|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαυτό αν φτιάξει σαμπ όλος ο εξοπλισμός θα μπει εκεί και δεν θα του κόβει χώρο στο κυρίως ενυδρείο...
Και σαμπ να φτιάξει ένα 20-25λ ναι...που είναι το κουλό; ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η τρυπα στο τζαμι ( και ποιος θα το τρυπισει ???) που εκει θα χασει αλλα 3 λιτρα και απο τα 28 παμε στα 25 + την αντλια παλι εσυ δε το βλεπεις κουλο να φτιαξεις σαμπ σε ενυδρειο 25 λιτρων ?????
|
||||
|
||||
![]()
Ίδια τζάμια θα βάλει σε ένα 20λ σαμπ και τα ίδια σε ένα 100αρι;;;
![]() ![]() Αν αυτό το ενυδρείο έχει και θέλει να το φτιάξει,μπορεί..γιατί να κολλάει άλλο 100λ;;για να έχει και πάλι όλο τον εξοπλισμό εκεί μέσα;;και ποιος είπε οτι ο φίλος θέλει να ανέβει τόσο πολύ στα λίτρα; Μπορεί άνετα να φτιάξει μία υπερχείλιση από PVC σωλήνες αν πιάνει λίγο το χέρι του χωρίς τρύπες στα τζάμια κλπ.. Αντλία με 12.5Ε(για να έρθει σπίτι του ε) που τον υπερκαλύπτει..http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2271 ... Και έχει το ενυδρείο του 'καθαρό' χωρίς καθόλου εξοπλισμό μέσα.. Εγώ του προτείνω να το φτιάξει ως έχει και μετά από λίγο καιρό φτιάχνει και το σαμπ του και είναι κομπλε.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δωσε διαστασεις του σαμπ και θα σου αποδιξω οτι με τα ιδια τζαμια φτιαχνεις ενα 80 λιτρο ανετα (ξεχνας τα 3 τουλαχιστον εσωτερικα τζαμια )
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Χάρη..το οτι φτιάχνεις μεγαλύτερο ενυδρείο με τα ''ίδια'' τζάμια δεν μου λέει τίποτα!!
![]() Εγώ,ή ο καθένας,μπορεί να έχει ένα ενυδρειάκι,οποιοδήποτε...και να λέει 'θα φτιάξω αυτό' πάει και τελείωσε!Μπορεί!!Δεν είναι διατεθειμένος να ανέβει 80 λίτρα που λες εσύ για να φτιάξει reef...η έννοια του nano reef δεν υφίσταται;; ![]() Εγώ πχ είχα το nano cube της dennerle 20λ..το γούσταρα πολύ σαν ενυδρειάκι λόγω κουρμπαριστών γωνιών και το έφτιαξα χωρίς κανένα πρόβλημα!Το μετέφερα μετά σε ένα 60αρι για να έχω περισσότερες επιλογές..όχι επειδή δεν τράβαγε!! Ας μην καταδικάζουμε μερικά πράγματα...δηλαδή όποιος φτιάχνει reef πρέπει να είναι πάνω από 80-100λ;;; ![]() Και ας γυρίσουμε πίσω σε αυτό που είπες,ΟΧΙ δεν φτιάχνεις 80αρι με τα ίδια τζάμια(για το κόστος μιλάμε τώρα)....γιατί το σαμπ μπορεί να είναι διαστάσεων 25x25x30 από 3αρι τζάμι.. ![]() ![]() Για υπερχείλιση σου δείχνω τον έναν απτους 2 τρόπους που ξέρω...και που κανένας δεν πιάνει το μισό ενυδρείο!! http://www.youtube.com/watch?v=kjSLPVoLIs4 Με μικρότερης διαμέτρου σωλήνες φυσικά... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δε τα κατακρηνω τα νανο
αλλα για να κρατησεις ενα τοσο μικρο συστημα θελει εμπειρια κατι που δεν καταλαβενεις και τα αλατια ειναι μεγαλο βημα οσο το αν μπωρο να φτιαξω 80 ρι με 20 ευρο αστο εφτιαξα 650 ρι με 200 συνολο μαζι και οι μπυρες ![]() ![]() ![]() ολες αυτες οι υπερχηλησεις ειναι αναξιοπηστες αν ηταν τοσο απλο δε θα τρυπαγαμε ενυδρεια το παλικαρι ειχε γαριδες απο την πισινουλα για παιδια τον αμολας στον ωκεανο και του λες κολυμπα
|
||||
|
||||
![]()
Και τι του λες δηλαδή;τον αποτρέπεις απτο να δοκιμάσει και να μπει στο θαλασσινό;γιατί απτις απαντήσεις και των 2 έφαγε άκυρο...
Το φορουμ είναι και για να προτρέπει φίλους να κάνουν χόμπυ,όχι να τους αποτρέπει.. Δηλαδή για να ξεκινήσει κάποιος θαλασσινό τι πρέπει να έχει;αναγκαστικά από 100αρι και πάνω ή εμπειρία χρόνων στο γλυκό αλλιώς αφήστε τα αλάτια για τους έμπειρους; Αν έχεις όρεξη και διάθεση μαθαίνεις και συντηρείς και με την πρώτη ένα nano...αρκεί βέβαια να ακούς τους εμπειρότερους(γιαυτό είναι το φόρουμ) Και εγώ από 20αρι ξεκίνησα επειδή κάποιος με παρότρυνε..αν με απέτρεπε,όπως κάνεις εσύ τώρα,δεν θα ξεκίναγα ποτέ!Λογικά είσαι πολύ εμπειρότερος από εμένα στα αλάτια..από εδώ μέσα θα έπρεπε να προτρέπεις φίλους να μπουν στον χώρο,και με τις γνώσεις σου να τους δίνεις συμβουλές στα εγχειρήματα τους.. Ο φίλος εδώ δεν είπε κάτι κουλό..έχει ένα 28λιτρο και θέλει να ξεκινήσει.. Όσο για τις υπερχειλίσεις,είναι αναξιόπιστες για 400αρια ενυδρεία γιαυτό και τα τρυπάμε..όχι για τα 28λίτρα... ![]() Όλα φιλικά εννοείται και με διάθεση για συζήτηση.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή γλυκού νερού σε υφάλμυρο | TIMOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 12-07-11 08:35 |
Αλμυρο ξεκινημα? | s-vitzi | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 13-01-11 01:48 |
Νεο αλμυρο!!! | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-11-10 10:39 |
Βοηθεια για νεο (περιεργο) αλμυρο | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-08-09 11:41 |
aple snail σε αλμυρο??? | tonisgr | Σαλιγκάρια | 5 | 20-02-09 12:09 |