|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Στέφανε. Ωραίο το post σου.
Γιώργο ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. O φίλος Delta μπορεί να βοηθάει και να συμβουλεύει εδώ, εμένα όμως τον αρχάριο με κορόιδεψε για λάθη που έκανα (σημειώνοντας με κόκκινο μάλιστα τα λάθη). Γελούσε με αυτά και τραβούσε τα βυζιά του. Και μετά από λίγο συγχισμένος επέστρεψε για να συμπληρώσει να μην περάσει ούτε ψόφιο πουλί από τα χέρια μου. Ο Στρατηγός τουλάχιστον που δέχτηκε και τη μήνη μου και που του ζητάω συγνώμη (καταλαβαίνω ότι αυτό που έκανα είναι βαρύ) μου έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το τι φταίει και δεν με κορόιδεψε. Τώρα, περί του ενυδρείου, στo κατάλληλο υπόμνημα για το συγκεκριμένο πρόβλημα (το οποίο έχει γράψει ο φίλος μας Delta) λέει: "Σε ένα "στρωμένο" ενυδρείο ή σε ένα "άστρωτο" με ψάρια, για να μηδενίσουμε την Αμμωνία, καταρχήν θα διακόψουμε το τάισμα για τουλάχιστον για μια δυο μέρες, θα αυξήσουμε την οξυγόνωση με ισχυρή αεραντλία και ανατάραξη της επιφάνειας του νερού, και θα κάνουμε μερικές απανωτές αλλαγές νερού πχ 30-80% (ανάλογα και την ποσότητα αμμωνίας) ακόμα και κάθε μέρα, με νερό ίδιων ή κοντινών παραμέτρων σε θερμοκρασία, σκληρότητα (gH) και οξύτητα (pH) και που δεν περιέχει* φυσικά αμμωνία κλπ τοξικά, Αν είναι δυνατόν προτείνω να προσθέτουμε αντιχλώριο seachem prime έως και πενταπλή δόση (ή κάποιο παρόμοιο που να δεσμεύει κι αυτό Αμμωνία και Νιτρώδη εκτός των άλλων). Αυτά τα κάνουμε μέχρι να μετράμε σταθερά συνεχώς μηδέν αμμωνία. Καλό είναι να προσθέτουμε και βακτήρια εμπορίου μήπως και επιταχύνουν τη διαδικασία ή μπολιάζουμε και πάλι." Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι κάνω λάθος; Χρειάζεται οπωσδήποτε μπόλιασμα; |
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρομαι που θα συζητησουμε για το θεμα του στρωσιματος!!
![]() ![]() Ο delta (Σπυρος) αναφερεται στη περιπτωση που εχουμε ηδη ψαρια στο ενυδρειο ... Απο οσο καταλαβαινω πια δεν εχεις ψαρια ... Το θεμα ειναι οτι αμμωνια πως εισαγεται στο ενυδρειο σου?? ![]() Το μπολιασμα ειναι ο πιο γρηγορος τροπος ... Τεστακια εχεις να μετρησεις αμμωνια ΝΟ2 και ΝΟ3?? Μονο αυτα θα σου δειξουν ποτε εχει στρωσει το φιλτρο!!
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, έχω τέσσερα tetra red eye balloon και 8 γαρίδες μέσα. Οι γαρίδες μοιάζουν ανεπηρέαστες. Τα tetra τώρα που τα βλέπω έχουν μεγαλώσει κάπως από τότε που τα πήρα (και οι γαρίδες). Πάντως δεν παρατηρώ διαφορές στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους. Τεστάκια έχω για NH3/NH4, NO3, NO4, PH, O2.
|
|
||||
|
||||
![]()
οταν λες "τι κανω λαθος?" σε τι αναφερεσαι?μετρας 0 αμμωνια?
μετρησεις εκανες? τι βρηκες? |
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνία είναι σε υψηλά επίπεδα. Κάνω ότι λέει το υπόμνημα, απλώς ο Γιώργος είπε ότι το κάνω λάθος και θα έχω πάλι προβλήματα.
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε,χωρις ναμαι και κανενας εξπερ εδω μεσα,νομιζω οτι στη φαση που εισαι αυτη τη στιγμη ο μονος τροπος για να γινει σωστα και να μην εχεις απωλειες ειναι με μπολιασμα.εγω αυτο θα εκανα.οπως και εκανα δηλδη οταν ξεκινησα,κιεγω ειχα βιαστει να βαλω ψαρια,λιγο και το πετσοπ που μου τα ειπε οπως ηθελε...
σωθηκα με το μπολι.οχι εγω δηλαδη,τα ψαρια σωθηκανε ![]() στη θεση σου αυτο θα εκανα. |
|
||||
|
||||
![]()
Να και δύο εικόνες από το ενυδρειάκι μου.
![]() ![]() Να τολμήσω να ρωτήσω για Bio Spira; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
απώλειες από τιγράκια με finrot | Xlapatsas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 08-04-11 07:47 |
Ξαφνικές Απώλειες :( | persival | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 01-11-09 23:00 |
Απώλειες A. Cacatuoides | LYKAVN | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 11-11-06 15:48 |
Απώλειες Ψαριών | GeorgeMak | Ζωοτόκα | 24 | 05-10-05 12:23 |