|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ βρήκα στην παραλία κόκκινες πέτρες που δεν είναι πέτρες αλλά κομμάτια από σπασμένα τούβλα και κεραμίδια(υπάρχουν πάρα πολλά) και νομίζω δεν είναι ασβεστολιθικά αμα κανεις το τεστ με το ακουαφορτε. Μπορώ να τα βάλω στο ενυδρείο μετα απο απολύμανση???
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και μπορεις,μετα απο ενα καλο πλυσιμο,αν ειναι απο τουβλα και κεραμιδια οπως λες ειναι αδρανη και μη ασβεστολιθικα.
|
||||
|
||||
![]()
σε δικά μου πειράματα
κάποια είχαν μέσα στην μάζα του κοκκινοχώματος πολύ άσπρο πετραδάκι το οποίο έβραζε μιά χαρά στο ακουαφόρτε επίσης σε μιά άλλη περίπτωση παρατήρησα πως σταδιακά μαλάκωναν και όταν ας πούμε το έβγαζες να το καθαρίσεις απο τυχών άλγη έτρεχε το νερό απο πάνω τους κόκκινο και τα πέταξα τελείως |
|
||||
|
||||
![]()
Και μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και πετρες που δεν αφριζουν με το ακουαφορτε αλλα το νερο το σκληραινουν.
Δεν ειναι το "απολυτο" τεστ αυτο. Μη σας φανει λοιπον περιεργο να σκληρυνει το νερο ενω οι πετρες δεν αφρισαν στο τεστ. Μονο με κουβα νερο και πετρες, μετρημα GH την πρωτη μερα και μετρημα παλι μετα απο δεκα μερες, μπορουμε να ξερουμε τι παιζει.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλησπέρα είμαι νέος στo hobby και αυτό τυγχάνει να είναι το πρώτο μου post στο forum. Διάβασα όλες τις απαντήσεις σε αυτό το thread. Είμαι γεωλόγος και σαν πιο σωστή απάντηση μου φάνηκε η δικιά σου delta, όσον αφορά τη συμπεριφορά της ειδικής σκληρότητας του νερού. Μόνον δηλαδή να βάλεις τις πέτρες μέσα στο νερό και να μετράς ανα τακτά χρονικά διαστήματα το GH. Διάβασα επίσης για το test με το aqua forte. Ότι αφρίζει στο aqua forte απλά σημαίνει ότι αντιδράει με το χλώριο, δημιουργώντας χλωριούχο άλας. Έτσι λοιπόν στο aqua forte (ΗCl) αντιδράνε φωσφορικά, ανθρακικά, σουλφίδια, οξείδια μετάλλων και άλλα. Το test με aqua forte είναι απλά ελλειπές και όχι διαγνωστικό στοιχείο. Επίσης άκουσα διάφορα για την αύξηση της σκληρότητας απο ασβεστολιθικά πετρώματα. Η διαλυτότητα του ανθρακικού ασβεστίου είναι 0.00015 mol/L, διαλυτότητα πολύ χαμηλή. Όποιοι έχουν κυκλοφορητή CO2 βέβαια στο ενυδρείο τους, για τα φυτά, αυξάνουν αυτή τη διαλυτότητα. Επίσης όξινο pH αυξάνει κατά πολύ αυτή τη διαλυτότητα. Και άλλωστε μία πέτρα απο ένα ποτάμι η τη παραλία, που είναι συμπαγής και όχι σε σκόνη, διαλύεται ακόμα πιο αργά. (Μικρή επιφάνεια αντίδρασης). Επίσης έτυχε να πέσω σε ξένα forums παλιότερα και είχα διαβάσει πως ένα ενυδρείο πρέπει να έχει μια αρκετά ικανοποιητική περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και ασβέστιο/μαγνήσιο (150 ppm), τα οποία βοηθούν στο φαινόμενο της όσμωσης και κατ'επέκτασην στην ενυδάτωση των ψαριών μας και την καλή τους υγεία. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ορισες Manuel.
Θα χαρουμε να διαβαζουμε τα σχολια σου. Αν θελεις μπορεις να πεις ενα γεια στο φορουμ στην κατηγορια Καλωσορισατε ή/και να παρουσιασεις καποιο ενυδρειο σου στην καταλληλη κατηγορια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και τι μένει να ανεβάσει σκληρότητες αν αυτά τα δύο τα αποκλείουμε με το τέστ του υδροχλωρίου? τα υπόλοιπα είναι συνήθως σε απειροελάχιστες ποσότητες ,ή όχι? εντωμεταξύ πολύ σωστά και αναφέρεις ότι σε βασικό νερό και χωρίς διοξείδιο είναι ελάχιστη η διαλυτότητα-το υποψιαζόμουν αλλά σε όξινο νερό και μάλιστα με προθήκη διοξειδίου-προφανώς και υπήρξε πρόβλημα στο παρελθόν με "ασβεστόπετρες" και γιαυτό και προέκυψε το κόλπο με το ακουαφόρτε,μιάς και πολλά ενυδρεία είναι στο κάτω του 7 πεχα και αν είναι και φυτεμένα σίγουρα θα έχουν και διοξείδιο Καλώς ήρθες πάντως-ένας γεωλόγος πάντα μας χρειαζόταν ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη για να καταλαβω και εγω επειδη μου ειναι ακαταλαβιστικα..εγω μπορω να βαλω τις πετρες ναι η οχι? και δεν εχω διοξειδιο μεσα στο μικρο που εχω τις πετρες μονο στο μεγαλο που εχω μια πετρα λαβας..
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα που ειναι στην θαλασσα και εχουν λαξευτεί,οσο μαλακωσαν μαλακωσαν...
|
||||
|
||||
![]()
http://www.akrolithos.gr/products/1/24_Botsala
αυτα τα βοτσαλα νατουρα που λεει στην τριτη φωτο μου φαινετε πρεπει να κανουν γιατι ειναι ποταμισια..αλλιως θα παω να παρω ξυλοπετρες..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπορω να το βαλω? | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 05-03-11 16:56 |
Μπορω να βαλω? | gouts0unin | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-12-09 14:42 |
Τι μπορω να βαλω? | alex_mar | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 16 | 15-12-09 01:28 |
Βοτσαλα απο παραλια τι να κανω ? | eliteaguarium | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 17-05-09 21:08 |
μπορω να βαλω... | vaios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 10-01-09 14:29 |