|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Εγώ ασχολούμαι 6 μήνες με το άθλημα, χωρίς να έχω εντριφίσει πολύ!
Στο ενυδρείο μου έχω φτιάξει φωτισμό 2m led ταινία. Έτυχε να τις προμηθευτώ δωρεάν τις ταινίες γι'αυτό και χάρην της λιγότερης κατανάλωσης τις προτίμησα και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό! Σήμερα λοιπόν αγόρασα το πρώτο μου φυτό, ένα γλαστράκι ludwigia repenus. Θα δω πως θα πάει και θα σας πω! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω χρησιμοποιήσει ταινία LED σε μικρό ενυδρείο 60l λόγω έλλειψης χώρου
σε συνδιασμο με λαμπα φθορίου τυπου gro-lux Με εύκολα φυτα οπως cryptocorynes πάει καλα. Γενικά ομως τα LED έχουν προβλήματα για ενυδρειακή χρήση. Το ένα ειναι ότι σε καμια περίπτωση δεν μπορούν να αποδώσουν το φάσμα των ειδικών λαμπτήρων φθορισμού. Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να κανουν διάχυση στο φως αυτο θα το καταλάβεις μέσα απο φακό φωτογραφικής μηχανής |
|
|||
|
|||
![]()
για ολα υπάρχει λύση
εχω βρεί λύση για πολλά lumens, για διαχυση, για το φάσμα, το μονο που δεν εχω βρεί είναι αν τελικα ολα αυτα ειναι σωστά ή φούμαρα! γενικα απο οτι ειδα οι ledοταινιες δεν αποδίδουν τόσο καλά, καθότι για να φτάσω τα επιθυμητά watt(lumens) πρέπει τελικά να ξεπεράσω την κατανάλωση που έχω τώρα, το δέ κόστος ειναι πολυ υψηλό. με πλακέτες θα πέσω στα 2/3 περίπου (30 απο 48 στα 60 λίτρα) αλλά δεν θα εχω θερμοκρασία! είδωμεν..... |
|
||||
|
||||
![]()
Βαζεις ανεμιστηρακια και τελίωσε..
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
βαζεις αναλογα το καπακι και αναλογα αν θες να το κανεις πανηγύρι!εκτος του οτι ακουγονται διαρκως, καταναλωνουν επιπλεον ρευμα, δεν σου λυνουν το θεμα της καταναλωσης (48w στα 60lt ΜΟΝΟ οι λαμπες), αλλωστε σε rekord600 αν βαλεις 2 λαμπες δεν μπαινει και ανεμιστηρας!
το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο, ειναι λογικο αν ψαξεις... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμός | latinos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 02-03-11 17:25 |
Φωτισμός... | Kotsos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-05-08 16:42 |
Φωτισμός!!! | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 23-01-08 03:13 |
Φωτισμός | giagligian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 10-09-07 23:53 |
Φωτισμός... | Liolios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 17-03-06 14:45 |