|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ΄ευχαριστούμε πολύ Πάνο!
Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί λιγάκι μέ όλο αυτό και θέλω να τα δώ να μεγαλώνουν ![]() Το άλλο ζευγάρι που υπάρχει δέν φαίνεται να έχει και τόσο δυναμικά αυγουλάκια!!! Θα κοιτάξω αυτό που είπες και βλέπουμε στην πορεία
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
![]() Όπως είχα γράψει και παραπάνω τις προηγούμενες ημέρες,τα αυγουλάκια εξελίχθηκαν σε ψαράκια.Κάποια άρχισαν να ξεκολλάνε και να πέφτουν κατά ομαδούλες κάτω αλλά οι γονείς προλαβαίνανε και τα πιάνανε προτού γίνουν λεία για τα υπόλοιπα. Δυστηχώς όμως κάποιες στιγμές δέν προλαβαίνανε να τα κάνουν όλα, δηλαδή να διώχνουν τα υπόλοιπα ψάρια και να προστατεύουν τα μικρά τους και τελικά καταλήγανε στο στόμα τους! ![]() Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, αποφάσισα να πάρω όσα μικρά μπορούσα με μια απόχη και να τα μεταφέρω στο μικρότερο ενυδρείο μήπως και καταφέρω να σώσω κάποια.Με μεγάλη δυσκολία κατάφερα να πάρω μόνο 2 γιατί με το που βλέπανε την απόχη οι γονείς,αμέσως κάνανε επίθεση και δέν με αφήνανε να πλησιάσω...λογικό!!! Έτσι τα έβαλα στο μικρό ενυδρείο με το ίδιο νερό από το μεγάλο.Τους πήραμε τροφούλα και για κάποιες μέρες ήταν μια χαρά.Είχαμε ενθουσιαστεί στην ιδέα ότι θα τα δούμε να μεγαλώνουν! Όμως προς μεγάλη μας λύπη,από χθές είναι άφαντα τα μικρά και μάλλον δέν τα καταφέρανε. Τί μπορεί να έφταιξε? Θέλω να ξέρω μέχρι την επόμενη γέννα γιατί τα βλέπω και είναι έτοιμα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εφοσον ηταν μονα τους και δεν ειχαν θηρευτες....και δεδομενου οτι το ενυδρειο φιλτραρονταν ωστε να μην υπαρχει αμμωνια (προσοχη: λογω πολλης αφαγωτης τροφης το νερο μολυνεται πολλαπλασια σε ενα ενυδρειο ανατροφης γονου απο οτι σε ενα display tank) ...τοτε μαλλον δε μπορεσατε να τα ταισετε... τι τροφη τους δινατε?
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Πάνο
Το νερό το αλλάζαμε κάθε μέρα περίπου το 30% και η αλλαγή γινόταν από νερό του μεγάλου ενυδρείου, το οποίο έχει άριστες συνθήκες και καθόλου αμμωνία μιάς και δέν προλαβαίνει να μείνει καθόλου τροφή μέσα. Αυτό που τους δίναμε ήταν η fluid artemia της JBL κάθε 3 ώρες περίπου. Την τελευταία μέρα που τα είδαμε, το ένα κολυμπούσε συνεχώς στην επιφάνεια. Μήπως αυτό ήταν κάποιο σημάδι?
|
||||
|
||||
![]()
οι κοιλιες τους ηταν γεματες και πολυ φουσκωμενες?? οταν ο γονος τρεφεται ικανοποιητικα ειναι ετσι.. http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...2&postcount=40 4η φωτο. κοιλιες ετοιμες να εκραγουν!!
αν δεν ηταν ετσι..μαλλον τα χασατε απο ασιτια. εχουν μεγαλωσει σκαλαρακια με τυποποιημενες τροφες...αλλα οχι στις περισσοτερες περιπτωσεις...και καμια σχεση σε αναπτυξη και ποσοστο επιβιωσης. αν θελεις σωστη αναπαραγωγη σκαλαριων...η καλλιεργεια αρτεμιας για μενα ειναι μονοδρομος.
|
||||
|
||||
![]()
Η αλήθεια είναι πως η κοιλίτσα τους δεν ήταν καθόλου έτσι!
Έχω δεί και αλλού φωτογραφίες με ταισμένα μωρά και έχω προσέξει πως είναι σαν μπαλόνια!!!... αλλα πίστευα πως και με αυτήν την τροφή θα είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολη η αναπαραγωγή αρτέμιας όμως ![]() Θα προσπαθήσω πάλι, μιας και έχουν ξαναγεννήσει τώρα, με τον ίδιο τρόπο και άν δεν ξαναδώ αποτέλεσμα μου φαίνεται θα επιχειρήσω την παραγωγή.
|
||||
|
||||
![]()
δεν εναι καθολου δυσκολη...μολις "πιασεις το νοημα"...ειναι παιχνιδακι.
2 μπουκαλια ειχα παντα διαθεσιμα επι πολλες μερες μερχι να παρουν τα πανω τους τα μικρα.... δοκιμασε το... ![]()
|
|