|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγω προσωπικα εχω δει και γκαπι μεσα στα ματια μου να μου τσακιζει ρεντ τσερι....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο το εχω δει και εγω, αλλα ηταν η πρωτη επαφη μεταξυ τους. τωρα ολα ηρεμησαν |
|
|||
|
|||
![]()
σε μενα γινεται χαμος απο γαριδες κοκκινες...και εχω και καμποσα εντλερακια...
τελευταια ψιλομειωθηκαν ειναι η αληθεια οι γαριδες...λες; |
|
|||
|
|||
![]()
Και γω εχω εντλερακια μαζι με κοκκινες εδω και 8 μηνες.
Ειναι ζουγκλα το ενυδρειο και ποτε δεν ειδα γαριδακια. Ουτε καν κατεβαζουν αυγα. Μετα το καλοκαιρι θα το γυρισω σε γαριδαδικο μηπως και δω καμια γεννα... |
|
||||
|
||||
![]()
Σε 50 λιτρα στις αρχες ηταν ομαλη η συμβιωση ... οταν αλλαξα το aquascape και σηκωσε αμμωνια και μερικες ηρθαν τουμπα ... τοτε τους εκαναν επιθεση (αφου τις γευτηκαν ... την συνεχισαν!). Ακομα ομως και μετα απο αυτο εβλεπα μωρακια να επιβιωνουν!
Σπυρο πολλες φορες οι γαριδες βαζουν "φρενο" στην αναπαραγωγη τους (εχει παρατηρηθει και σε ενυδρεια χωρις "εχθρους") ... μηπως συμβαινει κατι τετοιο η εχεις δει "δολοφονιες" με τα ματια σου? ![]()
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 06-07-11 στις 20:52 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τις μεγαλες δεν μπορουσαν να τις πειραξουν αφου ηταν σχεδον ιδιο μεγεθος, παρολο που τις πλησιαζαν "ερευνητικα". Παντως δεν μου φαινεται για συμπτωση να σταματησουν να εμφανιζονται μικρα (και φυσικα να μεγαλωνουν και να ανεβαινει ο πλυθησμος ης αποικιας) αμεσως μετα την εισοδο των endlers και να ξαναεμφανιζονται αμεσως μετα την εξοδο τους. Σημαντικο ειναι επισης οτι και οι μεγαλες πλεον δεν κρυβονται τοσο και κανουν συνεχως βολτες και τις βλεπω πια κινητικες και τις χαιρομαι παλι.
|
||||
|
||||
![]()
Διατηρώ δύο ενυδρεία με γαρίδες red cherry και endlers… το ότι τα endlers τσιμπάνε από κανά μωρό γαρίδας είναι γεγονός… όπως άλλωστε τσιμπάνε που και που και μωρά endlers.
Το ενυδρείο πρέπει να είναι ζούγκλα σε κάποια σημεία από φυτά… γενικά οι πληθυσμοί αυξάνονται και στα δύο είδη, απλά τα endlers είναι πιο εμφανή. Οι γαρίδες κρύβονται και οι μεγαλόσωμες είναι αυτές που θα δεις να κάνουν βόλτα την ημέρα… το βράδυ όμως που κοιμούνται τα endlers και κοιμούνται βαριά, ξεμυτίζουν όλα τα μεγέθη από γαριδάκια. Από endlers γίνετε χαμός από κινητικότητα την ημέρα!! Σε ένα τρίτο ενυδρείο 20 λίτρων είχα και εκεί γαρίδες red cherry και endlers… πριν μήνες μετάφερα όλα τα endlers και άφησα μόνες τους τις γαρίδες… την επόμενη κολυμπούσαν όπως τα ψαράκια οι γαρίδες μέσα στο ενυδρείο μέρα και νύχτα!! Οπότε για είδη γαρίδων που στοχεύουμε στην αναπαραγωγή τους… τότε οποσδήποτε μόνα τους χωρίς ψαράκια όπως τα endlers. Ελπίζω να βοήθησα με τις δικές μου παρατηρήσεις να βγούνε κάποια συμπεράσματα.
γαρίδες, endlers, νεογνά, rcs, Ζωοτόκα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με σαλιγκάρια | jimfytakis | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 31 | 09-09-11 14:47 |
Τρώνε οι γαρίδες ψάρια; | ΠΑΝΟΣ | Γαρίδες | 14 | 13-04-06 12:09 |