|
|
||||
|
||||
![]()
καλα κανεις και το εξηγεις
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ενδεικτικά σου λέω ότι για να στρώσω εγώ το δικό μου ενυδρείο, χωρίς μπόλι και χωρίς ψαράκια, μόνο με χρήση αμμωνίας μου πήρε περίπου 40 μέρες με θερμοκρασία συνεχώς κοντά στους 32 βαθμούς και με εβδομαδιαία προσθήκη έτοιμων βακτηρίων. Πρίν από μία εβδομάδα περίπου έβαλα τα ψαράκια μου και όλη αυτή τη βδομάδα η αμμωνία είναι στο 0 και τα ΝΟ2 επίσης. Το στρώσιμο από ότι κατάλαβα θέλει πολύ υπομονή και καθόλου άγχος. Όσο για τα ψαράκια σου αν δεν θες να ταλαιπωρηθούν η μόνη λύση είναι να τα δώσεις προσωρινά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι 28-30C ειναι η καλυτερη θερμοκρασια για αναπτυξη των βακτηριων.
Μετα τους 30 εχει καθοδικη πορεια και κατω απο 25 το ιδιο. Πιο συγεκριμενα, η βελτιστη θερμοκρασια για νιτροποιηση βρισκεται στο ευρος 25-35C τοσο για τα nitrosomonas (βακτηρια κυριως για δεσμευση αμμωνιας) οσο και για τα Nitrobacter (κυριως για δεσμευση νιτρωδων), ενω δεν παρατηρειται καμια δραστηριοτητα κατω απο 5C ή πανω απο 35C για τα nitrosomonas και πανω απο 5C ή πανω απο 40C για τα nitrobacter. Ο ρυθμος αναπτυξης σχεδον διπλασιαζεται για καθε αυξηση θερμοκρασιας 10C αλλα περα απο τους 30C ξαφνικα μειωνεται και τους 38C ειναι ιδιος με τους 5C. Οι μικροοργανισμοι ειναι ανθεκτικοι στις μικρες θερμοκραισες, αλλα σε υψηλες θερμοκρασιες η ενεργητικοτητα τους μειωνεται γιατι αποτελουνται απο πρωτεινες.
|
|||
|
|||
![]()
Γενικά είχα διαβάσει ότι η θερμοκρασία για πιο γρήγορο στρώσιμο πρέπει να είναι μεταξύ 30-35 βαθμούς (υπάρχει σαν tip και στο υπόμνημα για αρχάριους όσον αφορά το στρώσιμο με αμμωνία). Όπως και να έχει το στρώσιμο πέτυχε αλλά όπως είπα χρειάστηκε υπομονή.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβλημα με τιμες στα νιτρωδη | Λάζαρος | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 60 | 28-03-11 15:12 |
νιτρικα.. | Liz@ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 28-01-11 10:42 |
full νιτρικα+νιτρωδη | babis2007 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 12-12-09 20:40 |
το PH επηραζεται απο τα νιτρωδη και τα νιτρικα? | gramm.n | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 12-05-09 20:52 |
ΥΨΗΛΑ ΝΙΤΡΩΔΗ HELP!!!!!!!!!!! | CHRIS4204 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 29-01-09 15:34 |