|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να στησεις καρτερι το βραδυ που βγαινουν. εχω διαβασει εδω μεσα πως με ενα φακο με κοκκινο φιλτρο...εσυ βλεπεις αλλα τα ζωντανα δε βλεπουν το κοκκινο φως (αυτο θα πρεπει να το διασταυρωσεις δε σου το λεω σαν δεδομενο..αλλα το διαβασα απο εμπειρους αλμυρους) οποτε και μπορουν να συλληφθουν.
το κολπο με το ποτηρι επισης πιανει. θαβεις ενα ποτηρι στον αραγωνιτη-αμμο οτι εχεις...(αν χρειαστει φτιαχνεις ενα λοφακι προκειμενου το ποτηρι να καλυφθει) και βαζεις μεσα δολωμα (π.χ. κατεψυγμενη γαριδα). τα χειλη του ποτηριου ειναι στο υψος του υποστρωματος οποτε ο καβουρας μπορει να μπει..δε θα μπορει να σκαρφαλωσει ομως για να βγει...και την αλλη μερα το πρωι τον εχεις...."στο ποτηρι". γιατι να φοβαται περισσοτερο μια ψοφια ανεμωνη..απο ενα ψοφιο ψαρι?
|
||||
|
||||
![]()
φιλε Pano είπες μεγάλη ιδέα !!! θα δοκιμάσω το κόλπο με το ποτήρι και θα ενημερώσω με τα αποτελέσματα
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ψάρι θα το περιλάβουν ![]() Η ανεμώνη όμως είναι αλλιώς... Αν δεν προλάβεις να την δεις που ετοιμάζετε να ψοφήσει, τότε μπορεί να "λιώσει" και να αφήσει στο ενυδρείο μας τοξικά (όχι απόβλητα ε??? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ακριβως γιαυτο ρωτησα για να δουμε λιγο τον μυθο(?) με την ανεμωνη.
οσο και αν εψαξα..και οσο το συζητησα με θαλασσινους και εδω και προσωπο με προσωπο...δε μπορεσα να βρω καμια καταγεγραμμενη διαπιστωμενη περιπτωση οπου μια ανεμωνη απελευθερωσε τοξικα με το θανατο της. μια περιπτωση μονο διαβασα που υπηρξαν απωλειες σε ενυδρειο απο το θανατο μιας μεγαλης ανεμωνης...και αυτο εγινε σε μελος του gab, πιαστηκε σε κυκλοφορητη και διαλυθηκε. οι θανατοι προηλθαν ομως απο προφανως απο την αμμωνια που οπως μετρηθηκε...εφτασε στα υψη. εχασα κι εγω μια απο τις 5 ανεμωνες μου και δεν υπηρξε κανενα ιχνο στρεςς στα ψαρια μου η σε αλλους οργανισμους. γιαυτο καθε φορα που διαβαζω κατι σχετικο με ανεμωνες και τοξικα που αποβαλλουν οταν πεθανουν....συνεχιζω το θεμα μηπως μαθω κατι παραπανω... μεχρι στιγμης -και καθαρα υποκειμενικο μου συμπερασμα- στο μυαλο μου το εχω ως μυθο. ελπιζω καποια μερα να καταρριφθει παντελως ή να επιβεβαιωθει... υ.γ.εννοειται πως δεν αναφερομαι στην αμμωνια που φυσικα θα απελευθερωθει αν δεν την απομακρυνουμε. μιλωντας για "τοξικα" αναφερομαι σε αλλες χημικες ουσιες (ποιες αραγε??) με τοξικη δραση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 22-09-11 στις 10:45 |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο για το ενυδρειο σου....το καλοκαιρι που μας περασε δοκιμασα το εγχειρημα ομως σε πολυ λιγοτερα λιτρα.....!! το στησιμο στο βιντεακι μου αρεσει αρκετα
![]() ΥΓ οσο για το ''φλωμο'' που αναφερθηκε κατι...ακομα και αν καταφερεις να βρεις κατι τετοιο,μην επιχειρησεις να το χρησιμοποιησεις ...απαγορευεται αυστηρα δια νομου και θεωρειται απαγορευμενο μεσο αλιειας(οπως μαζι και αλλες ουσιες γαλαζοπετρα,γαλατσιδα κλπ) και μπορει να βρεθεις σε ασχημη ''θεση'' |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να λιώσει η ανεμώνη, πράγμα δύσκολο αφού παρακολουθούμε το ενυδρείο. Θυμάμαι και εγώ μια τεράστια ανεμώνη που είχα. Κάποια στιγμή λοιπόν άρχισε και ξεκόλλαγε από το βράχο. Δεν την έβγαλα αμέσως. Την παρακολούθησα. Την επόμενη μέρα την έπερνε το ρεύμα. Φοβούμενος λοιπόν μην πάει σε κάποιον κυκλοφορητή και γίνει χαμός, την έβγαλα... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ενα τοσο μεγαλο ζωντανο αν κατεληγε στον κυκλοφορητη και γινοταν κοματακια που δε θα μπορουσες να μαζεψεις...δε θα ηταν διολου απιθανο να σου ξεκληριζε το ενυδρειο ολοκληρο.
δε θα ειχε ομως σχεση με "τοξικα"...θα ηταν λογικο κι επομενο λογω αμμωνιας απο το θανατο ενος μεγαλου ζωντανου...και με αυτη τη σκεψη σωστα την απομακρυνες.... μεχρι να βρω ειτε καποιο αρθρο ειτε καποια εμπειρια χομπιστα που να επιβεβαιωνει αυτο το μυθο (?) ...προσωπικα θα τον εχω στη σφαιρα της φαντασιας... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έφτιαξα ένα κανάλι στο youtube όπου θα αναρτηθούν σχετικά video με εξελίξεις
http://www.youtube.com/user/manolischania ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolischania : 26-09-11 στις 09:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αρχίζουν και εμφανίζονται διαφορα
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιο είδος γυμνοβράγχιου (sea slug) αλλά ποιο άραγε ???
Μια μεγένθυση και καλυτερη φωτό θα βοηθούσε ..ίσως ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τίποτα νεώτερο από το απίθανο σούπερντούπερ μεσογειακό ενυδρείο σου ;;
Ρίξε και καμιά φωτό.....δώσε και σε μας λίγο κυριούλι !!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ένας φίλος μου έχει στο ενυδρείο του θαλασσινά απο την θάλασσα γιατι βαρέθηκε να δίνει χρήματα για γλυκού νερού.
Σε πληροφορώ ότι τα ψάρια που έχει κατά καιρούς είναι διάφορα όπως σπάροι, σαργοί,κεφάλια, σάλπες, λαπίνες, κ.π.α. αλλά ποτέ δεν θα ξανακάνει το λάθος να βάλει κάβουρες, γιατί καταστρέφουν το ενυδρείο. Επίσης αν έχεις ψάρια μην βάλεις σουπιά, διότι αυτός είχε και τρόμαξε μια φορά και πέταξε μελάνι και ψόφησαν όλα τα ψάρια Φιλικά Παναγιώτης |
|
||||
|
||||
![]()
οντως το ενυδρειο ειναι αψογο!!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
To Μεσογειακό του mastronik! | mastronik | Μεσογειακό | 19 | 15-05-08 14:53 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |