρο ψαρακι π να κανει με τα κλοουν.. ανεμωνες σιγουρα και καποια σχετικα ευκολα κοραλακια.. |
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα μιλάμε για ένα light reef.
Θα πρέπει να βάλεις ζωντανό βράχο μαζί με κομμάτια νεκρού. Επίσης νεκρό αραγωνίτη, όχι άμμο θαλάσσης. Τις αλλαγές (λίγα λίτρα είναι) θα τις κάνεις με νερό A/O και ειδικό αλάτι. Όταν είναι να κάνεις την μετακόμιση, βάζεις τον βράχο σε κουβάδες με νερό από το ενυδρείο, σε άλλο κουβά τα κοράλια σου και τέλος σε άλλο τα ψάρια σου. Μεταφέρεις το ενυδρείο μόνο με την άμμο μέσα και με λίγους πόντους νερό. Είναι μια διαδικασία όχι τόσο έυκολη, γιατί από την μεταφορά όλο και κάτι μπορεί να πάει στραβά με τόσο stress.
|
||||
|
||||
![]()
πιστευω οτι θα σε κουρασει τρομερα...μεσα στο ιδιο σπιτι εκανα αναβαθμισεις στο θαλασσινο (για περισσοτερο λιτρα) και με πεθαινε...αυτη η περαμετρος νομιζω ειναι η πιο σημαντικη...
αν μιλαμε και για μετακομισεις σε αλλες πολεις... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
με την μετακωμηση ενυδρειου εχω καλη σχεση οπως και φετος μεταφερα και το ενυδρειο μ ..,, νερο γτ εισαι τοσο απλυτος γτ α/ο και ειδικο αλατι παρα πολοι εδω που βαζουν θαλασσινο νερο πανε απο το καλο στο καλητερο./..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 08-10-11 στις 00:35 |
|
|||
|
|||
![]()
η εικονα αποτηπωνει την σκεψη μ ,, περιμενω σχολεια και συμπληρωση της εικονας τι μ λειπει εκτο λαμπες οπου της εχω υποψην απλως δεν ξερω ακομα τι χρειαζομαι.. και τι αλλο εχω ξεχασει?
να πω οτι στην εικονα βλεπεται ολα τα εξαρτηματα π εχω σκευτει και εχω ψαξει και μαζι με αυτα ενα Sybon Scientific Instrument refractometer ti αλλο πρεπει να εφοδιαστω? |
|
|||
|
|||
![]()
ξεχασα το α/ο το οποιο ακομα ψαχνω το καταλληλοτερο κατα την γνωμη μ και να ειναι συμβατη η τιμη του μεχρι εδω τα υπολογιζω 750 με 800 μαχιμουν χωρις α/ο και φωτιστικα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βλέπω καλά έχεις βάλει στο σχέδιο sump ΚΑΙ φίλτρο;;γιατί;;
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Λοιπόν. Δεν χρειάζεσαι φίλτρο για την επιστροφή του νερού πίσω στο ενυδρείο. Μια αντλία είναι καλύτερη. Τα φίλτρα μπουκώνουν και μειώνεται η ροή. ¶σε που δεν ξέρω αν θα δουλέψει καλά. Για τα φώτα, λάμπες T5 είναι αρκετές. Περίπου 0,5 watt ανα λίτρο νερού. Δύο λευκές μια ακτινική... θα δεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκεψη για reef του φτωχου | irongud | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 28-09-11 23:57 |
Σκεψη για pico reef | Μαρια-Νικος | Nano Reef | 4 | 21-07-10 12:17 |
σκεψη......???? | thanasis76 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 15 | 13-09-08 19:05 |
Παρατολμη Σκεψη? | Tolis | Malawi | 1 | 23-12-02 22:29 |