|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο το θαλασσινό μέχρι τώρα , έχουν βγει σχεδόν όλοι οι θαλάσσιοι οργανισμοί μέχρι να βρω κάποιους που να κάνουν , εκτος από τις anemones( .
Προβληματισμός από μετρήσεις που δεν έχει τύχει ποτε να δω στο γλυκό : N03 όπως και Ν02 έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν καν στο δείγμα αμμωνία 0 Τα κεφαλόπουλα που είχα πριν τα βγάλω τρώγανε τα μύδια , μήπως τινάξανε το ενυδρείο τα μύδια ? έκανα μια αλλαγή καλή 40 % αλλα δη άλλαξε κάτι στις μετρήσεις . βράχο ζωντανό δεν έχω προσθέσει αλλα τον έχω σε καραντίνα με νερό από θάλασσα προς τοποθέτηση , δεν τον έβαλα φοβούμενος μήπως χρειαστεί να το ξεκινήσω από την αρχή το ενυδρείο και να τραυματιστεί μονο αυτός που υπάρχει ήδη μέσα επισης εχω απορια με τι ταιζεις τις σαρπες γιατι αυτα α ψαρια βοσκουν στα φυκια πανω artemia αποξηραμένη |
|
||||
|
||||
![]()
Προς το τελικό στάδιο του ξεκινήματος
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο βράχος που έχεις βάλει δεν είναι και ότι καλύτερο. Ψάξε να βρεις τραγάνες (υπάρχουν εκεί που ξεψαρίζουν τα δυχτιάρικα. Για υπόστρωμα καλό θα ήταν να έβαζες ψόφιο αραγωνίτη. Τα ψάρια καλό θα ήταν να τα γυρίσεις πίσω στη θάλασσα και να βάλεις για αρχή ένα μικρό. Καμιά σαλιάρα π.χ. Όχι στις πολλές ανεμώνες, μόνο μία. Τρώνε αρκετά και «βρωμίζουν» το ενυδρείο και αν κάποια ψοφήσει, τέλος όλα…
Το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο καθόλου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «τουμπάρει». Τα βήματα πρέπει να γίνονται με πολύ μικρούς ρυθμούς -ιδίως στο θαλασσινό-. Το «σκιμερ» δεν πρέπει να κάνει τπτ. Θα πρέπει να πάρεις κάποιο ή να έχεις ελάχιστο στοκάρισμα και συνεχές αλλαγές νερού. Αυτά σε γενικές γραμμές. Μην το αφήσεις απλά ψάξτο λιγάκι παραπάνω.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα έχουν η γίνει κάποιες μικροαλλαγές στο ενυδρείο . στις 25 μέρες οι μετρήσεις του ενυδρείου ήρθανε σε φυσιολογικά επίπεδα μηδενικά No2 0 NO3 10-20 αμμωνία 0 , επίσης έχω φτιάξει και 2ο ενυδρείο μεσογειακό 200 LT επίσης ιδιοκατασκευή το skimmer με πατέντα όπου δουλεύει και αυτή άψογα κατά την γνώμη μου, όπως αναφέρω και παραπάνω δεκτες οι αιτιολογημένες απορρίψεις του skimmer .
Σύντομα θα ανεβάσω νέες φωτογραφίες και από τα δυο . Τώρα για τις anemones έχω αφήσει μια γιατί καθόταν σε δύσκολα σημεία για τάισμα , αλλα έγινε ευθανασία σε μια όταν έστρωσε το ενυδρείο και αυτό που έκανε ήταν να ανεβάσει για 3 ώρες NO2 και NO3 και έπειτα όλες οι μετρήσεις φυσιολογικές. Όπως αναφέρω και παραπάνω θα με ενδιέφερε η άποψη σας περί skimmer και πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν κάνει τίποτα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα το μεσογειακό όπως και ιδιοκατασκευή skimmer ειδικά σε αυτά τα λίτρα μέχρι να καταλάβω γιατί όχι . μπορούμε να κάνουμε και εάν πείραμα χρησιμοποιώντας μια tunze για 3 μέρες και την παραπάνω πατέντα όπου είμαι 99 % σίγουρος ότι θα βγάλουν το ίδιο υλικό ως απόρριμμα αν αυτός είναι ο μονος τρόπος που μπορούμε να δούμε εάν ένα skimmer δουλεύει. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη και οικονομικη προσπαθεια απο πλευρας εξοπλισμου.
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως εάν μας περιέγραφες το σκίμμερ και ανέβαζες και μερικές φωτό, να το καταλαβαίναμε καλύτερα.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υλικά: μια σωλήνα διαφανη σε 2 κομμάτια που ενώνονται και στο αποσπώμενο κομμάτι έχει κολληθεί ένα μπουκαλάκι αναψυκτικού όπου αυτό βγαίνει και καθαρίζεται . Σύντομα θα κάνω μια παρουσίαση και για τα 2 ενυδρεία |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
Μεσογειακό.......πως??? | vagosxxx | Μεσογειακό | 5 | 22-02-09 10:31 |
To Μεσογειακό του mastronik! | mastronik | Μεσογειακό | 19 | 15-05-08 14:53 |
Μεσογειακό?? | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 24-11-04 22:16 |
μεσογειακό | 525 | Μεσογειακό | 17 | 05-11-04 17:24 |