|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια, σε ευχαριστω. Περιμενω να ακουσω και καμια αλλη αποψη ή αλλου ειδους αντιμετωπιση τους και βλεπω. Δηλαδη με 4-5 helena δεν θα τα ξεφορτωθω ολα ε? Θα θελει να βγαζω κιολας....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα σου φάνε πολλά σίγουρα αλλά επειδή είναι σε έξαρση βγάζε κι εσύ. Αν είχες πολύ μεγάλο ενυδρείο θα σου έλαγα να βάλεις κλοουνάκια αλλά στο δικό σου δε γίνεται . Προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση!
|
||||
|
||||
![]()
Nαι το καταλαβαινω, τα λιτρα μου ειναι λιγα και δυσκολα θα μπορουσα να βαλω καποιου ειδους ψαρι που ειναι θηρευτης των σαλιγκαριων αυτων. Οποτε αν δεν υπαρξει αλλη γνωμη ή αλλη αντιμετωπιση τους, ακολουθω τη συμβουλη σου.
Να εισαι καλα και παλι. |
|
||||
|
||||
![]()
ρώτα μόνο αν κάνουν με τα ζεβράκια σου αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ειναι και αυτο ενα θεμα γιαυτο περιμενω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ενα μια φορα που ειχα γεμισει υπερβολικα εκαν μια παγιδουλα και ειχε τρομερο αποτελεσμα. Παρε ενα ποτιρακι πλαστικο διαφανεσ ή ενα ταπερ διαφανες, κανε του τρυπες οσο διαμετρο περιπου εχουν τα σαλιγκαρια περιπου. Μην τις κανεις πολυ κοντα τις τρυπεσ. βαλε μεσα 1-2 ταμπλετες αλγης. Το ποτιρι ή το ταπερ που θα βαλεισ να ειναι κλειστο απο πανω. Μονο απο τις τρυπες να μπορουν να μπουν. Βαλτο το βραδυ που θα κλεισουν τα φωτα, και το πρωι θα δεις τα αποτελεσματα. Εννοειται το πρωι το βγαζεις, το αδειαζεις απο τα σαλιγκαρια και το βραδυ παλι το ιδιο.
με τα helena που δοκιμασα δεν εχω δει κανενα αποτελεσμα δυστυχως. ενα τρωνε 10 γενιουνται!
|
||||
|
||||
![]()
Τοσο λιγη δραση εχουν λοιπον τα helena? Περιεργο μιας και εχω διαβασει οτι τα χρησιμοποιουν σε τετοιες καταστασεις, αλλα αφου μου λες δεν ειδες καλα αποτελεσματα εχω υπ'οψην και τις παγιδουλες που λες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στην αρχη που ηταν παραπολλα να φανταστεις το εβαζα κατα την διαρκεια της ημερας και καθε 3 ωρες γεμιζε και το αδειαζα και το ξαναεβαζα. Προσοχη μην ξεχαστεις και το αφησεις ολοκληρη μερα γιατι αν φανε και βγοθν μερικα απο την παγιδα γεννανε σαν τρελλα παλι. Η πηγη της αναπαραγωγης τους ειναι η πολυ τροφη και τα σαπια φυλλα απο τα φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε και κανα φαρμακο που σκοτωνει τα σαλιγκαρια...
|
|
||||
|
||||
![]()
Η στατιστικη δειχνει οτι τα Helena ειναι η απολυτη και καλυτερη λυση για τον περιορισμο των σαλιγκαριων λαθρεπιβατων.
Ακομα και σε μεγαλα δισκοενυδρεια βγαζουν τους clown (που ειναι και ασυμβατοι), βαζουν helena και λυνουν το προβλημα τους. Σε οποιο ενυδρειο εχω βαλει helena δεν εχει μεινει ιχνος κανενος ειδους λαθρεπιβατη και ειχα μεγαλο προβλημα σε ενα ενυδρειο με τα Physa. Παραλληλα εμενα δεν μου πειραζουν apple (πανω απο 3-4 μηνων) ουτε και zebra nerite, ουτε και γαριδες αλλα δεν μπορω να το προτεινω με ασφαλεια και σε αλλους. Ενα αλλο καλο ειναι οτι αεριζουν το βυθο με την κινηση τους μεσα σε αυτον.
|
||||
|
||||
![]()
εγω φιλε οταν ειχα προβλημα με τα σαλιγκαρια καποτε ειχα βαλει μεσα clown δεν εμεινε ουτε δειγμα φυσικα δεν ξερω τη ψαρια εχεις μεσα και αν δεχονται τη συμβιωση με τους clown
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκαρια SOS!!! | afpa0c | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 26-08-11 22:21 |
σαλιγκαρια | manos_samos | Σαλιγκάρια | 9 | 27-09-10 19:09 |
σαλιγκαρια | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 28-06-10 09:10 |
σαλιγκαρια | KATIR | Σαλιγκάρια | 11 | 07-06-10 17:53 |
σαλιγκαρια | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 26-02-07 01:49 |