|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη ΔΕΝ το καταλαβαίνεις, αυτες ΔΕΝ πεφτουν σε χειμερια ναρκη κανονικα. Ειδικά αν είναι μικρή μπορεί να μην επιβιώσει τον κρύο χειμώνα.
Απο εκει και περα, μπορει απλα να βγηκε για να ξεκουραστεί. Εμενα βγαίνει στο δωμάτιο, κοβει βολτες, κοιμαται μια δυο μερες σε μια σκοτεινη γωνια και μετα ξαναβγαίνει για να την βαλω πισω και να την ταϊσω.
|
|||
|
|||
![]()
το χειμωνα (σε ενα μηνα περιπου π θα φυγω) θα της παρω μαζι μ σε μια μεγαλη γλαστρολυμνη π εχω στην αυλη μ στην αθηνα... απλα τωρα π η θερμοκρασιες ειναι μετριες λες να μην αντεξει ? ρωταω αν ειναι να της μαζεψω νωριτερα
|
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα δεν εχουν καποιο προβλημα. Και εγω χωρίς θερμοστάτη την έχω, αλλα οταν αρχισουν τα κρυα...
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς για χειμερία νάρκη...οι νεροχελώνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη μέσα στο νερό όπου αισθάνονται και την μεγαλύτερη ασφάλεια! Καλό είναι ,όταν η θερμοκρασία πέφτει να τις παρέχουμε μέσα στο σπίτι κάποιο ενυδρείο με θερμοστάτη και όχι έξω!Η χειμερία νάρκη για τις νεροχελώνες είναι λίγο επικίνδυνη και πρέπει να πληρούνται κάποιες προυποθέσεις...άρα καλό είναι να μην τις φέρνουμε σε αυτό το σημείο.
Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά το καλύτερο που μπορεί να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα ενυδρείο με φουλ εξοπλισμό.Έτσι δεν θα έχεις προβλήματα. Και να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αναπτυχθεί εχθρικότητα ανάμεσα σε δύο χελώνες οπότε να τις προσέχεις! |
|
||||
|
||||
![]()
Ή για να την βγάλεις οικονομικα εχει το ΙΚΕΑ πλαστικα κουτιά των 60 λιτρων με 6€ και των 100 λιτρων με 20€. Ενα δυνατό εσωτερικό κινέζικο φιλτράκι με λιγοτερο απο 10€ και εναν θερμοστάτη στα 15€ εισαι κομπλε.
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου έχε τον νου σου
η χελωνιτσα σου θα ναι εξαντλημενη σίγουρα ίσως να πάσχει απο κάποια αρρωστια για αυτο να την παρακολουθεις και να ξέρεις είναι ευάλωτες σε κρυώματα (που προκαλούντε συνηθως απο ρευματα αερα) όσο για την διατηρηση της εντος να κανεις κατι σωστο να τηην χέρεσαι και όλας και να μην ξεχνάμε απραίτητα θέλει λάμπες uv και μια για basking
![]() Ο καλός χομπίστας είναι υπεύθυνος χομπίστας!! Η ημιμάθεια ….. χειρότερη της αμάθειας !! Η άγνοια σκοτώνει... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54431 ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 03-10-11 στις 01:16 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- οκ το παραδεχωμαι εχω την ποιο ζωηρη χελωνιτσα και την εφταψυχη.. ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VEZIRAKOS : 05-10-11 στις 14:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαχωρισμος φυλλου στα guppies | pavlos1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-11-10 11:36 |
Διαχωρισμος φυλου Πλατυ | SOFI | Ζωοτόκα | 8 | 26-07-10 14:04 |
Aγγελοψαρα - σεξουαλικος διαχωρισμος | harris samos | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 01-06-10 09:24 |
μετακομιση -ανακαινηση -και αποχωρισμος | harris samos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 12 | 15-02-10 13:41 |
Βιαιος αποχωρισμος | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 11-10-08 10:52 |