|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις!
Super θα πάρω 30λιτρο ενυδρείο να είναι ο μονομάχος μου ευτυχισμένος. Αυτή τη στιγμή διαβάζω για το στρώσιμο, γενικά δε βιάζομαι, να γίνουν όλα σωστά στην ώρα τους! Για οτιδήποτε χρειαστώ θα ρωτήσω. Ευχαριστώ! ------------------------- Οι ερωτήσεις δεν αργούν να έρθουν... Το φυτό που θα βάλω π.χ. anubia ή ceratophyllum θέλει ειδική άμμο ή χαλίκι ή μπαίνει παντού? Θα πρέπει να το φυτέψω πρώτα και μετά να στρώσω το ενυδρείο ή θα μπει μαζί με το ψάρι? Υ.Γ. Θα σας πρήξω λίγο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ioanna.bar : 12-09-11 στις 16:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τα φυτά μπορείς να τα προσθέσεις και μετά, αλλά είναι πιο εύκολο να τα βάλεις στην αρχη. Βάζεις το υπόστρωμά σου (ότι επιλέξεις, χαλίκι άμμο κλπ) και βάζεις νέρο να φτάσει 4-5 πόντους πάνω από το υπόστρωμα. Τότε φυτεύεις ότι θέλεις και στη συνέχεις γεμίζεις με νερό σιγά σιγά.
Αν επιλέξεις να το φυτέψεις αργότερα καλό θα είναι να αδειάζεις λίγο νερό (30% περίπου) για να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία. Υ.Γ. ¶σχετο με τη συζήτηση αλλά έχεις σκυλάκι Ιωάννα; |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν έχω αν και θα ήθελα! Έχω μια γάτα όμως σου κάνει?
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Μια χαρά, να τη χαίρεσε τη γατούλα. Ρώτησα γιατί σε άλλο φόρουμ (με σκυλάκια) υπάρχει φίλη με nickname IOANNA_BR, φοβερή σύμπτωση ![]() Συγνώμη για το off-topic συνεχίζουμε λοιπόν με το μονομάχο σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα φυτα μπορεις να τα βαλεις και πριν μπει το ψαρι.στο στρωσιμο.μαλιστα το κερατοφυλο θα βοηθησει κιολας αργοτερα γιατι αποροφαει νιτρικα ΝΟ3 που ειναι παραγωγα της αμμωνιας.οπως θα διαβασες στο υπομνημα για τον κυκλο του αζωτου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και μπορώ να έχω και διαφορετικά είδη φυτών μέσα? Εννοείται με παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης.
Αν πάρω χαλίκι ή οτιδήποτε άλλο διακοσμητικό θα πρέπει να το βάλω σε βραστό νερο πρώτα για να φύγουν μικρόβια και τέτοια? Ευχαριστώ και πάλι! |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να το κανεις αν θελεις νασαι πιο σιγουρη,αλλα συνηθως οταν αγοραζουμε απο πετ σοπ αμμο η χαλικι -(δε μιλαω για διακοσμητικα γιατι εκει μπορει να χρειαζεται)-δεν την βραζουμε απλα την ξεπλενουμε καλα σε κουβα η λεκανη να φυγουν οι πολλες σκονες και τη βαζουμε μετα μεσα.
φυτα μπορεις να βαλεις οτι θες μεσα.αλλα ειναι ευκολα,οπως αυτα που ανεφερες και αλλα δυσκολα με περισσοτερες απαιτησεις σε λιπασματα φωτισμο co2 κλπ. δε νομιζω ουτε οτι χρειαζεται ουτε οτι θες να μπλεξεις με τετοια προς το παρον στα 30 λιτρα.βαλε μερικα ευκολα φυτακια και θασαι κομπλε. ριξε μια ματια εδω αν θες να δεις επιλογες που εχεις.ειναι αρκετες. http://www.baseshop.com/anycat/tropi...kataloguk.html http://www.tropica.com/home.aspx |
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σου κι από μένα Ιωάννα.
Κι εγώ είμαι νέος στο χόμπυ και εύχομαι να πάνε όλα κάλα και να δημιουργήσεις το τέλειο περιβάλλον για το μονομάχο. Είμαι στη δέκατη μέρα του στρωσίματος, διατηρώ σταθερή την αμμωνία στα 3mg και έχουν κάνει τα νιτρώδη την εμφάνισή τους εδώ και δύο μέρες. Έγω έχω ενστάσεις σχετικά με τη τοποθέτηση φυτών πριν στρωθεί το ενυδρείο. Τουλάχιστον σε μένα ξεράθηκαν τα φυτά τις πρώτες μέρες και αναγκάστηκα να τα βγάλω. Μόνο η ανούμπια τα έχει καταφέρει αλλά και αυτή δυσκολεύεται. Θα σε συμβούλευα να βάλεις τα φυτά αφού στρωθεί το ενυδρείο ή να πάρεις ανούμπια για αρχή που έχει τις λιγότερες απαιτήσεις. Βέβαια εδώ τα παιδιά είναι πολύ πιο έμπειροι και γνωρίζουν καλύτερα |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ειναι αληθεια καποια φυτα δεν την παλευουνε στην αρχη που υπαρχει αμμωνια και δεν υπαρχουνε νιτρικα.η ανουμπια δεν ειχε ουτε σεμενα προβλημα στο ξεκινημα.
το κερατοφυλλο μην το βαλεις στην αρχη! γιατι ειναι απαυτα που δεν την παλευουνε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ok για τα φυτά! Μάλλον θα βάλω Αnubias για αρχή και μετά βλέπουμε.
Να ρωτήσω κάτι άκυρο... Όσον αφορά την επιλογή ψαριού η κοινή λογική θα έλεγε να διαλέξω το πιο ζωηρό και δραστήριο. Όμως... μήπως να παιρνα κανα κατακαημένο μπας και το σώσω απο βέβαιο θάν..το? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η αληθεια ειναι οτι τοχω σκεφτει κιεγω αυτο.
απτη μια λες δε γινεται να σωσω εγω ολα τα ζωντανα που εχουν προβλημα και να δινω λεφτα τσαμπα κιαπτην αλλη λες ειναι κριμα ![]() δεν εχω κατασταλαξει σε αυτο. νομιζω το ιδανικο ειναι να βρεις ενα καταστημα που εχει τα ψαρια σε σωστες συνθηκες ωστε τουλαχιστον να παρει τα λεφτα καποιος που αγαπαει αυτο που κανει.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτα στα ποτηρακια, κατα 95% ειναι μισοκατεστραμενα ηδη, αν οχι τελειως κατεστραμενα. Μη στενοχωριεσαι και εσυ ή νομιζεις οτι κατι δεν εκανες εσυ καλα και δεν τα πηγε καλα το ψαρι. Με την αγορα ψαριου απο ποτηρακι, προωθεις αθελα σου τη συνεχιση αυτου του απανθρωπου εμποριου. Οταν αδειασει το ποτηρακι αγοραζοντας το ψαρι, ενα αλλο θα παρει τη θεση του. Καλως ηρθες και καλη επιτυχια.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλησπέρα σε όλους! | pet | Bettas | 27 | 15-05-06 22:37 |