|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια για την εργασια σου.
Μερικα ερωτηματα. 1. Το ενυδρειο ειναι ανοιχτο τωρα? (χωρις καπακι). Εχεις ειδη που πηδανε ή βγαινουν γενικα απο ενα ενυδρειο χωρις καπακι? 2. Τα ανεμιστηρακια ειναι σχεδιασμενα να φυσανε προς τα κατω? Υπαρχουν και απο PC που μπορεις να τα τοποθετησεις ξαπλωτα για να μη φανονται τοσο. 3. Τη θερμοκρασια την τσεκαρεις απο το βυθιζομενο θερμομετρο του ενυδρειου ετσι? 4. Η ρυθμιση της επιθυμιτης θερμοκρασιας γινεται εμπειρικα με τη μεταβλητη αντισταση ετσι? 5. Ποσο κοστισε το κοντρολερακι μονο (τα 3 εξαρτηματα)? Πιστευω οτι το ενα μονο ανεμιστηρακι θα ηταν αρκετο για αυτο το ενυδρειο. Η φωτο του σχεδιου φυσικα δεν βοηθαει με τη ευκρινια αυτη.
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις το Σάββατο 27/08/11 έφτιαξα ένα παρόμοιο σύστημα ψύξης για το δικό μου 240λιτρο. Χρησιμοποίησα 2 Coba Nitrox 120mm case fan. Έφτιαξα μια βάση για τον καθένα του από πλέξιγκλας. Οι συγκεκριμένοι είναι εντελώς αθόρυβοι, έχουν και γωνίες από σιλικόνη οπότε δεν έχουν κραδασμούς και παράγουν αρκετή ροή αέρα στις 1200 rpm. Πάνω στο τροφοδοτικό έχω έτοιμες άλλες 2 αναμονές οπότε αν χρειαστεί εύκολα προσθέτω μέχρι δύο ακόμα ανεμιστήρες.
Με τους 2 που έβαλα είδα 4 βαθμούς κελσίου κάτω (10 Λίτρα εξάτμιση σε 2 μέρες), αλλά τους έχω οριζόντια δηλ η μεγάλη τους επιφάνεια να είναι παράλληλη με το νερό και φυσικά να φυσάνε τον αέρα προς το νερό. Κόστος κατασκευής (χωρίς το τροφοδοτικό - το είχα από άλλη συσκευή) 10 ¤ και το ενυδρείο μου παραμένει κρύο και ήσυχο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ.
Γιατι εχω και κατι ανεμιστηρακια της tunze και φυσανε ορθια τοποθετημενα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι φιλε μου ειναι απλα ανεμηστιρακια απο pc 12 volt 9ρια ειχα 2 και αγορασα αλλο 1 στην τιμη των 9 ευρο δεν πηστεβα καν οτι θα κανουν δουλεια γιαυτο εβαλα 3 .
|
|
||||
|
||||
![]()
παρ'ολο που φαινεται κατι πολυ ωραιο και καλο εμενα η περιγραφη δεν με βοηθαει καθολου για να κατανοησω την κατασκευη και να προσπαθησω να την εφαρμωσω
για να μην εχουμε παρεξηγησεις στα λεω σε φιλικο τονο |
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα την ροη αερα cmf που εχουν, και τη θερμοκρασια χωρου, μπορουν τρια 9αρια να καλυψουν μεχρι 120-200 λιτρα ενυδρειο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- το ξερω φιλε μου δεν φενετε καθαρα το σχεδιο ,αν θελετε αυριο θα ανεβασω το ηλεκτρονικο σχεδιο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη χαρης12666 : 29-08-11 στις 21:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θελουμε,για ανεβασε το σχεδιακι να το δουμε ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προστατευτικο σε θερμοστατη | ραφαηλ10 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-09-10 23:20 |
Βοήθεια με θερμοστατη | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 26-01-10 14:15 |
Ηλεκτρονικο Co2 | giler84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-02-09 22:27 |
ψυξη με ανεμηστηρακια και ψηφιακο θερμοστατη | ikapa | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 22 | 27-07-06 12:01 |
Ανεμιστιρακια??? | smack-13- | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-06-06 14:13 |